Reklama

Reklama

Studentka čtvrtého ročníku střední školy zcela propadla online hře vadí – nevadí, ve které anonymní společenství „pozorovatelů" začíná manipulovat každý její tah. (Freeman Ent.)

Videa (22)

Trailer 3

Recenze (453)

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Zaprvé má Franco nádhernou bundu. Zadruhé Emma Roberts je úchvatná. Zatřetí... Kde jsem tu bundu asi tak viděl? Nerve velmi trefně poukazuje na dnešní dobu. Smartphone, sociální média a adrenalin vládne. Sice už jsme tu několik takových filmových pokusů měli. Ale přesto se bude Nerve oslavovat jako originální thriller pro všechny mladistvé. Nejspíš proto, že cíli pouze na jedno divácké publikum. Ti ostatní na film jistě brzy pozapomenou. Emma Roberts je skutečně sympatická a roztomilá. Dave Franco jí skvěle sekunduje a po Now you see me (2013) hraje další skvělou roli. Pravda je, že bez ústřední dvojice by se mi film tak nelíbil a naopak by mě nudil. Krom jízdy na motorce skrz New York poslepu mě ty jejich virtuální výzvy moc neoslovily. Naopak mi bylo jasné, že se film zakončí v morálním duchu. K tomu mi nesedí jakákoliv jiná postava než Vee a Ian. Kromě ústřední dvojice všichni postrádají sex-appeal a charakter. Film mě ve výsledku docela bavil a jistě si letos vzpomenu na filmy, co dopadly mnohem hůře. Přesto se nedokážu zbavit pocitu, že jednou a dost. Tahle Hra mi nenabídla nic moc, abych se rozhodl jí hrát znova. Krom charismatického Franca a krásné Emmy Roberts. (55 %) ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Už v prvních minutách jsem viděl podobnost s 13 game sayawng nebo jeho nový brácha 13 sins. Tyto dva snímky jsou bezesporu brutálnější. Nerve si jde svou vlastní cestou a zaměření je pro teen publikum. Notebooky, mobily a barevnost jasně ukazují. Přesto jak je prvních minutách jasné, se vše stupňuje a začíná být náročnější. I když tento barevný kabát není můj šálek, tak herecká sestava je stravitelná. Hlavní herecké duo je zvolené fakt dobře. Krátká stopáž tomu pomohla a divák se nezačne nudit .. 7/10 = 72% ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

Priznávam, že sledovať hodinu a pol vypatlanú zlatú mládež ako leští svoje mobily a hrajú akúsi zvláštnu hru, ma pribúdajúcimi minútami riadne iritovala. Našťastie mal záver zmysel a dokázal ma uspokojiť. Nerve je typický teen film, kde funguje názor, že čím je divák mladší, tým spokojnejší. Po technickej stránke je však snímok natočený sviežo a má svoj šmrnc. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

„Vadí, nevadí?“ „Nevadí.“ „Tak ukaž na Assbukách kundu, dostaneš litr!“ „Tak jo!“ Začíná to relativně nevinně, prostě nic, co by vypatlaná, avšak morálně uvědomělá nezletilá kravka nezvládla levou zadní. Pokud tedy zrovna není zaneprázdněná zaháněním masařek ocasem. Pak se to ale krutě přiostří a je nutno poslat onlajn do piče svou úpa nejlepčí kámošku evr. A to je vskutku smrtící a téměř nezvládnutelný úkol! Ještěže je tu ten dystopicky zbuznělý metrouš a jeho ramínko k vyplakání, který naší pipku provede všemi úskalími této nekompromisně zabijácké hry až k čisté nesobecké lásce, nepokryteckým bíefefkám, rodinnému štěstí a kráčení k zapadajícímu slunci vstříc světlým zítřkům v Mumulendu, aby společně ukázali té lhostejně anonymní internetové degeneraci konzumních nedonošenců správný směr virtuální socializace a sdílení retardovaných tytrubkových kravin za neutuchajícího dohledu a podpory Velkého bratra. I ten nosný nápad je dost originální. Něco jako jak apgrejdovat kultovní film s Árnym pro 21. století a uplácat bárbinkovský “Běžící poštěvák“ s nádechem Hangrgejs. Ale má to silné esteticko – kulturní poselství, tak holky zbystřete!: „Když si kysličníkem odbarvíš bobra, NIKDY nezapomeň i na obočí, pičo! Můžeš totiž pak vypadat úplně jako vkusná more krasavice Džesyka Mižigarová, co se hustě vyparádila na Romále!“ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,VÝZVA SPLNĚNA“… /// Hrajete vadí-nevadí? Vy starší snad, ale ti mladší přešli na Nerve (a taky na Modrou velrybu - teda jestli jim ji PČR už našla…). Vee je mladá holka, takže „paří“ Nerve. A dokuď má věci pod kontrolou, sledujeme optimistickou jízdu, u který všichni stalkeři šáhnou do spoďárů (možná i víckrát). Pak to začne měnit status z „bláznivý“ na „dramatický“, v přímým přenosu (takže LIVE) se řešej vztahy a hudrovat nad neracionálním uvažováním, je mimo (nejen) teenegerskou mísu. Emoce má vybudit „hra vo život“, páč (jak říká starý moudro) dokuď nejde vo kejhák, jde vo hovno. Jenže tahle fejsbůková generace už zapomněla, jak se vo něj hororově hraje. Takže tady máme mládežnickou voddechovku s finanční inspirací pro Anonymous. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu „Nerve“, kterou v roce 2012 napsala Jeanne Ryan, neznám. 2.) Hororově už jsem hrál (a dopadlo to podobně). 3.) Zjistím, jak se obehrává hra. 4.) Thx za titule „.bac.“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Galerie (92)

Zajímavosti (16)

  • Režiséri sa usilovali o hodnotenie PG-13, pričom Schulman uviedol: „Chceli sme zabezpečiť, aby ho videli mladší tínedžeri. Myslíme si, že má dôležité posolstvo a nechceli sme ho pochovať." Vzhľadom k tomu je film menej násilný, než je v predlohe od Jeanne Ryan a zároveň má úplne vymazanú sexuálnu výzvu, ktorá sa v knihe nachádza. (Arsenal83)

Reklama

Reklama