Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mac (Seth Rogen) a Kelly (Rose Byrne) své dcerce Stelle brzy pořídí sourozence, a proto se rozhodnou vyměnit svůj dům za větší. Jenže zbavte se stávajícího obydlí za rozumnou cenu, když se vedle právě nastěhovala banda holek, které si pletou život s permanentní párty, a v duchu hesla „Spaní je jen pro sraby!" neberou na nic a nikoho ohledy? Mac a Kelly záhy zjistí, že zopakování osvědčených triků, které vyzkoušeli na kluky (včetně populárního schovávání airbagů do gauče v obýváku), na tyhle ostré vysokoškolačky v čele s Chloë Grace Moretz (drsná holčička z Kick-Ass) neplatí. A protože je tlačí čas, pozvou si posilu, Teddyho Sanderse (Zac Efron), bývalého nepřítele číslo jedna, z něhož se vyklubal kámoš do nepohody. S jeho pomocí se vytasí s novým arzenálem zbraní, které mají sousedky zaručeně vypudit. Jenže dívčí impérium je připravené vrátit každý úder. (Cinemart)

(více)

Videa (20)

Trailer 1

Recenze (266)

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Oproti prvnímu dílu to lehce strádá, ale aj tak je to solidní odvaz, který prostě baví už základním obsazením. Absolutní popírání zákonů o osobním vlastnictví a soukromí, občas zarazí, ale je to prdel. Neřešte nic a jen se bavte. Výchovné praktiky Maca a Kelly jsou zábavné a věřím, že se v nich může najít spousta dnešních mladých rodičů :-) Spokojenost. 3,5* ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Dlouho očekávané pokračování komediální pecky rozhodně nezklamalo, ale jak už se dalo tušit podle trailerů, tak se jedná do velké míry o recyklování úspěšného prvního filmu, takže si opět zopákneme například vtípek z airbagem. Naštěstí můj oblíbenec Seth to svými kreacemi táhne víc než dostatečně, takže jsem se pořád bavil celkem obstojně a Chloe jako správně zkažená holka rozhodně nezklamala a vytvořuje k Rogenovi dobrý protipól. Takže jednička zůstává nepřekonaná a téma už je vycucnuté dostatečně, takže tohle je celkem fajnová dvojka, ale Sousedy 3 už prosím radši ne. To už by bylo vaření z vody.65% ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tohle byla docela šmíra. Razantně slabší než jednička, prakticky (až na ojedinělé výjimky, jako třeba klaun) bez vtipu, ten nahrazují jen trapné pokusy o něj. Konec dost ve stylu, aby se vlk nažral a koza zůstala celá, vyloženě kazí původní povahu celé myšlenky. Celý ten původní zábavný námět tohle pokračování poslalo úplně do kopru. Dokonce i v jedničce skvělá Rose Byrne je tady v podstatě jen trapná. Pořád je ale lepší než Chloë Grace Moretz, ta je naprosto tragická. Moc filmů v její "dospělosti" jsem s ní neviděl, ale řekl bych, že patří k těm případům dětských herců, u nichž se věkem ty schopnosti a um vytrácejí. To co předváděla tady bylo naprosto nesnesitelně otřesné. 1.5* ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Klasická dvojka, o něco slabší sranda a story na stejný brdo. Pár gagů debiláckýho humoru (jak to mám rád) zaboduje, Rogen-Efron baví, ale patosu bylo moc, rozhovory pipek jsem moc nedával a hlavně - slova "sexist" a toho č*ráckýho podtónu silných nezávislých žen ruku v ruce se současnou přeháněnou LGBT propagandou... tu bylo trochu příliš. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Pokračování Sousedů neztrácí nic oproti prvnímu dílu, který nabídl celkem svižnou a lehkou letní zábavu k odreagování se. Jde sice na jednu stranu o průměrně natočenou komedii s jednoduchým scénářem, nicméně na druhou stranu jsem se nejednou opravdu od srdce zasmál, což je u tohoto žánru nejdůležitější. Samozřejmě došlo i na pár okatých moralizujích mouder, ale to vem čert, jelikož to dnes najde člověk téměř všude. Nejvíce mě odbouraly scény alá Mimoni a pokus o útěk z garáže. Zkrátka obstojný druhý díl, který v rámci genderové rovnováhy nabízí tentokrát více ženských hrdinek, které však ani náhodou nezaostávají pozadu za mužským obsazením a řádně hlavním hrdinům zatopí pod kotlem. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (7)

  • Rose Byrne (Kelly), jejíž postava ve filmu čeká druhé dítě, byla těhotná i ve skutečnosti. (Stanislaus)
  • Jeden z plakátů k filmu je parodií na plakát ke Captain America: Občanská válka (2016), který šel do kin téměř ve stejnou dobu, a ve kterém jsou rovněž dva týmy bojující navzájem proti sobě. (Stanislaus)

Reklama

Reklama