Reklama

Reklama

Captain Marvel

  • USA Captain Marvel (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Snímek Captain Marvel se odehrává v devadesátých letech dvacátého století a je tak zcela novým dobrodružstvím z dosud neviděného období filmového světa Marvel. Film sleduje příběh Carol Danversové, ze které stala jedna z nejmocnějších superhrdinek světa. Když Zemi zasáhne mezihvězdná válka mezi dvěma mimozemskými rasami, Danversová se ocitá s malou skupinou spojenců přímo v srdci konfliktu. (Falcon)

(více)

Videa (17)

Trailer 3

Recenze (965)

lamps 

všechny recenze uživatele

Rozhodně chytrý film, i když ne zcela dotažený. Umí překvapit ohledně identity a motivů hlavního záporáka, pečlivě rozvíjí psychologii hlavní postavy, aby divák během jediného filmu pochopil její potenciál a mohl ji bez prodlení přijmout v chystaném epickém milníku obří frančízy, s níž je vyprávění spjato konceptuálně mnohem silněji než třeba v Black Panterovi nebo Ant-Manovi. Zasazení do devadesátých let nabízí spoustu možností pro žánrové hrátky a kulturní pomrkávání, takže vedle superhrdinského originu sledujeme logicky i oddechovou buddy detektivku s hláškujícím černochem (a Jackson si ji bezezbytku užívá), dostáváme úsměvné vzpomínky na tehdejší úroveň počítačových technologií a některé sekvence se dokonce i nápadně podobají scénám ze soudobých filmových trháků (závěrečná honička nad pouští alias Smith versus ufo ve Dnu nezávislosti). Tempo má spád, humor se většinou strefí do černého a Brie Larson je dle očekávání výborná. Škoda tedy zásadního problému, kterým je poměrně tragická digitální akce - ta je hlavně ve finále asi opravdu nejhorší a nejméně nápaditá, jakou v Marvelu za celou dobu vypotili. A zároveň, což je výtka taky docela výrazná, i všeho ostatního přeci jen mohlo být víc a v lepším - nejen více akčního drajvu, ale i více devadesátek, více hutnějších konfliktů a formálních atrakcí, které bychom si pamatovali jako celou Wakandu v BP nebo "měsíční řežbu" v Infinity War. Captain Marvel na jednu stranu hrozně potěší svou skromností a podřízeností vyššímu tematickému cíli, na stranu druhou vyloženě neuhrane a zanechá pocit jednohubky, jakkoli drahé, sympatické a promyšleně koncipované.. Netěšení na Endgame každopádně suverénně obnoveno, takže už jen za to beru 4* jako povinnost. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $152miliónovTržby USA $426,829,839Tržby Celosvetovo $1,131,416,446 ▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $47,962,280║ Tržby za predaj DVD v USA $19,473,385║ Tak trochu dochádzajú Marvelu sily a hlavne nápaditosť. Je to už strašne stereotypné schématické, tuctové. Neponúkne to žiadny silný element, ktorý by to niečim viac povýšil, dal tomu význam. Postavy sú už na jedno kopyto, hlavne ich motivácie, činy, myslenie. Výber hercov nie je úplne zlý Brie Larson je fajn, nie moc okukaná ale chybou je že jej postava nakoniec vyznie aj tak akosi plocho, patrične neohúri, nestrhne. Skôr taký mladík ako Samuel L. Jackson si to tu dosť slušne kradne pre seba, vie si utrhnúť sústo, či pobaviť, prípadne čo to aj tá mačka spraví. Zas Jude Law mi tu nesedí vôbec. Triky a akcia také, že priemer nič viac. Fakt si neviem predstaviť chuť aby som sa k filmu vrátil opätovne. Nepomôžem si ale pri takýchto filmoch mi chýbajú ďaleko zručnejší režiséri tipu Cameron, J.J.Abrams, či zjavenie ako James Wan. /videl v kine: 70%/ ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Taxe nám z kosmu zase vrátil ten Tetanus, aby vyhladil sapientní homouše … Aha, tak ne. Ta nesympatická až slizká, patologicky špatně hrající štěrbina s monstrózní mandibulou je mu jen děsně podobná. A přifičela si to z planety Vymatlaný konzument v souhvězdí Velké pičidity asi jen qůli genderové diskriminaci, aby jako první Superlesba s premenstruačním syndromem unyle metala blesky nejprve po nějakých zelených jodoidních debilech, a poté po nějakých zelených humanoidních debilech, vedených až bolestivě trapným Židem Zákonem s jakousi pokročilou Superdemencí v zádech. To vše v naprosto nezáživné, nenápadité, hloupé a otravně nudné eintopové kvintesenci všeho Hvězdného, tedy Bran, Válek, Treků, Pěchot, Prachu i Tance, kterou tentokrát nevytrhnul ani strýček Džexn. Prostě á la Negropanter. Zhovadilá, tupá rychlosračka s podtextem korektního narovnávání pohlaví (zatím bílého, Černá panteřice určitě cuming soon) a zjevnou snahou naparazitovat na slaboduchých dětech ještě pár mrtvých prezidentů, než se svět konečně nadobro zbaví těch neméně sofistikovaných Assvendžrů, určena výhradně pro notorické ožužlávače fenolových hraček od Hasbra. Evidentně jich v rámci plošné degenerace přibývá geometrickou řadou, a všichni ti, co tu ještě v dobách před zbuznělými Swingerspasiteli tak zhnuseně plivali na o dvě třídy lepšího, hravého, vtipného a nápaditého Zeleného lampu, si teď nad tímhle povrchním kolovrátkovým zvratkem nadšeně cákají do pyžamek s Homotórem či Spájdrgejem, no a globální kurvil planetárního vkusu – Dyzny - si dozajista mne ruce, protože příště s razítkem Mrvel těm retardům dozajista se ziskem prodá i dvouhodinový dokument o tvrdnutí Superchleba (samozřejmě černého a s kundou). Hlavně, když bude mít buzielasťáky a homopelerínku. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Nejzajímavější na tomhle filmu bylo asi sledovat svatou válku, která ho provázela na internetu. Seriously? Tolik emocí kvůli tomuhle? Co takhle vytáhnout na chvíli hlavu z YouTube bublin? V rámci Marvelovské výstavby příběhu a tvorby charakteru Kapitánka ničím zvláštním nevybočuje a nevyčnívá. Vyjma přepálených schopností, díky kterým by celou řadu mohla odehrát pomalu sama. ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Oceňuji, že mě hlavní hrdinka nesere. Naopak jsem ji docela brala, má přirozený smích a celkově je sympatická. Film nás naštěstí ušetřil několika vyloženě směšně trapných scén (oproti wonder woman) a Samuel taky potěšil. Strašně jsem si oblíbila záporáka, Judovi sluší žluté oči a kočička pobavila snad každého. Oddechovka, lepší z té nové generace marvelovek. Bod strhávám za nějaké to klišé a hlavně několik podstatných nelogičností. (Např. celá skupina čeká a čumí, než se Carol osvobodí a všechny je tam sejme). Dost nesmyslně působí i její moc. Proti ní jsou všichni Avengeři k prdu, takže nechápu, proč tam vlastně vůbec jsou. Dokáželi CD (spoiler) zničit vesmírnou lod, jak se jí ostatní vyrovnají? A kde byla když Loki pustošil město? Těžkej unbalanced! ()

