Reklama

Reklama

Captain Marvel

  • USA Captain Marvel (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Snímek Captain Marvel se odehrává v devadesátých letech dvacátého století a je tak zcela novým dobrodružstvím z dosud neviděného období filmového světa Marvel. Film sleduje příběh Carol Danversové, ze které stala jedna z nejmocnějších superhrdinek světa. Když Zemi zasáhne mezihvězdná válka mezi dvěma mimozemskými rasami, Danversová se ocitá s malou skupinou spojenců přímo v srdci konfliktu. (Falcon)

(více)

Videa (17)

Trailer 2

Recenze (965)

tron 

všechny recenze uživatele

Za mňa spokojnosť. Do najhorších marveloviek (Thor 2, Captain 1, Black Panther) to určite nepatrí. Páčilo sa mi napojenie na Avengers, príjemne ma z neho mrazilo (pager, Iniciatíva Avenger, oko, Ronan). Logika si brala občas dovolenku (anonymná žena a týpek s odznakom Shieldu majú problém dostať sa do megastráženého vojenského objektu, ale následne sa v pohode prehrabávajú citlivými armádnymi dokumentami v zložkách prísne tajné, následne do objektu v pohode nabehne hneď niekoľko agentov Shieldu a premávajú sa po ňom so zbraňami a vy nevidíte ani jedného vojaka). Páčilo sa mi, ako sa film hrá s očakávaniami fanúšikov (to, čo sa nakoniec vykľulo zo Skrullov alebo prvá potitulková scéna). Humor je z jednoduchších (ale Goose potešil) a akcia nie je príliš ťažkotonážna (no bitka s babičkou pobavila). Uvítal by som viac žmurknutí na 90. roky (videopožičovňa, extra pomalé otváranie súboru na počítači) a určite urobili veľkú chybu, že sem dali tak málo pesničiek (keď vo finále jedna zaznie, je to pecka a scéna vďaka tomu chytí parádny drajv). Trošku mi vadilo, že z Nicka Furyho urobili komického ťulpasa; na niekoho, kto neskôr rozpumpuje jednu z najlepších akčných scén marveloviek vôbec, mi to prišlo trošku... ponižujúce (ale tak jasné, uznávam, vtedy bol ešte mladý a nezomletý mašinériou a vlastne, ale nie, to nemôžem povedať, to by bol spoiler). I tak ale za mňa spokojnosť a palec hore za koláž s padaním a následným vstavaním; veľké klišé, veľká pravda. Ďakujem, Stan. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Fury by kupoval Whiskas. Teda ne jako špión za Studené války v Bělehradě, to by bylo podezřelé.. Brie Larson je sympatické stvoření i v tom kostýmu zlatohlávka, ale až v poslední třetině to začne být alespoň trochu atraktivní i pro ty, co si myslí, že Stan Lee je otec Bruce Leeho. Produkt marvelovské pásové výroby, který ani moc nezakrývá, že jeho maximální ambicí je vyplnit těch pár týdnů čekání před velkým finále.. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

No, titul nejdebilnejsiho MCU filmu to neziskava, precejen Homecoming je jeste vyssi liga (cti sracka), ale i tak to je o uroven niz nez Obcanska valka, Ant-Man a Wasp nebo Black Panther, kterejm jsem dal 3*, takze tady je to tak na 2,5*. V tomhle filmu totiz skoro nic nefunguje. Mozna kdyby to byl pilot k serialu, tak dejme tomu, ale na dve hodiny tady latky fakt neni, prislo mi to jako takova rychlospichnutina, jen aby se stihla predstavit dalsi postava dulezita pro Endgame. Brie Larson a Samuel jsou sice super sympataci, jejich dialogy jsou to nejzabavnejsi na celym filmu a sami dva tak vicemene tahnou film. Nic jinyho tu bohuzel uz moc nezbejva. Cely to vypada jak nic moc mix mezi Strazcema Galaxie nebo Green Lantern, ale zabavnosti ani jednoho to zdaleka nedosahuje. Akce je sice docela fajn a triky ocekavane v pohode, ale neni tu ani jedna zapamatovani hodna scena nebo nic, co by nebylo videt uz v jinym komiksovym filmu a nutno rict ze i v daleko lepsim provedeni. Navic, i kdyz nehrozi nuda, film se docela tahne, tady bych rek, ze je na vine naprosto nevyrazna hudba a silenej, neprehlednej strih. Celkove pro me naprosto zbytecnej film a popravde, kdybych nechtel mit komplet nakoukano pred Endgame, asi ho s klidnym srdcem budu ignorovat. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Nejzajímavější na tomhle filmu bylo asi sledovat svatou válku, která ho provázela na internetu. Seriously? Tolik emocí kvůli tomuhle? Co takhle vytáhnout na chvíli hlavu z YouTube bublin? V rámci Marvelovské výstavby příběhu a tvorby charakteru Kapitánka ničím zvláštním nevybočuje a nevyčnívá. Vyjma přepálených schopností, díky kterým by celou řadu mohla odehrát pomalu sama. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Co nezvládli někteří Avengeři za 3 a více filmů (tj. získat si mé sympatie), zvládla Captain Marvel za pár minut. Uznávám, že příběh je tuctovka tuctovek, ale (kladné) postavy se vydařily na výbornou, a to včetně naprosto úžasného Furyho, kterého "normálně" vůbec nemusím. Největším pozitivem z řad drobností jsou pro mě vtipy (vidíte, jak to jde, když je do příběhu nervete násilím!), největším negativem z řad "drobností" jsou záporáci. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (89)

  • Hala, domovská planeta rasy Kree, se v rámci Marvel Cinematic Universe objevuje již podruhé. Dříve se objevila ve filmu Strážci Galaxie Vol. 2 (2017) jako jedna z planet, kterou chtěl Ego (Kurt Russell) ovládnout. (V999)
  • Pri natáčaní pomáhala svojimi radami dvojica pilotov U.S. Air Force. Jeden z nich, major Stephen "Cajun" Del Bagno, zomrel 4. apríla 2018 pri tréningovej misii letky Thunderbirds v Nevade. Stalo sa tak len týždeň po tom, čo s hercami a tvorcami konzultoval ohľadom filmu. Brie Larson (Captain Marvel) dala vyrobiť odznaky s jeho podobizňou a rozdala ich členom štábu. Film je venovaný jeho pamiatke. (megajalec)
  • Brie Larson brala své přípravy na roli Captain Marvel velice vážně. Pět dní týdně trénovala dvě hodiny denně, přičemž její trénink sestával z boxu, kick-boxu, juda, zápasu a jiu-jitsu. Postupně si také vypracovala formu, která jí umožnila uzvednout přes 100 kilogramů v mrtvém tahu, 180 kg při zvedání pánví a dokonce dokázala utáhnout jeep – což jsou pozoruhodné výkony na herečku, která se nikdy posilování příliš nevěnovala. (Zdroj: Falcon)

Související novinky

Marvel je v problémech

Marvel je v problémech

02.11.2023

Marvel Studios pod hlavičkou Disney ještě před pár lety byly doslova Midasovou rukou a čeho se dotkly, to přineslo obří divácký úspěch a vyšší stovky milionů dolarů na tržbách z kin. To ovšem už… (více)

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Barbie má miliardu

Barbie má miliardu

07.08.2023

Ačkoliv Margot Robbie studiu Warner Bros., když pro projekt sháněla financování, slíbila, že Barbie může vydělat miliardu, sama tomu příliš nevěřila. Měla ale pravdu. Komedie na motivy ikonické… (více)

Reklama

Reklama