Reklama

Reklama

Captain Marvel

  • USA Captain Marvel (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

Snímek Captain Marvel se odehrává v devadesátých letech dvacátého století a je tak zcela novým dobrodružstvím z dosud neviděného období filmového světa Marvel. Film sleduje příběh Carol Danversové, ze které stala jedna z nejmocnějších superhrdinek světa. Když Zemi zasáhne mezihvězdná válka mezi dvěma mimozemskými rasami, Danversová se ocitá s malou skupinou spojenců přímo v srdci konfliktu. (Falcon)

(více)

Videa (17)

Trailer 5

Recenze (965)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Celkem nemám povědomost o ženách - superhrdinkách a tak jsem si tuhle svou první užil. Brie Larson je emancipovaná, drzá, skvělá a také dělá chyby. Metá blesky a je dost žádoucí. No a taky jde o boj mezi dvěma národy, který není na první pohled takový, jak se zdá. S mírou dávkované devadesátky a skvělý SL Jackson, já jsem spokojen. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Stěží najít v marvelovské kino frančíze méně charismatického superhrdinu (ano, existenci Ant-mana, Wasp i Scarlet Witch beru v potaz). Což je znásobeno tím, že Captain Marvel je již z podstaty nezajímavá; nemá slabinu, její schopnost(i) jsou überpřepálené, naturelem nezajímavé a vizuálně se projevují čistě skrze CGI čili jakmile nastoupí do akce, tak po Brie Larson ani vidu ani slechu klidně několik dlouhých minut na úkor jakési zmatené blikající animačky s čírem. A to je škoda, protože i když Brie není úplně přesvědčivá, tak pořád jako Carol aspoň působí dojmem, že v ní něco přeci jen je. Přesto, navzdory všemu uvedenému, jde o jeden z vůbec nejlepších Marvel originů. Má to tempo, Jackson, postavy a košišta kolem Carol to táhnou "co to dá", devadesátková stylizace také sedne a především díky Skrullům to má, u Marvelu trestuhodně často opomíjené, "srdíčko". ()

Reklama

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Carol Danvers sice před lety přišla o paměť, ale mimozemská rasa Kree z ní udělala dokonalou válečnici. Teď se však vrací na Zemi, kde se její minulost připomíná. A musí si ujasnit, kde je její domov a co je ochotná pro něj riskovat. Captain Marvel je klasický marvelovský origin se spoustu akce, trochou humoru a fajn hrdinkou v hlavní roli. Moc nového od téhle comicsovky nečekejte, pokud si však chcete užívat efektní vesmírné bitky a klasické marvelovské propriety, nešlápnete vedle. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Je to vlastně taková navoněná fajnovka, která jako by byla úmyslně poněkud zdechlá (aby mohli vyniknout v závěsu následující Avengeři?) Titulní postava je ohromně sympatická se všim všudy - dokonce i narážky na to, že Brie Larson neumí běhat, jsou vlastně OK v kontextu s faktem, že Danversová byla otloukánek a nemehlo. Heh.. Jinak by se dal vyzdvihnout vtipnej (a bezchybně CGI omlazenej) Fury, jeho smrtící číča a příjemně civilní dialogy. Tečka. Zkrátka: neškodná představovačka, s nezbytným znovunalezením/odemčením síly dalšího superhrdiny, která se od těch předešlých liší tím, že a) superhrdina je trochu víc super b) film je poněkud míň zajímavej sám o sobě. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Zacnem pozitivne. Brie je super a rozhodne ma na to aby potiahla vlastny film. Teda ak by bol dobry. Toto ma nadupanu prvu pol hodinu a potom tomu uplne spadne retaz. Fakt nechapem, cim chceli tvorcovia zaujat. Od polky som sa sialene nudil, z Furyho spravili totalneho trtka a story ani nejdem komentovat. A filmarsky tiez peklicko. 90s atmosfera sa nevyraba tak, ze sa (velmi nevhodne) pouzije Nirvana alebo No doubt. Uz davno ma nic tak nestvalo a neprial som si nech to skonci. Po druhych Strazcoch najhorsie MCU. Udalost z toho mohla byt tak 15 filmov dozadu. 4/10 ()

Galerie (92)

Zajímavosti (89)

  • Celosvětová premiéra proběhla 27. února 2019 v Londýně. (Varan)
  • Když se Carol Danvers/Captain Marvel (Brie Larson) propadne střechou do videopůjčovny, sáhne po filmu Správná posádka (1983), který se věnuje začátkům amerických letů do vesmíru. (SLOTH)

Související novinky

Marvel je v problémech

Marvel je v problémech

02.11.2023

Marvel Studios pod hlavičkou Disney ještě před pár lety byly doslova Midasovou rukou a čeho se dotkly, to přineslo obří divácký úspěch a vyšší stovky milionů dolarů na tržbách z kin. To ovšem už… (více)

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Barbie má miliardu

Barbie má miliardu

07.08.2023

Ačkoliv Margot Robbie studiu Warner Bros., když pro projekt sháněla financování, slíbila, že Barbie může vydělat miliardu, sama tomu příliš nevěřila. Měla ale pravdu. Komedie na motivy ikonické… (více)

Reklama

Reklama