Reklama

Reklama

VOD (1)

Příběh popisuje události na plovoucí vrtné plošině Deepwater Horizon, která se v dubnu 2010 potopila následkem exploze a způsobila největší ropné zamoření v americké historii. (Freeman Ent.)

Videa (21)

Trailer 1

Recenze (601)

Hild 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení. Film si mě získal především opravdovou snahou o realistické pojetí. Čekala jsem totiž klasický hollywoodský blockbuster, kde hrdinové budou procházet hořící plameny a konat jeden hrdinský čin za druhým, ale toho se tady nedočkáte. Divák zkrátka jen sleduje skupinu mužů (a jednu ženu), která se snaží pouze dostat z hořícího pekla a přežít. Spokojenost, nejde o nic převratného, v první půlce už se budete těšit, než konečně něco bouchne, ale kdyby byl v kinech alespoň jednou ročně podobný katastrofický film, nezlobila bych se. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Ano tento film je podle skutečné událostí. Dělal ho režisér Peter Berg (Hancock, Bitevní loď, Na život a na smrt) a celé to stálo 150 millionů dolarů. Berg pravděpodobně věděl, že se to nedá zaplatit ale na tom nezáleží. Záleží na tom jestli je tento film dobrý. No a- a jo je dobrý. Tenhle film hodně těží z akce, výbuchů ale především emocí. Celé je to emocemi nabité a i když se první půlky pouze mluví je to zajímavé. Deepwater Horizon není dokonalý film. Ale je to dobrý film. A to je nejdůležitější. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Asi si to mnozí vybavujeme. Hlavně ty následky. Stlačený metan vytrhl uzávěr vrtné aparatury, smísil se se vzduchem a explodoval. Na plošině zachvácené plameny zemřelo jedenáct dělníků. Dva dny se potápěla. Z otevřeného vrtu uniklo enormní množství ropy. Obří skvrna zasáhla pět amerických států a znamenala největší zamoření pobřežních vod v historii Spojených států. Uhynuly stovky delfínů, mořských želv a velryb, tisíce ptáků a dalších živočichů. Nejen nafoukané hlavouny jdoucí přes mrtvoly si vzal na paškál režisér Peter Berg, který se úspěšně pokusil o autentické převyprávění. Vsadil na několik solidních herců a jednoho vynikajícího (ano, Malkovich), stejně jako na speciální efekty, bez kterých by to nešlo. Na první pohled možná ne úplně atraktivní látku dokázal napumpovat emocemi, nekompromisními rozhodnutími a chlapskými gesty. Technicky je to velmi dobré a neskutečně intenzivní, až bych přidal klidně dvacet minut navíc. Od zjištění, že skutečně něco nehraje, k heroickému skoku do hořícího oceánu, bych uvítal víc strhujících momentů. Místy mi to přišlo lehce uspěchané. Ve výsledku každopádně velká spokojenost. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

O katastrofe, ktorá zmenila a zmarila životy mnohých ľudí a zničila všetko okolo seba na mnoho rokov. Tak to dopadne, keď sú na prvom mieste peniaze a zabúda sa na to, na čo by sa zabúdať rozhodne nemalo, pretože raz sa nám to vráti, aj s úrokami. To je isté akože zajtra vyjde slnko... Ku filmovému spracovaniu nemám väčšie výhrady, samotná katastrofa bola bombastická a okázalá, len miestami trocha neprehľadná, ale to nie je veľká chyba. Zo začiatku mi ešte trocha vadili tie technické rečičky, celkovo však veľká spokojnosť. 80/100 ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Příjemné nahlédnutí na to, jak to vlastně funguje na plovoucí vrtné plošině. Je k nevíře, kolik bezpečnostních opatření se vynechá, když vás tlačí čas. Katastrofě žalostně scházelo více epičnosti. Nějak to postrádalo větší koule. V ději jsem postrádal jakýkoli závan emocí. Strašně mě nebavily rodinné Skype vsuvky. Nicméně povětšinou děj pěkně odsýpá a hlavně příliš nenudí. Solidní večerní jednohubka, která neurazí. Tedy pokud si ji pustíte z pohodlí domova. Do kina asi úplně nepatří. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (17)

  • Režisér Peter Berg ztvárnil v tomto snímku vedlejší postavu - pana Skipa. (Yardak)
  • Deepwater Horizon byla postavena v roce 2001. V září roku 2009 vyvrtala rekordně hluboký vrt, který měl přes 10 km. Vrtnou plošinu běžně obsluhovalo 130 pracovníků. (dom156)

Související novinky

Wahlberga čekají roboti a El Dorado?

Wahlberga čekají roboti a El Dorado?

21.12.2014

Čtyřka Transformers sice neposbírala moc nadšených reakcí, protože se ale jedná o nejvýdělečnější film roku, pokračování nás nemine. V minulých měsících se hojně spekulovalo o tom, jestli ságu… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno