Reklama

Reklama

VOD (1)

Skupinka lidí bojuje o život ve městě zamořeném zombie. (Filmbox)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (105)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Horor „Povstání mrtvých: Strážní věž“ není vyloženě děsivý, ale má momenty, které by za takové bylo možné považovat. Nejedná se ani o snímek, který by byl vyloženě extra krvavý, ale gore zde najdete a ujde to. A pak je zde ještě příběh, který mi nepřišel tragický. Jesse Metcalfe je takový moc líbivý herec, ale v tomhle případě mi to ni nijak moc nevadilo. Fajn béčková zábava. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Mohla to být parádní béčková zombiárna, s dobře odměřenou porcí nadsázky i řežebné akce, se zdravou porcí černého humoru (Frank ve studiu) a se skvělou výpravou. Ovšem slibně se rozjíždějící zombijský majstrštyk se postupně potupně zvrhne málem v politický thriller s angažovanou zápletkou o armádním spiknutí a statečných investigativních novinářích (a přitom všichni víme, že novináři jsou vesměs bulvární sebranka a bezcharakterní, prodejný a podbízivý filcky). Z herců mě zaujali spíš ti vedlejší - třeba Madsenova ségra nebo samozvaný "král" zombií. Nejlepší gag: Krátký střih na zombieho pochutnávajícího si za chůze na svém vlastním bejbym v břišním nosiči. Hustý. Nejhorší gag: Když už si chceš hrát na to, že bojuješ s motorovkama v rukou, nejdřív si na těch umělohmotnejch atrapách aspoň dotáhni okatě prověšenej řetěz ty černovlasá barbíno. ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Když scénář napíše zombie, bude příběh trochu …. bezmozkový. Zlovolné zelené mozky a hladové zombie duté lebky usilují o čerstvé maso hrdinů v příběhu, který hlavně v závěru ztrácí i ty poslední zbytky logiky. Nevadí. Jde tady hlavně o řežbu a ta je zábavná. SHRNUTÍ: Když chcete vypnout a potěšit se pohledem na vraždy a cákance krve. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Na pohled profesionální zombie béčko se vzhledem k monotónnímu a neživému (ehm) obsahu nejvíc potýká s přiškrceným rozpočtem, poněvadž šíleným davovým masakrům stohlavých hord se ani nepřiblíží. Předlohu jsem si na vlastní gamepad neosahal, ale kromě tohoto si z recenzí na ni vybavuju jako základní herní mechaniku využívání veškerého haraburdí v prostředí a jeho kombinaci do absurdních smrtonosných udělátek, což filmaři snaživě zachycují i tady, ovšem opět omezeně. "Gore" porcování nemrtvých zabaví, to né že né, nikoliv už vážnější aspekty příběhu přepálené délkou. Lepší 2* ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Ještě se ani nerozběhnou titulky a padne slovo "zombie". Tím si autoři nahnojili, protože toto kouzelné slovo zavazuje k jistým pravidlům. No a ty se tu tak uplně nedodržují. "Zombie" lze zlikvidovat i jinak než profláknuitým pleskancem do mozku (wtf?) a taky celkem slušně zvládají střílet z pistole (wtfffff!!!!). Takže to, že je "zombitida" léčitelná je už jen zábavné zpestření. Když jsme u té zábavnosti - zábavné to je. Asi nelepší jsou modifikované zbraně a relativně vtipné souboje o přežití. Jako bonus pak působí momenty "krmítko formou nosítka" (všichni pochopí až uvidí). Ve filmu je také vidět několik odkazů na hru, kterou se film inspiruje (nehrál jsem, neznám) což jediné omlouvá nedržení se zcela pravidel žánru. Kdo je mega otravný je Rob Riggle (ale ten je opravný všude, obzvlášť když představuje propojení s herní sérií - postavou Franka Westa) a óbr trapně působí kostýmy a masky všech zombie. Co překvapuje je i nahrávka na pokračování (to někdo vážně čekal takový hit?). ()

Galerie (44)

Zajímavosti (6)

  • Dej filmu zachytáva udalosti, ktoré sa odohrali po skončení hry Dead Rising 2 a pred začiatkom Dead Rising 3. (beso74)
  • Vo filme je odkaz na hlavného hrdinu z hry Dead Rising 2, Chucka Greena. Jeden zo zombies má na sebe taký istý žltý kabát, aký nosila v hre práve táto postava. (beso74)
  • Chase (Jesse Metcalfe) má na sebe oblečené tričko, na ktorom je zobrazený Servbot, postava z PC hry Mega Man Legends, ktorú podobne ako Dead Rising produkovalo štúdio Capcom. (beso74)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno