Reklama

Reklama

Vzkaz v láhvi

  • Dánsko Flaskepost fra P (více)
Trailer 6

Po osmi letech strávených v Severním moři doputuje tajemný vzkaz v láhvi až na stůl kriminálního Oddělení Q, které se specializuje na staré nevyřešené případy. Detektiv Carl Mørck (Nikolaj Lie Kaas) a jeho asistent Assad (Fares Fares) jsou vtaženi do temného případu vraždícího psychopata, sektářské víry a unesených dvojic sourozenců, jejichž zmizení nikdo nehlásil. Jen co detektivové začnou záhadu rozplétat, věci se dají do pohybu v ďábelském tempu. Třetí díl krimisérie podle bestsellerů Jussiho Adler-Olsena navazuje na to nejlepší z tradice severských detektivek a díky režii Hanse Pettera Molanda tentokrát dojde i na černý humor. (Aerofilms)

(více)

Videa (4)

Trailer 6

Recenze (440)

mzss1 

všechny recenze uživatele

(84%) Třetí díl této známé severské série. A musím uznat, že dle mého gusta je to doposud nejlepší část. Dvojice Kaas a Fares jsou opět dokonalí. Postava Carla je zde ještě víc otrávená životem – pozorovat dialogy mezi ním a Assadem je super. Krom toho to má zajímavý, temný příběh a i tu ve filmu visí nějaká ta myšlenka víry, která je ke konci dobře podaná. Hlavní záporák je naprosto skvělý, nemá chybu. Scénář nám nabídne pár chladných a i drsných scén. První půlka filmu je taková pozvolná, ale to mi vůbec nevadí. Atmosféra filmu je dokonalá a o napětí už vůbec nemluvím. Rozhodně bych ještě něco přidal a především bych vymazal jednu velkou nelogickou scénu, která mě docela zamrzela, jinak bych dal plný počet hvězd. Jak to mohl ten chlapec pod vodou takovou dobu přežít ? To mě opravdu naštvalo, ale holt co se dá dělat, skvělý požitek z tohoto snímku mi to ale moc nepokazilo. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Detektívnych filmov a v posledných rokoch hlavne seriálov sa chrlí veľké množstvo. Originálne či prekvapivo pôsobiacich príbehov sa veľa neurodí, takže medzi sebou bojujú predovšetkým charizmou, zaujímavosťou detektíva či vraha. A tu je hlavný, samozrejme nie jediný, dôvod, ktorý z tejto filmovej (zatiaľ) trilógie robí trilógiu televíznej kvality. Carl Mørck a Assad postrádajú schopnosť strhnúť na seba dostatočnú pozornosť. Oni sú len sprievodcovia neáčkovými príbehami. Vzkaz v láhvi má najslabšieho padoucha a v podstate aj najmenej prepracovanú zápletku. Len ma teda utvrdil o nekino rozmere Oddelenia Q. ()

Reklama

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Ano, nejvýstižněji zde "pasuje" slovo RUTINA a to ve smyslu, že se vesměs a po 1999krát potvrzuje...prožitá dětská traumata prolínající se do dospělosti a ne každému stačí tehdejší pomsta, jejíž přesah se tímto automaticky dostává do hrůzostrašné a morbidní patologie...Proto celkově slabší 3,5, ale s radostí přihodím za skvělé zúčtování Assada v závěru...tady nejde než souhlasit, fandit a hluboce si oddychnout! ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nie je nič horšie ako keď diváka ovládnu zmiešané pocity. Ja osobne som z tejto doposiaľ trilógie oddelenia "Q" mierne sklamaný. Od tohto pokračovania som si sľuboval stúpajúcu tendenciu, no nakoniec musím skonštatovať že napriek najvyššiemu % vyjadreniu užívateľov je z pomedzi všetkých troch príbehov tento najmenej uveriteľný. Určité policajné postupy, kroky, rozhodnutia, konania jednotlivcov úplne bez logiky, čo značne zráža moje hodnotenie nadol. A to nehovorím o spolupráci medzi nasadenými zložkami, ktoré pôsobili pri tak vážnej situácii amatérskejšie ako mužstvo Pepika Hnátka na čele z Jardom Kuželom. Záverečný obrat neveriaceho Tomáša, ktorý kráčal cestou pochýb no nakoniec "prezrel", už bolo na mňa trošku moc. Snímok je rovnako ako prvé dve časti spracovaný pomerne slušne, no vzhľadom k uvedeným mínusom ho od udelenia dvoch hviezd zachránil len milimeter. ()

Pítrs85

všechny recenze uživatele

Jestli se o nějakých filmech dá říct, že jsou asi tak milionkrát slabší než jejich knižní předlohy, tak rozhodně o sérii podle Olsenových výtečných detektivek. Vzkaz v láhvi-film je tak neskutečně osekaný (a to i o důležité dějové linky), že si nejednou prostě řeknete- "zbytečnost". Navíc se kamsi vytratil typický Olsenův suchý a sarkastický humor, o plochých charakterech, co se svým knižním předlohám vůbec ale vůbec nepodobají, ani nemluvím. Škoda přeškoda, že tuhle látku nedostal do spár někdo talentovanější, protože příběhy oddělení Q jsou neskutečně čtivé, dost možná nejlepší současné detektivní romány ze Skandinávie (ano, včetně Nesboho nebo Larssona). Netřeba se více rozepisovat, tentokrát to nechám bez hodnocení (protože Carl Morck a Assad si to podprůměrné až odpadovité hodnocení zkrátka nezaslouží), příští film (Složka 64) už nechám bez povšimnutí a... a asi takhle. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (7)

  • Film se natáčel v oblasti Romo, v Dánsku. (herr_carter)
  • Ještě před natáčením byl film prodán do více než 15 zemí. (freelex)

Reklama

Reklama