Reklama

Reklama

Noční letec

Richard Dees (Miguel Ferrer), reportér bulvárního týdeníku, se setkal už s tolika neuvěřitelnými senzacemi, že ho nemůže téměř nic překvapit. Teď se vydává po stopách sériového vraha, zvaného "noční letec", který v noci pravidelně létá ve svém malém letadle a vyhledává vždy podobná místa, opuštěná venkovská letiště a na nich své nové oběti. Dees se pouští do rutinního vyšetřování, ale ani v těch nejděsivějších snech by ho nenapadlo, že tajemný pilot není jen obyčejný šílenec, ale něco mnohem horšího! Mrazivý horor podle povídky Stephena Kinga. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (87)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Další z průměrných, béčkově zavánějících filmových adaptací z pera mistra hororu Stephena Kinga. Povídku jsem před nějakými časy četla a hodně se mi líbila. Z toho, co si z ní pamatuji, jsem byla zvědava, nakolik se bude tento film držet předlohy a také, zdali bude jeho konec podobný tomu v povídce. Předlohy se drží poměrně zdařile a závěr je víceméně stejný. Atmosféra není nijak děsivě hororová, ale místy zaujme. Napětí přiměřené, herecké výkony nijak výrazné. Dost se mi však líbila podmanivá hudba, ztvárnění Nočního letce a pár slušných scén (kdo byste se nechali od upíra pozvat na drink?:) Celkově průměrný průměr. ()

hakon 

všechny recenze uživatele

Kdyby šlo o jeden krátký příběh z Věřte nevěřte, tak bych byl naprosto spokojený. A tak to i prezentuje sám autor knihy povídek, kde se Noční letec nachází. Jenže samotné dílo nepatří mezi perly jinak skvělého autora a tak se ani scénář nemá o moc co opřít. Televizní look si ani nehraje s kamerou a herci stojí taky za...takže tuhle Kingovu můžete v klidu přeskočit a nic se nestane. 4/10 ()

Reklama

Koly 

všechny recenze uživatele

Další případ, kdy se mi líbí víc film, než Kingova předloha. Sorry mistře! Určitě neberu ostatním, že původní povídka je "geniální", ale mě prostě nedokázala vyděsit tak, jako se to povedlo Paviovi. Na druhou stranu, ale nelze mistrovi Kingovi upřít skvělý nápad. Upír, který žije v letadle a oblétává a vysává zapadle letiště. To tu ještě nebylo. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Nenáročná oddychovka s příjemnou atmosférou, která se ve svém závěru mění ve slušný masakr. Proto bych apeloval na to, aby si hororoví fans vybrali tu necenzurovanou verzi, v opačném případě budete ochuzeni o Ferrera neortodoxně pracujícího se sekerou, vybuchující hlavy a podobné mňamky. A taky nebudete na konci při "scéně v pekle" tolik zmateni, jako já napoprvé. A ta lacinost filmu mi v tomto případě vůbec nevadila. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Ten film má zaprvé hodně lacinou výpravu,tudíž působí dost televizně.Co se týká obsazení,hlavně M.Ferrer mě lezl tak jako vždy na nervy.I to že podle románů a povídek S.Kinga nevzniklo víc nadprůměrnej filmů se potvrdilo.No a děj.Nebylo to úplně pitomý až na konec.Ten byl dementní až dost.Hodnocení?40%. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Ve scéně na začátku filmu, kdy reportér Richard Dees (Miguel Ferrer) mluví se šéfredaktorem Mertonem Morrisonem (Dan Monahan), je v několika záběrech nad jejich hlavami jasně vidět zvukařův mikrofon. (Chuppa)

Reklama

Reklama