Reklama

Reklama

Vzkaz v láhvi

  • Dánsko Flaskepost fra P (více)
Trailer 6

Po osmi letech strávených v Severním moři doputuje tajemný vzkaz v láhvi až na stůl kriminálního Oddělení Q, které se specializuje na staré nevyřešené případy. Detektiv Carl Mørck (Nikolaj Lie Kaas) a jeho asistent Assad (Fares Fares) jsou vtaženi do temného případu vraždícího psychopata, sektářské víry a unesených dvojic sourozenců, jejichž zmizení nikdo nehlásil. Jen co detektivové začnou záhadu rozplétat, věci se dají do pohybu v ďábelském tempu. Třetí díl krimisérie podle bestsellerů Jussiho Adler-Olsena navazuje na to nejlepší z tradice severských detektivek a díky režii Hanse Pettera Molanda tentokrát dojde i na černý humor. (Aerofilms)

(více)

Videa (4)

Trailer 6

Recenze (440)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Co je? Mysleli jste, že vás necháme vyslýchat naše lidi bez účasti místní policie?“ - „Jo.“ Po Ženě v kleci a Zabijácích jsem se na Vzkaz v láhvi moc těšil. Ústřední pár detektivů jsem si již dávno oblíbil a stejně tak očekával vše, co oba výše zmíněné díly nabízely. I když jsem moc nechápal, proč přišla změna režiséra. Nakonec jsem za ni rád. Nejenže Moland „dodržel“ atmosféru a styl původních dvou dílů, dokázal je ještě vyšperkovat. A to až tak, že se mi „trojka“ líbila prozatím překvapivě nejvíc. Režisér se nebál přitlačit a mnoho scén bylo opravdu parádních. I když několikrát to až přehnal (přeživší útoku nůžkami, nehlídaný pacient, oživování). Ne však v případě hlavního záporáka, který je možná místy až moc suverénní, ale ta stylovost a charisma z něj doslova prýští. A také znovu plesám nad humorem, možná ještě o něco černějším a nekorektnějším než dřív. K 5* chybělo tentokrát opravdu málo. „Carle, známe se léta. Moje víra tě nikdy nezajímala.“ - „Doufal jsem, že to přejde. Že je to zlozvyk. Jako kouření a homosexualita.“ ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nie je nič horšie ako keď diváka ovládnu zmiešané pocity. Ja osobne som z tejto doposiaľ trilógie oddelenia "Q" mierne sklamaný. Od tohto pokračovania som si sľuboval stúpajúcu tendenciu, no nakoniec musím skonštatovať že napriek najvyššiemu % vyjadreniu užívateľov je z pomedzi všetkých troch príbehov tento najmenej uveriteľný. Určité policajné postupy, kroky, rozhodnutia, konania jednotlivcov úplne bez logiky, čo značne zráža moje hodnotenie nadol. A to nehovorím o spolupráci medzi nasadenými zložkami, ktoré pôsobili pri tak vážnej situácii amatérskejšie ako mužstvo Pepika Hnátka na čele z Jardom Kuželom. Záverečný obrat neveriaceho Tomáša, ktorý kráčal cestou pochýb no nakoniec "prezrel", už bolo na mňa trošku moc. Snímok je rovnako ako prvé dve časti spracovaný pomerne slušne, no vzhľadom k uvedeným mínusom ho od udelenia dvoch hviezd zachránil len milimeter. ()

Reklama

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Napotřetí tým šlape ještě lépe. Funguje už i Carl a Rose, nikoli jen Asad. Co se tentokrát opravdu povedlo, to je perfektní padouch. Nicméně, proti knize je film značně přeoraný a dějově slabší, měkčí, a vedení příběhu mě nefascinovalo zdaleka tolik, jako v prvních dvou filmech. Stejně se mi ale severské depky neště nepřejedly. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Vzkaz v láhvi je dosud nejpovedenější díl z knižní série o Oddělení Q, nemohl jsem se od knihy odtrhnout a doslova jsem lítal nad řádky. Jako knižní i filmový fanoušek jsem si dobře uvědomoval, jak těžké musí být přenést třetí díl z knihy na filmové plátno. A moje obavy se naplnily - měl jsem pocit, že sleduji úplně jiný příběh anebo že filmaři vyzobali potenciálně napínavé pasáže a poslepovali je do filmu. Výsledek je katastrofa a jednu hvězdičku dávám za to, že se vlastně potvrdilo, že Vzkaz v láhvi je nezfilmovatelný, proto je nutné ocenit snahu. Na druhou stranu se s tím dalo poprat o dost lépe. Pevně věřím, že Složka č. 64 bude filmová bomba, ta je na zfilmování naopak jako stvořená, už vidím ten příběh odehrávající se ve dvou časových rovinách... ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

"Vzkaz v láhvi" je mým prvním střetnutím s Q-sérií; "Ženu v kleci" i "Zabijáky" jsem sice zaregistrovala (vzpomínám si na plakáty visící v metru), ale pak jsem je úplně vypustila. Chyba! Poslední ze tří doposud existujících adaptací mě příběhem i postavami uchvátila natolik, že jsem si po příchodu z kina okamžitě zkoukla oba předchozí díly a napjatě očekávám díl čtvrtý. Změna režiséra je zpětně znát, ale náboženský fanatismus a Carl s Assadem prostě fungují.;-) ()

Galerie (43)

Zajímavosti (7)

  • Film se natáčel v oblasti Romo, v Dánsku. (herr_carter)
  • Od roku 2010 išlo o najväčšiu účasť na otváracom víkende dánskeho filmu - 154 251 kusov predaných lístkov. (Astonko)

Reklama

Reklama