Reklama

Reklama

Šibenice

  • USA The Gallows (více)
Trailer 2

Dvacet let poté, kdy během středoškolského divadelního představení zemřel při nehodě představitel hlavní role, se studenti téže maloměstské školy rozhodnou v pomýlené snaze uctít výročí dávné tragédie znovu uvést stejnou inscenaci – ale nakonec zjistí, že některé věci je lepší nekřísit. (Freeman Ent.)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (111)

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Celý film jde strašně na náhodu takže parta děcek se dostane do školy (asi kvalitní škola celý den mají otevřeno a nezamyká se tam) kde se má hrát jakási divadelní hra. Jelikož jeden z kluků co tam má hrát se bojí ostudy tak se rozhodnou tam rozbít kulisy celé to spočívá v tom, že skopnou jakési rostliny v květináči rozbijou asi jakési sklo a shodí smyčku šibenice na zem tomu říkám demolice. Samozřejmě jich tam někdo překvapí a jde to do háje. Film se táhne a vraždy za moc nestojí zaujme jen ta s tou blondýnou v traileru. Pointa je dobrá, ale vede k ní hodně náhod například jak mohl ten duch vědět, že se tam v noci vloupou nebo proč se mstil na tom děcku a ne na tom otci o tom, že jsou všichni příbuzní ani nemluvím. 40 procent za tu jednu vraždu a konec jinak souhlas těch 37 procent je málo viděl jsem daleko horší horory třeba Cold Skin co měly více procent. ()

Han22 odpad!

všechny recenze uživatele

Asi nejpříšernější found footage horor co jsem kdy viděl. Parta příšerně přehrávajících a ječících neherců hrajících příšerné kretény pobíhá po škole a nechává se zabíjet duchem kata. To vše kvůli 20 let staré tragédii. Byl by to hloupý horor i kdyby to bylo natočeno tradičně, například hned první zamčené dveře jsou tak zpuchřelé, že by stačilo pár kopanců a vyvalily by se z pantů. Ovšem třepající se a vypadávající kamera a především vizuál jak z amatérského porna tomu dodávají ty pravé odpadové grády. Nepochopím jak se tohle mohlo někde dostat do kin. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

29.10.1993 prišiel o život počas premiéry školského predstavenia jeden zo študentov. Daná, neočakávaná tragédia navždy zmenila vnímanie teenegerov na dobrovoľné divadlo. Po viac ako 20 rokoch podniká miestny učiteľ s niekoľkými žiakmi obdobné vystúpenie, vďaka ktorému si chce uctiť pamiatku zosnulého. Večer pred vystúpením trojica kamarátov vstupuje do školy cez nezabezpečené dvere aby zničením kulís zastavila školský projekt. Keď sa však v určitom momente rozhodnú budovu opustiť, dvere sú uzamknuté. Bez ohľadu nato do akej situácie so dostávajú, svoje osudy už viac nemajú vo svojich rukách. Pomstychtivý duch chlapca, ktorý je uväznený v útrobách školy chystá pomstu v ktorej budú oni samotní hrať hlavné úlohy. Ja osobne som veľký fanúšik "F.F.", takže keď si rapídne, s veľkým odhodlaním a úsilím odmyslím to primitívne správanie postáv, nebola to až taká katastrofa, ako som sa pôvodne domnieval. Samozrejme, "Gallows" svojou silou nie je kvalitatívne porovnateľný s inými, jeho podobnými kúskami, no ozaj som to čakal omnoho omnoho horšie. Keby sa tvorcovia nerozhodli pre pasáž s tým melodramatickým záverom (aj keď ho chápem), mohol som pár percent prihodiť. No a čo sa týka užívateľov, ktorý namiesto filmu hodnotili subžáner ako taký, nech sa pojebú do riti. Keď raz nemám rád hudobné dokumenty, tak na ne nečumím - 45% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Šibenice“ se po nějaké době změní v klasicky jednoduchý snímek o tom, že se skupina lidí snaží uniknout z budovy, ale něco jim v tom brání. Kamera je roztěkaná, lidé udýchaní, vyděšení, lekačky jsou místy skutečně trapné. Nemůžu si pomoct, ale až na úvodní nápad s divadelní hrou, je tohle jen další obyčejná snaha vyděsit něčím, co v konečném důsledku strašidelné není. ()

qxkamo 

všechny recenze uživatele

Prve 2/3 filmu je nutne pit redbull s kavou, aby ste nezaspali. Az v poslednej tretine filmu sa to konecne rozbehne a je to trochu aj hororove. Film ma sice koniec s nabehom na dvojku, ale nech to nikto radsej nerobi. Priaznivcov FF film mozno potesi, ale jeho odporcov utvrdi v nazore, ze FF je hlupost. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (6)

  • Pôvodná hra „Šibenice“ bola hraná v roku 1993. Zamknutá skrinka, v ktorej zvonil mobilný telefón mala číslo 93. (Game90)
  • Malú rolu vo filme si zahral aj režisér Chris Lofing, a to žiaka v pirátskom klobúku, ktorého učiteľ napomína v ôsmej minúte filmu. (BoredKid)
  • Väčšia časť rozpočtu bola získaná od ľudí, ktorí ešte nikdy neprispeli na film a boli len priateľmi filmových tvorcov v strednej Kalifornii. (Game90)

Reklama

Reklama