Reklama

Reklama

Očista: Volební rok

  • Česko Očista 3: Volební rok (více)
Trailer 2

Senátorka Charlene Roanová (Elizabeth Mitchell) má k odporu vůči očistě pádný důvod, před lety jí padla za oběť celá její rodina. Od té doby je snaha o její zrušení hlavním motorem jejího tažení do Bílého domu. Ambiciózní soupeři vědí, že k její porážce vede jediná cesta, „legální" zabití během očisty. Senátorku naštěstí jistí šéf její ochranky (Frank Grillo), hrdina z druhého dílu Očisty, kterému tohle každoroční běsnění už taky pěkně leze krkem. Teď už je ale čas trhnout oponou, krvavé představení začíná. Perfektně zabezpečený dům, početná a skvěle vybavená ochranka, co by se tak mohlo stát, aby senátorka tuhle noc nepřežila? Asi byste se divili, alarmy ohlašující začátek očisty ještě nedozněly a už musí Roanová jen se svým strážcem po boku prchat nočními ulicemi ve snaze najít nějaké bezpečnější útočiště. Příštích dvanáct hodin bude velmi dlouhých. A krvavých. (Cinemart)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (388)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $10miliónovTržby USA $79,213,375Tržby Celosvetovo $118,587,880Tržby za predaj Blu-ray v USA $4,274,100Tržby za predaj DVD v USA $3,219,816║ Po otrasnej dvojke, toto už je ďaleko pozerateľnejšie. DeMonaco sa konečne naučil poriadne režírovať, dej fajn aj postavy. /60%/ ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Senátorka, opravdu blbá blondýna, si hraje na superhrdinku, a tak kvůli ní zařve řada nevinných lidí. Jako závěr trilogie slušné, akční scény, kulky létají, krev stříká. Horor tedy ne, čoho se prosím bát? Thriller ano, napětí film nepostrádá. Pěkná je mše v kostele... Samozřejmě je to fantastický film, tudíž nemá cenu se dohadovat coby kdyby. Na druhou stranu je podobných dystopických příběhů třeba, jelikož nepochybuji, že by podobná věc leckoho napadla. A přirozeně by to dopadlo stejně - ti mocní, na něž lid nejvíce nadává a naivně si myslí, že by s nimi zatočil, by byli za vodou. Umíral by zbytek národa... Oddechový film, který by bral vážně snad jen.... ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

|75%| Shlédnuto v kině. „To mi posol sýr!“ Zatraceně hustá hláška – to mě nejvíc v tomhle filmu pobavilo. Nicméně, máme tu již třetí Očistu. Mám pocit, že se z toho stane dlouhá série, ale pokud si to udrží solidní kvalitu, tak budu jedině rád. Dá se říci, že je to podobné dvojce. Jen jsem čekal větší extrémy na ulicích, i když si z pár ujetostí nemůžu stěžovat. Zde mi to opravdu sedělo. Druhá očista se spíše soustředila na akci, zato tato trojka spíše na příběh, který byl jednoduchý, ale vtáhl do děje. Hlavní hrdina mě zde bavil ještě víc než v předchozím snímku. Role senátorky se taktéž vydařila. A i ostatní postavy jsou na tom dost dobře. Rozhodně to jako celek neshledávám jako nějakou mega bombu. V poslední cca třetině to trochu ztrácí tempo a už mě nic nepřekvapí. Hudba je slušná. Finále je slušné, ale nic co by mě vytrhlo. Akce je tu obyčejnější, ale dost slušných a efektivních přestřelek tu je. I pár těch menších soubojů. Kamera je trochu zběsilejší – no, furt je v přijatelné mezi. Režiséra Očist obdivuju, že tohle po akční stránce dokáže zvládnout, když má relativně nízký rozpočet. Všechny 3 Očisty mě baví, všem jsem dal 4*, proto se těším na případný 4 film. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem to, ale i třetí pokračování dokázalo do jednoho z nejzajímavějších hororových námětů posledních let vnést novou krev a formální jiskru. Jede se tentokrát od začátku na plný plyn, z nočních ulic plných zvrácených násilnických duší chvílemi opravdu tuhne krev v žilách a příběh kolem nežádoucí senátorky "na odstřel" má od začátku hlavu a patu. Plus sympaticky umanutý klaďas Grillo, přitažlivá Mitchell a parta podpůrných hrdinů, kterým také smrt rozhodně přát nebudeme. Všechny mínusové body posílám vinou závěru, který možná zbytečně nafukoval původně čistě ekonomický podtext Očisty do ujetého náboženského zanícení a nakupil tolik klišé co se týče hlavně samotné akce, že do té doby slušně budovanou atmosféru a jistou nepředvídatelnost zcela rozstřílel... I tak ale, i vzhledem k nulovým očekáváním, dost příjemné překvapení, dlouho jsem uvažoval dokonce o vyšším hodnocení... 70% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Zmiešané pocity. Je to jeden z tých filmov, ktoré si možno nezaslúžia priestor ani v televízií, nie to ešte v kine. Proste len tak na stiahnutie a pobavenie. Ale aj keď to bolo neuveriteľné a lacné Bčko, tak sa na to dalo dívať a akcia -skoro- vôbec neprestávala. Navyše tam hrali moji obľúbení herci. Elizabeth Mitchell, Frank Grillo a Mykelti Williamson sú skvelí herci. Práve kvôli nim som sa rozhodol tento film pozrieť. S príbehom mám tiež zmiešané pocity. Bol prehnaný no cez to zaujímavý. Dúfam že takého sviatku sa nikdy tento svet nedožije. No a tých záporákov so svastikami a konfederačnými vlajkami si mohli odpustiť. Ako horor či sci-fi slabé, no ako akčný film tesne nadpriemerný. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (21)

  • Natáčalo sa vo Woonsocket, štát Rhode Island, USA. (beso74)
  • Ve scéně, kdy dívky, které přijely k obchodu v autech obalených vánočními světýlky, srazí sanitka, je vidět, že jedné z nich spadnou z nohou boty. Když se však změní pohled kamery a ona leží, boty má opět na sobě. (hansel97)
  • Laney (Betty Gabriel) měla dříve španělskou přezdívku "la pequeña muerte", což znamená "malá smrt." (hansel97)

Související novinky

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Reklama

Reklama