Galerie (92)

Zajímavosti (89)

  • Jedna z prvních verzí scénáře počítala s tím, že film začne na Zemi. Mělo se jednat o scénu odkazující na kultovní film Top Gun (1986), ve které by se Carol Danvers (Brie Larson) a Maria Rambeau (Lashana Lynch) účastnily leteckého simulovaného cvičení. Tvůrci nakonec od nápadu upustili, aby diváci neznali od začátku původ hrdinky. (Andrew78)
  • Brie Larson (Captain Marvel) musela během natáčení brát prášky na alergii, jelikož má alergii na kočky. Kocour Goose má přitom ve filmu velkou roli. (CinemaRanger)
  • Captain Marvel se díky svému zasazení do devadesátých let chronologicky řadí před všechny ostatní filmy studia Marvel, vydané do roku 2019, s výjimkou snímku Captain America: První Avenger (2011). (Zdroj: Falcon)

Související novinky

Marvel je v problémech

Marvel je v problémech

02.11.2023

Marvel Studios pod hlavičkou Disney ještě před pár lety byly doslova Midasovou rukou a čeho se dotkly, to přineslo obří divácký úspěch a vyšší stovky milionů dolarů na tržbách z kin. To ovšem už… (více)

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Barbie má miliardu

Barbie má miliardu

07.08.2023

Ačkoliv Margot Robbie studiu Warner Bros., když pro projekt sháněla financování, slíbila, že Barbie může vydělat miliardu, sama tomu příliš nevěřila. Měla ale pravdu. Komedie na motivy ikonické… (více)

Reklama

Reklama