Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ďaleká budúcnosť. Pri prenose zmrznutých ľadových objektov zo spustošenej Zeme sa z jedného z ľadovcov vynorí Jason Voorhees a posádka lode má po chlebe. Desiaty diel hororovej série Piatok trinásteho. (POMO)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (337)

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Uprimne? Scenar je naprosto debilni, snaha vytriskat posledni mozne prachy z Jasona Vorheese (tedy jeste pred spojenim s Freddym - nutno rici, ze po filmove strance podstatne zdarilejsim) je naprosto evidentni. A za co ze davam ty tri hvezdy? Tento film totiz lze brat jako horor - pote by to bylo neco mezi odpadem a 1 hvezdou, ale pokud se na to podivate s vedomim, ze jde o cernohumornou hlaskarnu, tak nebudete zklamani + scena s dvema slecnama ve spacacich je pro me jeden ze tri NEJORIGINALNEJSICH a NEJVTIPNEJSICH zpusobu zabiti ve filmech vubec... P.S.: Oficialne bych tomu dal 3 hvezdy, ale davam 5 kvuli tomu silenemu mnozstvi "odpadu" od jinych uzivatelu... ()

tron odpad!

všechny recenze uživatele

Šup s tým hokejovým hajzlom do vesmíru, tam ešte nebol! Ale prečo o tom hneď dofasa nakrúcať celovečerný film?! Počas úvodných minút (likvidácia Davida Cronenberga) to ešte niečo má do seba (keďže sme radi, že Jasona znova vidíme v plnej poľnej), následne ale blábol JASON X bez debaty a dlhého rozmýšľania staviam po bok Carpenterovej blamáže DUCHOVIA MARSU. Krátka scéna od Krištáľového jazera to nezachráni. Sračka. To nie je urážka. To je terminus technicus. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Starý dobrý Jason je zpět. Po jeho zprznění a odlifrování do pekla v kacířské devítce se vrátila stará známá oživlá mrtvola při těle a s hokejovou maskou, sekající vše co jí přijde pod (klidně i na kost zmrzlou) ruku. Potom co pořeší ostrahu "mrazáku", komando vesmírných mariňáků a odhadem několik stovek až tisíc obyvatel jisté kosmické stanice, Jason se upgraduje pro nové tisíciletí a spíše setrvačností dorazí i těch několik zbylých ustrašených študáků, přičemž rozkope prdel i jedné namachrované robotce. Pátky třináctého nikdy nehrály na luxus jako vývoj postav, inteligentní dialogy nebo rafinovaná zápletka. Byly to filmy, u kterých se člověk v dětství bál, o pár let později smál a ve kterých se mohlo stát absolutně cokoliv - zůstat řetězem upoután na dně jezera, bojovat s telekinetičkou, vydat se lodí na Manhattan a nebo rovnou do vesmíru. Každý pátek přiměřeně nudil, každý měl své dva tři dobré momenty a žádný, snad jen s výjimkou jedničky, se nebral příliš vážně. Z tohoto hlediska Jasonovi X nemám co vytknout, spíš naopak. Velmi pěkná děvčata, záplava komiksových triků a akce (mj. s přehledem nejvíc explozí ze všech dílů) a pár úsměvných nápadů (upgradovaný Jason), gagů (virtuální simulace Crystal Lake) a Cronenbergovo cameo! Freddy vs. Jason to sice není, ale aspoň se tu neskáče z těla do těla a infantilně bez ladu a skladu necituje všechno možné jako v pitomé devítce. Jen by to nemuselo vypadat jako epizoda sci-fi z 90. let, ke kterémuž dojmu přispívá i to, že slavný pátkovský hudební motiv tu zazní jen naprosto minimálně . ()

topi 

všechny recenze uživatele

Desáté pokračovaní a hned scifárna, ve které Jason na vesmírné lodi v roce 2455 opravdu nemilosrdně likviduje vše živé. Dokonce i David Cronenberg to pěkně schytá, hehe. Potěší humorné vsuvky, béčkové vizuální efekty, a pár gore sekanic. Výborná je i hudba Harry Manfrediniho, jeden jeho hudební motiv mě silně připomíná film Indiana Jones a dobyvatelé ztracené archy. Škoda, že ke konci filmu dochází snímku dech a šťáva, ale určitě se jedná o skvělé pokračování, které se vymanilo předchozím upadajícím dílům. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Jason X přináší dvě zprávy, dobrou a dobrou - ta dobrá je že i ve vesmíru za pět set let budou polonahé nadržené studentky, a ta dobrá je že i ve vesmíru za pět set let je bude kydlit Jason Vorhees. Sice v plastových kulisách a bez čehokoli co by byť jen vzdáleně připomínalo logiku a přehlednost, ale stále s mladickým zápalem a terminátorskou nesmrtelností. Jistě, je to demetní hovadina ve všech ohledech, ale na slasher-parody to je celkem snesitelně úsměvné. 5/10 ()

Galerie (32)

Zajímavosti (20)

  • Natáčení probíhalo od 6. března do 30. dubna 2000 v kanadském Ontariu. (Stocki)
  • Betsy Palmer hrála v divadelní hře v Torontu, kde se film natáčel. Jeden z producentů ji kontaktoval s nabídkou možnosti zopakovat si roli Pamely Voorhees, ale k dohodě nedošlo a její postava nebyla do filmu zařazena. (henrycruel)

Související novinky

Carpenter je Psychopath

Carpenter je Psychopath

18.05.2005

Legendárny John Carpenter (na obr.) sa po štvorročnej odmlke vracia na scénu. Jeho najnovším filmom bude thriller PSYCHOPATH o bývalom agentovi CIA, ktorý je povolaný späť do akcie, aby zastavil… (více)

Reklama

Reklama