Reklama

Reklama

Film je natočen podle skutečného příběhu těžebního skandálu Bre-X Mineral Corporation na počátku 90. let. (Freeman Ent.)

Videa (15)

Trailer 2

Recenze (300)

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Že akademici přehlédli chvástavě nechutného Matthewa McConaugheyho a nejen že mu zlatou sošku nedali, ale ani ho na ni nenominovali, považuju za jejich obrovský přešlap. McConaughey září, baví v každé scéně, je slizký, odporný, snílkovský, idealistický, a nakonec jeho Kenny Wells je opravdovější postavou než jeho protiklad, charismaticky chlapácký prospektor s aureolou zlatého chlapce Michael Acosta alias Edgar Ramírez. Navzdory dvouhodinové stopáži Zlato nenudí ani na chviličku, ať už se odehrává v džungli, nebo na snobských večírcích s trochu jinými zlatokopkami, stupňuje napětí, má fantastický soundtrack a nádherně se na něj dívá. Jeden z nejlepších filmů roku 2016. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"CADILLAC IS PUSSY MAGNET!" -------- Pekný backstage pohľad nie len na samotné udalosti Bre-X Mineral Corporation, ale aj ťažbu zlata ako takú. Krásne prostredie Indonézie sa zmixovalo s nie tak celkom pekným McConaugheyim (skloňovanie ...). Filmu po hodine dochádza šťava, kedy sa to znova rozbehne až s odhalením škandálu. Celkovo je rozprávanie príbehu nezáživné, unavujúce a réžia väčšinu času spí. Dokopy nič prevratné, ale na druhej strane ani nič katastrofálne. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film drží nad vodou len vynikajúci výkon McConaugheyho, ktorý už presvedčil o svojich schopnostiach každého, a dobrých posledných 15 minút. Neznamená to však, že vám hlavná postava bude sympatická. Naopak, ide o hnusného sebeckého zmrda, nezaslúži si žiadny súcit, až na to finále. Je určite na uváženie diváka, či ide o výnimočný snímok, keď jeho posledná fáza je stokrát silnejšia než celý zvyšok filmu. U mňa to nestačí. Ale zaujme tým, že ide naozaj o skutočné udalosti, o ktorých sa dá dočítať tu: https://en.wikipedia.org/wiki/Bre-X ()

castor 

všechny recenze uživatele

Opakuju se, ale v poslední době je radost sledovat Matthewa McConaugheyho na plátně. Odpískal projekty, ve kterých ukazoval své břišní svalstvo a řešil „zásadní“ vztahové peripetie s nějakou slepicí, a sahá po těch, které vypadají velmi ambiciózně. Alespoň na papíře. V praxi totiž bohužel Zlato trošku platí za beztvaré dobrodružné drama, které velice rychle vyšumí. Obtloustlý zlatokop a alkoholik s pleškou je sice v jeho podání velmi solidní, ale tím to asi končí. Potíž je s unylým příběhem a se stylem, jakým je vyprávěný. Řemeslně je to prachobyčejný průměr, takže ty nedramatické scény nejsou ani nijak solidně vizuálně zabalené. Ve finále z toho máme jeden velký podfuk, který vzešel z obrovského naleziště zlata. K tomu nějaká ta malárie, nějaká ta přítelkyně, nějaký ten chlast. Trošku nuda. A já navíc tyhle biografie bez možností výsledek někam libovolně posunout úplně rád nemám. Ostatně k látce líně přistupující tvůrci se o to zřejmě ani nesnažili. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Poslední karta, kterou otočíte, je ta jediná, na které záleží. Film o hledání, nikoliv nacházení, o nevzdávání se, nikoliv vyhrávání. Film o závislosti - o vnitřní síle hnát věci za hranu možného. Zázrak se dějí, no a když ne, tak se prostě vytvoří. Matthew McConaughey vykouzlil hereckým umem neskutečný výkon. ()

Galerie (105)

Zajímavosti (9)

  • Ve zprávách, které sleduje Kenny Wells (Matthew McConaughey) v televizi, ukazuje moderátor výtisk časopisu Forbes, na jehož titulní straně je hlavní hrdina filmu a titulek „Fool's Gold“. Ve stejnojmenném filmu - Fool's Gold (2008) si zahrál Matthew McConaughey hlavní roli. (Snake.Charmer)
  • Filmovalo sa na autentických miestach v New Yorku, Nevade a Novom Mexiku. Filmový štáb taktiež pracoval aj v Thajsku a Indonézii. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama