Reklama

Reklama

Will Smith září ve filmu Diagnóza: Šampión, dramatickém thrilleru, který vznikl na motivy neuvěřitelného skutečného příběhu nigerijského přistěhovalce, doktora Benneta Omalu. Geniální forenzní neuropatolog jako první objevil chronickou traumatickou encefalopatii, onemocnění mozku, které často postihuje profesionální hráče amerického fotbalu. Ti díky ní po konci kariéry trpí depresemi a často páchají sebevraždu. Upozornit na takové nebezpečí v zemi, která je fotbalem doslova posedlá, ale nebude vůbec snadné. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (197)

panMartin 

všechny recenze uživatele

Velmi emotivní příběh jednoho silného člověka, který se postavil do cesty přesile zastávající americký fotbal podle skutečné události. Tak ,takhle přesně funguje Amerika. Příběh o tom, že „money“ a „sláva“ jsou důležitější než zdraví. Podle mě super příběh, parádně natočený s důrazem na to důležité, fajn hudba. Will Smith zase jednou dokazuje, že může být velkým hercem. Smith měl být nominován na Oscara. Další skvělé výkon Baldwina . Moc pěkné pokoukání. Nejhorší na tom všem je, že i nadále NFL od všeho dává ruce pryč a frajeři si stále dávají do těla (palic). Dle mého názoru dokonce podhodnocený film. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

dobře zahraný a dobře natočený film o zajímavém tématu,kterému nic neubírá na zábavnosti ani působivosti fakt,že jede podle standardní šablony kdy člověk bojuje za vlastní pravdu proti mnohem silnějšímu soupeři.I když americký fotbal evropskému divákovi většinou nic moc neříká,tady je vše podáno natolik zajímavě a nenásilně,že ty dvě hodinky utečou jako nic...80% ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Člověk nemusí být doktor, aby věděl, že několikaleté opakované bušení do hlavy zanechá na nejednom trvalé následky. Proto pro mě bylo celkem překvapivé, že ve Státech na to přišli teprve nedávno a ještě jim to musel vysvětlit nigerijský patolog. Film sám je místy typickou citovou ždímačkou, ale jinak funguje docela dobře. Člověk až žasne nad tím, čím si musel Omalu projít, aby se jeho práce s očividnýni výsledky dočkala uznání. Will Smith zahrál celkem solidně, ale jeho výraz, který hrozil, že každou chvílí přejde v pláč, mi občas lezl na nervy. Naopak bez výhrad hodnotím Baldwina ve vedlejší roli a hodně mě bavil David Morse, byť dostal jen minimální prostor. Suma sumárum slušně zpracované zajímavé téma, ale zase žádná pecka, která by v nějakém ohledu mohla aspirovat na jakékoliv ocenění. 70% ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Drama, které si neosvojilo umění obezřetné chůze kolem horkých pokrmů, potažmo kaší. Vypráví o střetu vědecky podložené pravdy a nejen BYZNYSOVÝCH, ale i vpravdě NÁRODNÍCH priorit. Americký fotbal je jejich zosobněním - tvrdá a přímočará americká hra jako stvořená pro tvrdé a přímočaré americké muže ... jedna z mnoha tváří amerického snu. Kam až zápletka dojde - a jaká bude bilance jejích ztrát a nálezů, to už budete muset posoudit sami. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Americkej fotbal mě úplně nebere, ale říkal jsem si, že když už kolem toho dělá Will Smith takový rozruch, tak to bude stát za to. A opravdu mě to zaujalo, ačkoliv mám opravdu k tomuto sportu daleko, jelikož se jedná o skoro globální problém v NFL a já o něm kupodivu nikdy neslyšel, takže jsem se taky něco dozvěděl. A Will asi opravdu nominovaný na oskara být měl. Ne kvůli tomu, že je černej, ale že by mi tam tak nějak seděl víc než třeba marťan Matt Démon a to už ho docela můžu. Skvost, který překračuje hranice sportovního žánru...9/10 ()

Galerie (23)

Zajímavosti (9)

  • Film je založen na článku časopisu GQ vydaném v roce 2009. (Dio_Padre)
  • V televizi mluví o Quarterbackovi týmu Pittsburgh Steelers Benu Roethlisbergergovi. Film se odehrává v roce 2002 a tento Quarterback byl draftovaný do NFL až v roce 2004. (Popon1998)

Související novinky

Kdo rozveselí Willa Smithe?

Kdo rozveselí Willa Smithe?

12.02.2016

Diagnóza: Šampión k nám dorazí v březnu a v srpnu Willa Smithe uvidíme v comicsovce Sebevražedný oddíl. Tím ale jeho letošní nadílka nekončí, na konci prosince by měl totiž dorazit ještě v dramatu… (více)

Uprchlík Will Smith

Uprchlík Will Smith

20.02.2015

Už příští týden vtrhne do kin podfukářská krimi Focus, v níž se naplno vrací Will Smith. Bývalý Fresh Prince se v posledních letech věnoval hlavně kariérám svých dětí, teď si ho ale konečně užijeme i… (více)

Reklama

Reklama