Reklama

Reklama

Film je natočen podle skutečného příběhu těžebního skandálu Bre-X Mineral Corporation na počátku 90. let. (Freeman Ent.)

Videa (15)

Trailer 2

Recenze (300)

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Bože, takovéhle role jsou prostě ušité přímo pro Matthewa. Zamilovala jsem si jeho komicky bizarní chování ve Vlkovi z Wall Street a tady jen potvrdil a ještě zdokonalil své umění. Celý snímek je natočen hrozně poutavě a člověk se vážně nenudí, ale žere to. I když ho důlní průmysl nebo něco s ním spojeného nikdy nezajímalo. Má to své kouzlo. Jen škoda, že je tam ten klasiký americký a až příliš okoukaný románek. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

M. McConaughey sa pred pár rokmi šikovne vyšmykol zo škatuľky hollywoodskeho romantického maznáčika a začal brať serioznejšie roly a svoju kariéru smrteľne vážne. Jeho filmy v posledných rokoch sú zárukou kvality, minimálne tej hereckej. Film Gold nie je tak priamočiary ako by sa podľa názvu mohlo zdať. Občas sa v tom strácal i sám M. McConaughey a divák rovnako s ním, ale v závere musíme všetci uznať, ako to len chytro E. Ramirez vymyslel...70%. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Skrz na skrz průměrná story o tom, kterak jeden obtloustlý budižkničemu ke štěstí přišel, opírající se výhradně o další propocenou a zanícenou kreaci mistra Matthewa, který se ale plácá v rozbředlé dvouhodinovce bez výraznějších emocionálních momentů, překvapivých zvratů nebo opravdu originálních režijních nápadů. Zcela to nezachraňuje ani dobře promyšlená struktura scénáře, ani slušivý retro kabátek. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Tradičně skvěle přípravený McConaughey, který do své role ždíme jako obvykle svých 100 procent. Jinak ale vcelku nezáživně podaná podívaná inspired by true story, která jde svojí retro stylizací ve stopách American Hustle, avšak je to málo živé a málo vášnivé. Kromě dvou, tří emocionálně povedených situací je to defacto prozívané. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí projekce nechápu, proč ze všech stran znějí hlasy o průměrném filmu, neboť já osobně byl nadšený. Nemohu si pomoci, ale tak trošku mi některé pasáže připomněly výborného Vlka z Wall Streetu. Příběh, ve kterém McConaughey projde opět neskutečnou transformací své osoby je neuvěřitelná a herecky film neskutečně táhne. Podnikatel, jenž si sáhne na samotné dno, aby se následně vyšvihl na samotný vrchol a opět padl na kolena. Líbil se mi samotný příběh, jeho odvyprávění plných zvratů a zábavných momentů. V zápletce je pořád něco, co dokáže pobavit, překvapit a jako samotný životopis se nepodobá rutinním záležitostem. Film vyvolá na konci dost otazníků a za mě rozhodně jeden z nejzajímavějších životopisů za poslední dobu.......8/10 ()

Galerie (105)

Zajímavosti (9)

  • Ve zprávách, které sleduje Kenny Wells (Matthew McConaughey) v televizi, ukazuje moderátor výtisk časopisu Forbes, na jehož titulní straně je hlavní hrdina filmu a titulek „Fool's Gold“. Ve stejnojmenném filmu - Fool's Gold (2008) si zahrál Matthew McConaughey hlavní roli. (Snake.Charmer)
  • Fiktívna filmová americká ťažobná spoločnosť Washoe Mine, bola v skutočnosti kanadskou spoločnosťou Bre-Ex. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama