Reklama

Reklama

Můj kamarád drak

  • USA Pete's Dragon (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Dlouhá léta udivoval starý řezbář, pan Meacham (Robert Redford), děti ze sousedství pohádkami o divokém drakovi, který žije hluboko v lesích severozápadního pobřeží Spojených států. Pro jeho dceru Grace (Bryce Dallas Howard), správkyni v místním národním parku, jsou jeho příběhy jen divokými historkami... dokud nepotká malého Peta (Oakes Fegley). Pete je záhadný, desetiletý chlapec, který nemá ani rodinu ani domov, a který tvrdí, že žije v lesích s obřím zeleným drakem jménem Elliot. A podle Petova popisu se Elliot v mnohém podobá drakovi z historek pana Meachama. Za pomoci Natalie (Oona Laurence), jedenáctileté dívenky, jejíž otec Jack (Wes Bentley) vlastní místní pilu, se Grace vydává zjistit, odkud se Pete vzal, kam patří a zda jeho drak existuje. (Falcon)

(více)

Videa (16)

Trailer 2

Recenze (204)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Mám celkem rád tyto kouzelné příběhy o spříznění malých dětí s jinými živými entitami. Pete's Dragon je doslova nasáklý stereotypy z podobných filmů. V průběhu, od začátku očividného, příběhu mi stanuly na mysl například Nekonečný příběh, Zachraňte Willyho nebo z novějších například Spielbergovo BFG. A ačkoliv na postarší klasiky to nemá, co se týče nějakého toho emocionálního dopadu, tak na mě Můj kamarád drak zapůsobil více než třeba právě také loňský Big "Fucking" Giant. Zprvu mě zaujalo velmi bohaté herecké obsazení, hlavně Karl Urban je ztělesnění pořádného dřevorubce s vyššími ambicemi, ale srdcem na správném místě a když skočí na auto, aby mu zabránil před pádem do rokle, tak v tom působí neskutečně cool a jsem rád, že místo známých jmen zde nevystupují nějací random borci z kdejakých béček. V kombinaci s dostačujícím CGI zeleného monstra (Ta asociace s Tricem z the Last Guardian je místě!) vychází fajn feel good film, navíc s velice povedeným soundtrackem..7/10 ()

nonick1 

všechny recenze uživatele

Rozvleklý, předvídatelný a nepochopitelně tmavý film, který navzdory slušnému vizuálu po chvíli přestane bavit jak dospělé, tak děti. Mimochodem - další „rodinný“ snímek, který začíná smrtí obou rodičů a navíc se zhruba třetina odehrává večer, v noci či v temném lese. Opravdu pro děti to pravé ořechové. A nezachrání to ani drak se zelenou srstí - kdo to propána vymejšlí??? - ani Robert Redford, jehož účinkování v tomto dílku je pro mě tak trochu záhadou. ()

Reklama

malylada 

všechny recenze uživatele

Celkem příjemný rodinný film o přátelství a bojem o svobodu. Všichni hrdinové jsou sympatičtí, příběh, který už člověk někde viděl plyne v pohodě. Drak se také velmi povedl a připomínal mi starého dobrého Falca z Nekonečného příběhu. O proti železnému obrovi, zachraňte Willyho a podobným filmům mi zde chyběla gradace příběhu, která by dokázala emočně vyždímat a uronit nějakou tu slzičku. Celé to plane na půl plynu a pokud bych měl náladu na podobný film, asi bych sáhl po něčem jiném......6/10 ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Jsem s Disney po dlouhé době spokojený. Obyčejný rodinný snímek, který si na nic nehraje. Problém v dnešní době u Disney je hromada efektů, nechutná barevnost a šílená přeplácanost. Pete's Dragon je důkaz, že i bez toho to stále jde. Typický, ale příjemný příběh, zajímavá postava Draka Elliota, sympatické hlavní postavy a máme tu krásný rodinný snímek.. 8/10 = 80% ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Nemáš ľudsklých priateľov? Tak šup do lesa, kde na teba už čaká prívetivý drak! Žiadneho si tam nestretol?! Tak si kľudne vymysli imaginárneho kamoša. Ostatní ľudia, bez ohľadu na to, či záporní, kladní, malí alebo veľkí, sú len pomocnými kulisami pre jednoduchučký príbeh o priateľstve Peta a Eliota. Načo veci vysvetľovať, rozvíjať, či komplikovať, HLAVNE, ŽE JE TAM DRAK. WOW!!! ()

Galerie (52)

Zajímavosti (11)

Reklama

Reklama