Reklama

Reklama

Vzkaz v láhvi

  • Dánsko Flaskepost fra P (více)
Trailer 3

Po osmi letech strávených v Severním moři doputuje tajemný vzkaz v láhvi až na stůl kriminálního Oddělení Q, které se specializuje na staré nevyřešené případy. Detektiv Carl Mørck (Nikolaj Lie Kaas) a jeho asistent Assad (Fares Fares) jsou vtaženi do temného případu vraždícího psychopata, sektářské víry a unesených dvojic sourozenců, jejichž zmizení nikdo nehlásil. Jen co detektivové začnou záhadu rozplétat, věci se dají do pohybu v ďábelském tempu. Třetí díl krimisérie podle bestsellerů Jussiho Adler-Olsena navazuje na to nejlepší z tradice severských detektivek a díky režii Hanse Pettera Molanda tentokrát dojde i na černý humor. (Aerofilms)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (440)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Filmová qéčka rostou případ od případu. Na mém hodnocení se tady odráží i fakt, že thrillery s náboženskou tématikou patří k mým oblíbeným, ale to není v tomto případě to zásadní. Moland do toho po trochu nezáživném začátku šlápl, děj nabral spád a film začal plnit všechno, co od od krimi-thrilleru očekávám. Byla tu ta správná atmosféra podpořená napětím, které se místy dalo krájet. Vydařila se vlaková sekvence, která do určité míry obstarávala akční složku. A i když si člověk říká, že se to do thrilleru o psychopatovi a unesených dětech nehodí, dokázal mě film místy i rozesmát. Osvědčenému detektivnímu páru se navíc postavil parádní záporák, takže jsem si mohl na konci spokojeně mlaskat. 90% ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Bylo nebylo, měli až nezdravě rádi kříž a vzešlo z toho neskutečné kvantum obludných hrůzností. A hrozně dobře se na to kouká, chvíli se řeší náboženství, chvíli se zjišťuje pachatel a pak přichází na řadu neskutečně se stupňující napětí, přichází temnota a na pár místech i ztráta schopnosti nadechnout se. A přestože tam nejsou chapadla, je tam alespoň nádherně odporně slizkoidní padouch. ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Moland z toho konečně režijně udělal film a ne drahý pilot seriálu, přibylo černého humoru, který tomu hodně chyběl. Bohužel Arcel ve snaze naprat celkem procedurální předlohu zvraty a konflikty udělal z druhé poloviny filmu lehce absurdní a nelogickou podívanou. Rozpaky ještě posiluje výkon Påla Sverre Hagena, jehož monstrum je dost nešikovnou směsicí pederasta a druhé odmocniny z Javiera Bardema. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Skvěle budovaná atmosféra. I když divák zná vraha, nenudí se - sleduje jednání jednotlivých postav. Koho okouzlil dánský venkov, užije si záběry na hospodářskou krajinu, na přímořské oblasti. Tým vyšetřovatelů je zvláštní - podobně jako třeba u autorů seriálu Most. Film beru jako inspiraci přečísít aspoň nějaký knižní příběh Jussi Adler-Olsena. A doufám, že v něm bude míň nelogičností než ve filmovém zpracování. 1) Co dělal pachatel v dospívání - v období od své první vraždy? 2) Proč pachatele sledují desítky policistů a při střetu zůstává policista osamocený? 3) Bílý plášť skrývající pachatele v nemocnici - to už zavání frází. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

První čtvrthodinka je trošičku kostrbatější, ale pak se začnou dít věci. Nejdřív si tě filmaři pěkně zpracujou, takže seš okamžitě v jedný partě s Odělením Q a díky perfektně natočeným scénám- akční vlakovka je vymazlená do posledního detailu, nevím kolik bylo použito kamer, ale takhle velkolepě a přitom velmi jenoduše, ale neskutečně dynamicky natočenou akční scénu jsem ve filmu už dlouho, dlouho neviděl. Rovněž perfektně napsaná a ještě lépe zahraná postava hlavního zaporáka měla lví podíl na mých emocích. O severských kriminálkách se říká, že jsou ponuré a depresivní, ale tady to byla především výborná hra s divákem, který si na 112 minut vymaže s paměti slovo "nuda", a v tryskovým tempu se řítí do dialogově poutavého finále. Ze tří dílů Oddělení Q je tahle trojka jasná jednička. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (7)

  • Film se natáčel v oblasti Romo, v Dánsku. (herr_carter)
  • Od roku 2010 išlo o najväčšiu účasť na otváracom víkende dánskeho filmu - 154 251 kusov predaných lístkov. (Astonko)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno