Reklama

Reklama

Film je natočen podle skutečného příběhu těžebního skandálu Bre-X Mineral Corporation na počátku 90. let. (Freeman Ent.)

Videa (15)

Trailer 2

Recenze (300)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Tyhle napůl životopisná dramata mám hodně rád, obzvláště s takto sympatickým obsazením. Tlouštík McConaughey opět prošel naprosto neuvěřitelnou proměnou (Christian Bale approves) a dublérka Jessicy Chastain je jako vždy prostě neuvěřitelná. O příběhu jsem vůbec nic nevěděl, Zlato celkově prošumělo neuvěřitelným způsobem a hodně doufám, že oscarový Matthew s těmihle rolemi ještě neskončil. Spíš bych sice raději viděl v nějaké akčnější roli na způsob Sahary, ovšem filmy jako Free State of Jones nebo právě Gold mu po zrestartování kariéry herecky taky neuvěřitelně svědčí. Skvělá jednohubka, o které jsem za těch 120 minut ani chvilku nenudil a poslední půlhodina mě odrovnala úplně...8/10 ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

super příběh,který udrží pozorost bez problemů.K tomu všemu navíc standardně výborný McConaughey a...a víc nic.Gold není v jádr vůbec špatný film,ale chybí mu z mého pohledu větší tah na bránu a lepší dynamika.Gaghan má sice za sebou solidní Syrianu,ale tady tím filmem vyloženě proplul a nenabídl jediný moment kůli kterému bych chtěl vidět znova...60% ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Film se mi zdál být naprosto průměrný, zaujal mě pouze herecký výkon Matthewa McConaugheye, kterého vůbec nemusím, ale tentokrát byl tak slizký, že nebylo možné si ho nevšimnout. Jeho Kenny mi byl zpočátku absolutně ukradený, ale čím déle jsem ho sledoval, tím mi připadal zajímavější. Na Zlato se už asi nikdy znovu nepodívám, ale Kennyho si budu ještě dlouho pamatovat. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Smekám. Smekám před neuvěřitelným herectvím zde oplácaného, proplešlého, připitého a neuvěřitelně prohuleného Matthewa, který snad jinak v záběru nebyl. Příběh, který zní jako dost dobrá fantazie scénáristy, ale není. Jste prospektor a máte to pod kůží. Sníte o zlatě, ve snu ho vidíte, chcete ho tak moc. A dáte tomu úplně všechno...možná I životy. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Strašná nespravedlnost! Osrala letos vyhraje za prkenné umělohmotné pitvoření v Homolalalandu snad ta nejodpudivější neherecká pizda, jaká se kdy zpixelizovala za sklem mé obrazovky, a nejpopičivější herecký výkon desetiletí se neotře ani o nominaci. Matouš holt k jeho škodě není ani negr, a patrně ani buzerant, tudíž si se svým naprosto famózním a neuvěřitelně slizkým prospektorem mohl v letošním přitepleném multikulti klimatu leda tak vykolíkovat zábor. Myslím, že by ho po tomhle mohli z fleku nasadit do hlavní ženské role dvojky té Tralalapičoviny pro nevkusné vypasené hospodyňky, a on by tu šišlavou Kamennou ropuchu zvládl stejně odporně, ale navíc by i hrál. Tento veskrze průměrný, avšak vcelku svižně plynoucí film o devadesátkovém zlatém tunelu povýšil na ultimativní herecký koncert a vytáhl ze mě svým výkonem jeden rozškrábaný puchýř navíc, protože byla opravdu radost jej sledovat. No radost … Předvedl vizuálně natolik nechutného hnusáka, že se místy až otřepáváte odporem a máte pocit, jako byste se dvě hodiny dívali na prasklý akutní absces. Absces, který ovšem úchvatně naturálně hnisá a krásně hraje všemi možnými nemocnými barvami. ()

Galerie (105)

Zajímavosti (9)

  • Matthew McConaughey uviedol, že mu trvalo 6 mesiacov, kým pribral 23 kilogramov, aby dosiahol opulentnejšiu postavu. Avšak nejedná sa výsledok kontrolovaného priberania. "Nebol to žiadny plán....ja som iba žil tak, ako Kenny Wells". Ako ďalej uviedol, ďalších 6 mesiacov mu trvalo sa vrátiť na jeho pôvodnú hmotnosť. Matthew je známy tým, ako sa vie oddať svojej postave, dokázal to aj vo filme Klub poslednej nádeje (2013), kde zas rapídne schudol. (Bobek15)
  • Filmovalo sa na autentických miestach v New Yorku, Nevade a Novom Mexiku. Filmový štáb taktiež pracoval aj v Thajsku a Indonézii. (MikaelSVK)
  • Fiktívna filmová americká ťažobná spoločnosť Washoe Mine, bola v skutočnosti kanadskou spoločnosťou Bre-Ex. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama