Reklama

Reklama

V zajetí kouzel

(seriál)
Trailer 1
Drama / Mysteriózní / Fantasy
USA, (2015–2020), 47 h 15 min (Minutáž: 41–60 min)

Předloha:

Lev Grossman (kniha)

Hudba:

Will Bates

Hrají:

Stella Maeve, Jade Tailor, Summer Bishil, Arjun Gupta, Jason Ralph, Hale Appleman, Wayne Pére, Tembi Locke, Nesta Cooper, Louise Hradsky, Jeff Mortensen (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(65)

Seriál V zajetí kouzel, inspirovaný bestselerovou knižní řadou spisovatele Leva Grossmana, sleduje Quentina Coldwatera, nadaného, ale nešťastného dvacátníka, posedlého sérií fantasy románů o kouzelné zemi Filorii, které četl v dětství. Jeho nudný život se změní, když se nečekaně dostane na tajnou, velmi exkluzivní školu kouzel v severní části New Yorku, kde získá vzdělání v moderním čarodějnickém řemesle. Kouzla však Quentinovi nepřinesou takové štěstí a dobrodružství, o jakém snil. Ukazuje se, že fiktivní země z jeho snů skutečně existuje, ale je mnohem temnější a nebezpečnější, než si vůbec dokázal představit. (HBO Europe)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (71)

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Představte si moderního křížence mezi Harry Potterem a Letopisy Narnie a máte The Magicians. No ne na každého bude tahle kombinace fungovat, ale já mám rád obojí a tak mi to zřejmé vykrádání ani tak nějak nevadilo. Po pozření pilotu jsem si i myslel, že by to mohlo být zajímavé, mít to atmosféru a že hrdinové nejsou úplně marní (v tu chvíli bych tomu dal hodně silné 3*). Po 3 dílech jsem se však dostal k tomu, že se nudím, Quentin a jeho naříkání o tom, jak je magický svět jeho všechno začíná být až nepříjemné a ta jeho bývalá kamarádka, která mě ze začátku zaujala, se začíná chovat taky dost divně. Prostě jak jsem si říkal, že obsazení je docela sympatické, tak bohužel chování jednotlivých postav působí díl od dílu víc nepříjemně. Proto skončím po 3. díle, kdy tam dokážu ještě najít pár positiv, než abych riskoval, že se i tak slabý současný dojem ještě zhorší... 3,5/10 ()

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele

Všichni o seriálu říkají, že je to dospělejší Harry Potter, jenomže já bych to zase tak moc nepřeháněl. Dospělé na tom je max to, že se v tom pořád mrdá. Ale že by to bylo nějak moc temnější se až na dva díly říct nedá. Připomínalo mi to spíš seriál Heroes, akorát pro mladší publikum. Pro děti to není, to je pravda, ale pro dospělé taky moc ne, prostě je to pro teen diváky. Ani ty kouzla tu moc nejsou a když už se nějaké objeví, tak je spíš k ničemu. Čekal jsem od toho něco víc. Také je vidět, že je to natočené na nějakou levnou kameru. Každopádně abych jenom nehejtil, tak je v tom fajn humor, občas jsem se příjemně zasmál. Postavy mi zase tak nesympatické nepřijdou (jak všichni píšou), je to v pohodě parta. Především ta blondýna, ta je fakt kus. Díky ní jsem u toho (ne)vydržel. Příběh mě taky zaujal. Skupiny čarodějů jsou fajn, ale zatím bohužel nevyužity. Svět podobné Narnie je super. Někdy bych to rád dokoukal, ale na tohle musím mít asi přímo náladu. Je to spíš pro holčičí publikum. První série mi stačila. Za bloncku dávám 69/100 ()

Reklama

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Harry Potter na Výšce plné chlastu a sexu. Věru, velmi povedený seriál, magie ztvárněná pěkně, příběh hluboký, krásné efekty, dobré prostředí, zajímavé postavy, co jsem to ještě dalšího nevyvýšil? Hlavní herce... Ano. Hlavní herci :-) ... Jo... Hlavní herci jsou příšerní. Jeden pořád kňučí, druhá též. DÍL CO DÍL tam prostě BREČÍ a vzlykají. Pak se k tomu přidá další vzlykající a aby to nebylo málo, DALŠÍ A DALŠÍ... Kristova noho, kdo to psal. TOLIK potenciálu a zkazí to tím, že jsou hlavní postavy naprosto nesympatické... Super kouzla, super provedení, super příběhy, super záporáci a pak to zabijí hlavníma postavama, které za těch 13 dílů vybrečeli několik litrů slz... Boha to bylo zklamání... Nad hodnocením jsem rozpolcen. Na jednu stranu jsem si to užíval, na stranu druhou trpěl, kdykoli tam někdo z těch 4 postav promluvil. Ostatní super duper v klidu famfárovatí, ale ti hlavní, ah... Bezkonkurenčně nejlépe zahraná role v celém seriálu je: Hale Appleman. Zlaté jablko mezi zelenými a čtyřmi shnilými. Musím tedy hodnotit jako průměr. 55% Edit 9.3.2019 Jsem u 4. řady, která je naprosto dokonalá. 3. byla též. 2. malinko skřípala, ale taky o dost lepší, jak tato první. Závěr tedy: Jsem rád, že jsem dal druhé a dalším sériím možnost se předvést, protože nárůst kvality je nepopsatelný :-) Určitě na to mrkněte, tady pro jistotu zvedám na 4*, budu se na to koukat určitě znovu, jakmile 4. série skončí. 70% ()

Rozy 

všechny recenze uživatele

Magicians mě nejprve odradil jelikož ze začátku je to velmi zmatečné a trochu nuda. První série se ale pak docela rozjede. Hlavním tahounem celé série jsou hlavní postavy s kterými se časem sblížíte a koukáte dál, jen abyste věděli co se s nimi stane. Druhá série se také bohužel docela pomalu rozjíždí. Pak ale přijde 3. série která je uplně top. Nejlepší epizody jak po stránce děje tak po stránce zahrání. S03E09 je uplně nej. Čtvrtá série pak zase trochu klesne po stránce děje, ale pokud jste se dostali až sem, tak hltáte seriál díl po dílu. Uvidíme co přinese 5. série, trochu se bojím, aby to už nepřehnali. ()

eFOXsize 

všechny recenze uživatele

Po prvním díle, no možná prvním dvěma, jsem nevěděla, co si myslet. Neustále jsem říkala svému nejlepšímu příteli - já ti nevím, něco je na tom divného. Stále je, ale nějak si to člověk oblíbil. Možná je to hlavní postava, která není sladší než stevie jako v dalších nových fantasy serošech. Je to rovněž celkem nepředvídatelný děj a až na ty těžko uvěřitelné, podivné a až pervezně působící pohyby prsty sloužící ke kouzlení, se mi líbí, že je to poměrně propracovnaý svět. A tak se nemusím dívat jen na to, jak spolu někdo vrká nebo nevrká (i když se tomu zároveň nemohu ani vyhnout, yop). Až na závěrečný díl, ten jsem viděla třikrát a stále teď nevím, jak to vlastně dopadlo, jak mě nebavil. 3,5* ()

Galerie (1 087)

Zajímavosti (6)

  • Předloha poskytuje pohled na Quentina (Jason Ralph) v 17 letech, zachovalo se tak prostředí, ale celkový obraz je přizpůsoben o periodu 3 až 5 let. Coldwater se tedy nechystá nastoupit na vysokou školu (undergraduate), nýbrž pokračovat ve studiu. (ČSFD)
  • Margo (Summer Bishil) se původně v knize od Lev Grossmana jmenuje Janet. Scénárista McNamara to odůvodnil, že v seriálu bylo už příliš postav, jejichž jména začínají na J. Lev Grossman se vyjádřil, že se mu jméno Margo v seriálu líbí. (Mitin)

Reklama

Reklama