Reklama

Reklama

Můj kamarád drak

  • USA Pete's Dragon (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Dlouhá léta udivoval starý řezbář, pan Meacham (Robert Redford), děti ze sousedství pohádkami o divokém drakovi, který žije hluboko v lesích severozápadního pobřeží Spojených států. Pro jeho dceru Grace (Bryce Dallas Howard), správkyni v místním národním parku, jsou jeho příběhy jen divokými historkami... dokud nepotká malého Peta (Oakes Fegley). Pete je záhadný, desetiletý chlapec, který nemá ani rodinu ani domov, a který tvrdí, že žije v lesích s obřím zeleným drakem jménem Elliot. A podle Petova popisu se Elliot v mnohém podobá drakovi z historek pana Meachama. Za pomoci Natalie (Oona Laurence), jedenáctileté dívenky, jejíž otec Jack (Wes Bentley) vlastní místní pilu, se Grace vydává zjistit, odkud se Pete vzal, kam patří a zda jeho drak existuje. (Falcon)

(více)

Videa (16)

Trailer 2

Recenze (204)

venison 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je asi ten největší Disney úlet posledních let.. Rodinný snímek "Můj kamarád drak" je naprosto roztržen do dvou dějových linií, které se snažil někdo hala bala zalátat.. Linka s Redfordem, mě bavila a pointa by mi bohatě postačilo, že znovu náhodou v lese narazí se skupinkou lidí na draka a oni mu uvěří.. Ztracené dračí dítě byl krok mimo cestu.. Celkově roztříštěné, pevně neuchopeno, příběh plytký a diváka nepohltí.. Velké zklamání.. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Niektoré pasáže Petea a jeho draka sú nádherné. Tklivé, smutno-krásne, lyrické, poetické. Kamera sa v nich úžasne prechádza geniálnymi lesmi Severnej Ameriky (alebo nad nimi lyricky prelieta), hrá do toho nostalgicko-melancholická pesnička a je to dojemné, super, bombové a hodné 4*. Navyše v tom hrá Robert Redford. A Bryce Dallas Howard získala zrejme prvú sympatickú rolu v kariére, k čomu jej gratulujem. Koniec je dojemný. Bohužiaľ, scenár je jedným slovom hrozný. Plný klišé a predvídateľností (odchyt draka). Absurdne pôsobí finále, kedy iba kladné postavy (veď aj Karl Urban je vlastne dobrý) páchajú blbosti. Drak je dobrý, ale všetkých chce spáliť plameňom a potom ich prácne zachraňuje pred pádom do priepasti. Karl Urban chce chytiť draka, ale inak je to vlastne fajn brat, ktorého nakoniec teší najmä to, že sa nikomu nič zlé nestalo. Strašne dopadol aj samotný drak, ktorý vyzerá príliš rozprávkovo. Skoro určite šlo o nejaký zvláštny umelecký zámer, každopádne smutným faktom je, že keď sa v krásne poetickej scéne objaví toto „kreslené" monštrum, ide nálada, atmosféra a kvalita rapídne nadol. A vadili mi aj logické prehrešky; chápem, že je to rodinný film, ale aj tak (viete, koľko toho DENNE musel zožrať taký gigantický drak? Dieťa, ktoré X rokov strávilo v lese, by vyzeralo a správalo sa skôr ako hororová bytosť, než ako zle učesaný chlapec. Atď.). ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Falko je zpátky! Protože za humny je drak. A s ním dorazila příjemně lidská a laskavá pohodovka, kterou lze zařadit mezi nejpříjemnější překvapení letošní sezóny rodinných filmů. S výjimkou prvních několika minut, které jakoby sem zabloudily z nějakého úplně jiného filmu, nejspíš odněkud z říše depresivního dramatu, je celý zbytek filmu nabitý pozitivní energií, která jiskří úsměvem a pohodou. Má v sobě kouzlo Nekonečného příběhu i úsměvnou hravost a naivitu pohádky Za humny je drak. Kladem je typově přesné obsazení v čele s čerstvým osmdesátníkem Redfordem, malým Oakesem Fegleyem a samozřejmě Falkem, ehm Mrakem, ehm Elliotem, i nenásilná režie, která se nedere dopředu, aby na sebe upoutala pozrnost, ale pečlivě buduje atmosféru, ve které se ve vyváženém poměru mísí napětí i humor. A nejen ty. Už dlouho jsem na rodinném filmu tak zuřivě nedržel hlavním hrdinům palce, neprožíval s nimi jejich pocity a neproklínal padouchy, kteří to všechno mohli pohnojit. Zkrátka jeden z toho mála rodinných filmů, jejichž kouzlo opravdu funguje a dokáže mě přenést zptátky do dětství a oživit všechny ty pocity, se kterými jsem tehdy prožíval všechna filmová dobrodružství. Jako Bastien ukrytý na půdě s Nekonečným příběhem. Podle mého film, který si rozhodne zaslouží být v červených číslech, ale tuším, že brzy se sem snesou spojené letky smrti místní povznesené kritiky, aby kartáčovou palbou jedovatých slin předvedli jak moc ztratili schopnost nechat se okouzlit. Jenže toto není film pro cyniky a já doufám, že se mu vyhnou. Už na první pohled je přece jasné, o co jde, a tak není důvod aby s ním ztráceli čas a dívali se na něj. Tedy pokud záměrně nevyrazí na lov jako ti lovci, kteří musí všechno odstřelit, uříznout tomu hlavu a pověsit si ji na zeď jako trofej. Pokud v sobě máte kluka nebo holku, nebo pokud máte malého kluka nebo holku, nedbejte, vemte je a běžte si užít do kina pohodovku o přátelství, o schopnonosti uvěřit zázrakům, o hledání ztracených snů i vzpomínek i o mnohém dalším. Běžte a nechte se okouzlit. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Tahle indie variace na ET mimozemšťana a Zachraňte Willyho je největším překvapením letošního léta, a rozhodně nejlepším rodinným filmem za dlouhé roky. Už prvních pět minut nadchne dramatičností i příjemně naladí na malý příběh o velkém přátelství, a zbytek filmu úvodu nezůstane nic dlužný. Víc naplňuje škatulku se žánrovými nezbytnostmi než aby chrlil originalitu, ale činí to tak neskutečně příjemným stylem, že se pro mně automaticky zařazuje právě mezi výše zmíněné klasiky. 9/10 ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Taková ta příjemná pohádka, kterou stačí vidět jednou, ale i tak dokáže vyvolat docela zajímavé emoce. Ze začátku bych si utvářel i křivdu, že jde jen o trochu jinou variaci Knihy džunglí, kterou jsme tu měli před rokem, ale musel jsem obrátit list. V mnoha pasážích utlumené z důvodu, že jde hlavně o rodinný film, ale jinak mnoho skvělých záběrů a hlavně atmosféra zafungovala tak, jak měla. Jsem sice zvyklý na trochu jiný design draků, celé mi to navíc přišlo v mnohých částech až příliš naivní, ale co. Nakonec jsem měl co rozdýchávat a to mě jinak máloco dožene až k dojetí. 70% ()

Galerie (52)

Zajímavosti (10)

  • Natáčanie prebiehalo na Novom Zélande. (Astonko)

Reklama

Reklama