Reklama

Reklama

VOD (1)

Příběh popisuje události na plovoucí vrtné plošině Deepwater Horizon, která se v dubnu 2010 potopila následkem exploze a způsobila největší ropné zamoření v americké historii. (Freeman Ent.)

Videa (21)

Trailer 1

Recenze (601)

gogo76 

všechny recenze uživatele

P. Berg má bezpochyby talent. Stačilo málo a mohlo ísť o výnimočný film. Vadilo mi zopár vecí, ktoré samozrejme majú vplyv na celkový dojem. Aspoň ten typický hollywoodsky úvod o dokonalej rodinke a to americké vlastenectvo si mohli odpustiť. Technickej stránke a a efektom sa nedá nič vytknúť. V perfektnej roli arogantného a hrabivého hajzlíka sa po dlhšej dobe objavil J. Malkovich a zaujal i Kurt Russell a roli toho správneho chlapa, čo má vždy pravdu. Ich vzájomný pohľad do očí po výbuchu bol veľmi zaujímavý... Nemuselo padnúť ani slovo, ale každý rozumel: "Nehovoril som to ty nenažratý hrabivý hajzel?" Neviem, či bol M. Wahlberg správna voľba, podľa mňa by bodla menej známa tvár, ale ok. Spočiatku tak trochu dokumentárny prístup, neskôr hollywoodska prehliadka trikov, ktorá bola fakt vydarená a ak by sa niekto na tento film hodil viac ako Berg, tak rozhodne P. Greengrass. Skvelá práca, ale dalo sa to vylepšiť. 80%. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Famózní spektákl. Ta úvodní spontánní dvacetiminutovka s ruční kamerou, která vypada jako polodokument o frajerech na ropných plošinách, je možná ještě víc cool, než občas lehce stereotypní a freneticky sestříhané bouchání a ničení všeho možného i nemožného. Kurt i Mark jsou na jedničku, v rolích které jim dokonale padnou, takže fandit jim zaručeně bude skoro každý. Pro Berga mluví minimum patosu a slušná porce nefalšovaných emocí. Myslím, že důstojná pocta další katastrofě, která poznamenala miliony lidí. Ne tak precizně dokumentaristická jako třeba United 93, ale ani zdaleka pateticky ubíjející typu WTC. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Haprující mix dvou naprosto neslučitelných přístupů; chladně procedurálního s greengrassovskou patinou a zaujatě „odborářsky“ černobílého co se charakterů týče. Jsou zde jen dva typy postav; správní praví tvrdě makající chlapi/předáci od rodin, co jedinou špínou na jejich charakteru je kolomaz (nutno však uznat, že duo Wahlberg/Russell tuto polohu zvládá se ctí) a zlotřile zlounský kravaťácký management, co nic neumí a ničemu nerozumí, vrhající krhavé pohledy, počítající každý cent a mnoucí si ruce nad špinavou pracující lůzou. Díky této polarizaci to nachází snadná nerealistická řešení „kdo za to může“, čímž se ostudně otupuje ona procedurální linie, která je jinak sama o sobě podána výtečně i uvěřitelně a je nejsilnější devizou filmu. Závěrečná katastrofická (nikoli katastrofální) třetina je sice patřičně působivá i řádně explozivní, ale tak zběsile stříhána, kdy jeden střih následuje druhý ještě než ten první skončil, že to vší tou (pravděpodobně záměrnou) nepřehledností diváka div že neotupí. Celkově spíše zklamání, z tak nosné události jakou katastrofa na Deepwateru byla, šlo rozhodně vytřískat více než jen solidní počin nejistě rozkročený na pomezí dvou žánrů. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Bavil ma Mark Wahlberg a hlavne Peter Berg, ktorý nám naservíroval až prekvapivo drsnú záchranu. Skutočne som nečakal takúto drsnú jazdu, ale samotná záchrana ma akosi nestrhala. Postavy mi prišli akési bez života. Wahlberga mám rád, ale nevedel som sa vžiť do ich situácie tak, aby mi to ponúklo ešte o kus lepší zážitok. Tak či tak som milo prekvapený a nenudil som sa. Rozhodne lepšie ako nevýrazná záchrana vo filme The Finest Hours. 75% - 4* ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nejslabší Berg. První hodina je doslova utrpení sledovat, nudou jsem se převaloval ze strany na stranu. Velmi neatraktivní zápletka, která mě vůbec nezajímala. Jakmile se něco začne dít, tak předvede pár slušných záběrů, které však po 20 minutách opět vyšumí do ztracena, protože přichází patos a opět nuda. Bez emocí, málo strhující, za mě hodně nefunkční a chladné. Dokoukáno s problémy. 50% ()

Galerie (71)

Zajímavosti (17)

  • Režisér Peter Berg ztvárnil v tomto snímku vedlejší postavu - pana Skipa. (Yardak)

Související novinky

Wahlberga čekají roboti a El Dorado?

Wahlberga čekají roboti a El Dorado?

21.12.2014

Čtyřka Transformers sice neposbírala moc nadšených reakcí, protože se ale jedná o nejvýdělečnější film roku, pokračování nás nemine. V minulých měsících se hojně spekulovalo o tom, jestli ságu… (více)

Reklama

Reklama