Reklama

Reklama

Hvozd

(festivalový název)
  • Velká Británie The Hallow (více)
Trailer

Obsahy(1)

Adam a Clare sú mladý manželský pár, ktorý sa spoločne so svojím malým dieťatkom rozhodnú presťahovať na írsky vidiek. Chata sídliaca uprostred hôr však prináša viac starostí s rekonštrukciou, než aby vytvárala dojem pokojného domova s rodinnou atmosférou. Obavy z nového, doposiaľ nepoznaného prostredia ešte viac prehĺbi skúsenosť s neznámym návštevníkom, ktorý ich jedného večera nečakane vystraší na smrť. Miestny šerif danú udalosť uzavrie ako "privítanie" od tamojších, inak neškodných výtržníkov. Skutočnou príčinou návštevy je však bytosť omnoho desivejšia, ktorej teritóriom je práve okolie nového mladomanželského príbytku. (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (196)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Nádherně rozjetý až mysticky atmosférický horror uprostřed magických lesů (ne, není to fantasy) nakonec pokazí fakt, že film ukáže více, než by měl. Ty potvůrky před kamerou prostě veškerou atmosféru shodí až nepříjemně prudce dolů. pžřitom oba hlavní hrdinové byli fajn, lesy byly fajn, atmosféra dlouhou dobu fajn. Ke konci už to fajn ale prostě nebylo. 2.5* ()

Peytl 

všechny recenze uživatele

Je to jasné, až na přelomu roku jsem dospěl k jisté znepokojující myšlence. Geografický výskyt nás dvounožců má poměrně zásadní význam na takzvané lidské předposranosti. Důkazem jsou mé oblíbené tlamy (například pítrnášpán, pchedon...) žijící v Horních Polomech, ale i miláčci z Dolních Polomů (tmavýrobert, forsíťa...). I přes určité rozdíly mezi těmito vybranými vzorky, hlavně co se týče výše zmíněného výskytu, jsou prakticky oba kmeny stejně posrané už u zaslechnutí písmena B ve slově BAF. Takže zatímco si děti v Horních Polomech myjí posrané negližé, tak v Polomech Dolních je už nasráno ve dveřích. Jak říkám, rozdíly jsou minimální. Pokud chcete tedy znát erudovaný a fundovaný názor někoho, kdo si nelebedí v rozmazané stolici po vlastních zádech, pak jste zde správně. Ano, my tvrďáci z Kyselé Prdele jsme se totiž u Švankmajerových Otesánků tlemili tak, až jsme se zechcali jak sněhuláci. Zdálo by se, že pokud jsme se všichni sešli u valchy, pak je finále téměř stejné. To je ovšem krutý omyl. Nebo je snad běžné si plést tak snadno tělesné otvory? No, potěšpeytla. Ovšem abych nebyl za umrdánka, opravdu jsem byl zhruba šest minut naplý a taky se mi moc líbí svítící kosa. ()

Reklama

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Hoodně silný čtyři. Pátou nedám jenom kvůli pocitu, že z skvělé atmosféry se dalo vytřískat ještě klidně trošku víc a kvůli lacinné potitulkové lekačce, která zkazila mystický dojem závěru. Ale jinak si nemohu stěžovat, je to svižné, napínavé jak prase, strašidelné, krvavé a se luxusníma obludkama. Další skvělej hororovej zářez. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Že se nemá obyvatelům lesa šťourat do příbytků je věc známá a pokud toho člověk i přes varování nenechá, říká si o malér nejen pro sebe, ale i pro svojí rodinu. A když k atakům všech těch potvor přibude tatíkova psychóza, je neštěstí takřka totální. Vydařený mix mytologie, lesního hororu a rodinného motivu, který celkem záhy nahodí velmi solidní tempo, které do konce nepolevuje. K výborné a napínavé atmosféře sychravých britských hvozdů a polorozpadlé samoty přidali svou velkou trošku do mlýna i herci a udělali z Hallow jeden z nejlepších hororů letošního roku. Snad jen monstra byla děsivější, když zůstávala ve stínech, ale to byla jen malá kaňka na kráse. 85% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Adam a Clare sú mladý manželský pár, ktorý sa spoločne so svojím malým dieťatkom rozhodnú presťahovať na Írsky vidiek. Chata sídliaca uprostred hôr však prináša viac starostí s rekonštrukciou, než by vytvárala dojem pokojného domova s rodinnou atmosférou. Obavy z nového, doposiaľ nepoznaného prostredia ešte viac vzbudí skúsenosť s neznámym návštevníkom, ktorý ich jedného večera nečakane vystraší na smrť. Miestny šerif danú udalosť uzavrie ako "privítanie" od tamojších, inak neškodných výtržníkov. Skutočnou príčinou je však niečo omnoho desivejšie, pričom jeho teritóriom je práve okolie ich nového príbytku. Zmutovaná lesná "odroda" monštier ponúka solídne masky (až som teda dobre videl) či úprimnú snahu tvorcov o budovanie atmosféry. Osobne ma ale mrzí, že pomerne málo priestoru dostalo gore, čo by sa pri takomto druhu hororu nemalo stávať. Na druhú stranu, dej má v tomto pomerne jednoduchom príbehu rýchly spád, takže divák by sa nemal nijak mimoriadne nudiť. Záver je predzvesťou toho, čo bolo od určitého momentu naznačené, takže z tejto stránky sa o žiadne prekvapenie nejedná - 60% ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Během závěrečných titulků následuje ještě jedna krátká scéna. (noelcoward73)

Související novinky

Jak je těžké lapit Vránu

Jak je těžké lapit Vránu

04.01.2015

Kolem nové adaptace slavného komiksu se motá již několik let spousta tvůrců a problémy nekončí. Režijní stoličku opustil s projektem dlouho spjatý F. Javier Gutiérrez, místo toho se připravuje na… (více)

Reklama

Reklama