Reklama

Reklama

Brimstone

(festivalový název)
  • Nizozemsko Brimstone (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Brimstone je epický thriller z dob starého Západu. Je příběhem ženy vzdorující své minulosti, která se jí neustále připomíná. Liz (Dakota Fanning) je mladá žena, která žije spolu s manželem a dvěma dětmi. Je porodní asistentkou a komunikuje prostřednictvím znakové řeči. Její vztah se čtyřletou dcerou by mohl být lepší, ale celkově se Liz cítí ve svém životě spokojeně. Když však poprvé uvidí v kostele nového reverenda (Guy Pearce), Liz ihned ví, že ona a její rodina jsou v nebezpečí. Postupně se reverend snaží vzít Liz všechno, co miluje. Do jejího života se vrací minulost, na kterou se snažila zapomenout... (mac000)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (420)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Veľmi krutý a surový film. Svojou myšlienkou je venovaný skôr ženám, no formou je určený mužom. Nežnejšie pohlavie nemusí mať na každú scénu žalúdok. Mŕtvych sa tu objaví snáď viac ako v jednej sérii Game of Thrones, no potešila účasť rovno dvoch protagonistov z tohto seriálu. Herecký tu ale jasne vedie Guy Pearce, tak sadistického a brutálneho kazateľa snáď mohol stvárniť len on. Film ale nie je pre každého, bežný konzument ho poľahky vypne pri prvej vyslovene hnusnej scéne. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Dvě a půl hodiny utrpení - nikoliv filmového, snímek je po řemeslné stránce v každém ohledu na vysoké úrovni. Terčem násilí, mučení, krveprolévání a zneužívání všeho druhu jsou tu zejména ženské postavy, ale krutosti okolního světa nejsou ušetřeni ani muži, děti a zvířata. Teatrum mundi jako apokalyptická scéna zalidněná neumírajícími náboženskými fanatiky, pasáky a vrahy a hlavní hrdinka, která má v životě opravdu neskutečnou smůlu. V závěru už je to poněkud ubíjející, ale pokud víte do čeho jdete a nečekáte selanku a nevyžadujete bezpodmínečně dobrý konec, rozhodně vás nemine originální westernový zážitek. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Nelineární vyprávění perfektně buduje atmosféru, napětí a stupňuje odpor k mrazivému a zfanatizovanému záporákovi. Brimstone přináší syrový pocit utrpení, krutosti, ale k tomu i odpovídající katarzi. Je to jednoduchý koncept. Velice se mi líbí prostředí filmu, celkové moderní pojetí westernu, drsné charaktery a smekám za to, že 145 minut v pomalejším tempu ani na chvilku nenudilo. Pouze v poslední kapitole mě pár negativních věcí cvrnklo do nosu... 9/10 ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Fuck. Dvě a půl hodiny neředěného násilí na ženách a dětech, říznuté rostoucím náboženským fanatismem, děsivými scénami s krví na všechny možné způsoby (od podříznutých prasat až k panenské krvi na prostěradle...) a nezastavitelným démonem z minulosti. To všechno zabíráno neuvěřitelně chladnou, nezaujatou, přesto však zcela precizní kamerou, díky níž z tohohle odporného pekla nebylo ani na vteřinu úniku. Peklo, že je absencí lásky? Ne ne, peklo sem poslal tenhle holandský režisér, a když na to budete mít žaludek, tak vás do něj na dvě a půl hodiny zavře. Enjoy. 10/10 ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Drsňácký a krvavý surreal western, kde hlavně ženské plémě je bito. Nemyslím že by na základě dojmů z projekce náboženství mělo být přehnaně pranýřováno, v tomhle filmu je spíš zástěrkou pro rejdy zla ztělesněného magorem a úchylákem. Časová osa je náročná, ale dává krásný kruh a umožnila tvůrcům hezky si pohrát se scénářem. ()

Galerie (98)

Zajímavosti (17)

  • Natáčelo se v Maďarsku, Španělsku, Rakousku a Německu. (Kama12)
  • Režisér Martin Koolhoven dostal ponuku natočiť tento film pre americké štúdio, v tom prípade by však stratil kontrolu nad záverečným strihom, a tak dal radšej prednosť európskej koprodukcii, do ktorej sa zapojilo 8 krajín. (beso74)

Související novinky

Westerny jsou zpět

Westerny jsou zpět

22.02.2015

Velkorozpočtové westernové žánrové mixy v podobě Osamělého jezdce a Kovbojů a vetřelců si nepochvalovali diváci ani kritici, ale jinak tento tradiční americký žánr rozhodně neskomírá. V různých… (více)

Reklama

Reklama