Reklama

Reklama

Velkolepý biblický příběh o zmrtvýchvstání je vyprávěný z pohledu nevěřícího. Mocný římský vojevůdce Clavius (Joseph Fiennes) a jeho pomocník Lucius (Tom Felton) jsou pověřeni úkolem objasnit, co se opravdu stalo Ježíšovi v týdnech po jeho ukřižování, aby vyvrátili zvěsti o zmrtvýchvstání mesiáše a zabránili povstání v Jeruzalému. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (157)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Ťažko veriť biblickému príbehu, keď človek v sebe nosí dušu neveriaceho Tomáša. Kým by bola prvá polovica ideálnou epizódou jedného z detektívnych, dokumentárnych seriálov na "Crime and Investigation", ktorá by akurát potvrdila fakt, že keď sa okolo jedinca so zdravým rozumom zlúči niekoľko pomätených hláv v podobe veriacich fanatikov, len sťažka dokáže odstupom času používať vlastnú hlavu. Druhá, to je už čistá propaganda opierajúca sa o niekoľko"faktov" zobrazujúcich zázraky na počkanie. Záverečné slová apoštola Petra - " Mojou úlohou je loviť ľudí!" - dokonale vystihujú podstatu zrodu viery. Čo sa týka filmu ako takého, historická bieda v priamom prenose. Kam sa chce "Risen" hrabať na Gibsonovove prelievanie krvi. Bohužiaľ, tento počin postráda to najdôležitejšie, a to napätie a atmosféru okolo údajne jedného z najväčších biblických zázrakov. Nudnejšie to už hádam ani nešlo ... ()

KrestanFilms 

všechny recenze uživatele

Ano, v Bibli se vyskytují války a hodně kruté. Všimněte si však, že ve Starém zákoně! Nový je o lásce... Kdo je potřebuje vidět, pravděpodobně v tom starém zůstal. Další bod, co zazlívám, jsou ty záběry na zahnívající mrtvoly. Ty jsou pro změnu pro lidi milující horory. A konečně - osoba tribuna je zajímavá, ale dost riskující, protože do Bible přidává události - a to je (jak varuje sama Bible) nebezpečné. Taktéž sled událostí je trochu zpřeházen... ()

Reklama

Hugo01

všechny recenze uživatele

Ani nevím, jak jsem se k tomuhle filmu vůbec dostal. Dobře, tak teda vím, ale ten důvod tu z jistých důvodů nemůžu uvést. Každopádně jsem se...prokousal?.. první půlhodinou a pak jsem to musel utnout. Pokud mě někdo odmění dostatečným počtem neoznačených pětisetdolarovek, tak slibuju, že to vydržím až k závěrečným titulkům. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Z počátku je Dementius mile polyteistický římský tribun a člověk má důvod těšit se na racionální demytizaci nejsmrtonosnější pohádky všech dob. A začíná to tak hezky! Naturalisticky hnusný a prašný starověký Blízký východ a roztomilé latinské potírání jeho okupantů. Tedy pardon, samozřejmě jsem chtěl říct „nade vši pochybnost oprávněných faraonských otroků, kterým přece při poslední pozemkové privatizaci odsouhlasil nárok na území úředním zápisem do sbírky bajek samotný předseda katastrální komise, velký Jehova“. A to má úplně stejnou váhu, jako by třeba mně Božena Němcová v pohádce Čert a píča přiklepla Václavák a já se ho na to konto vydal uzurpovat a násilně čistit od Pražáků a Arabů. Prostě země mezi řekou a Středozemním mořem je „právoplatně“ jejich. Řeku už podle názvu naštěstí fousatej strejc přiřknul nějakému negrovi, který hrával závodně Enbíej, a na co by byl Majklovi nějaký veletok, že? Tudíž nekonkvistadoří a na vodě je klid. Ale zpět k filmu. Západní břeh tedy mají naši milí latiníci pevně ve výpravných a příjemně brutálních rukou, dokud nepřitlučou k hranolům v tomto případě otylého Mexičana Chesuse Gonzálese. Docela škoda, že nebylo tehdejším koloritem třeba lámání v kole. Byla by to docela hlína, kdyby se dneska kudlanky ve své slaboduchosti regresně kolečkovaly. A v tuto chvíli vskutku dokonáno jest! Všechno jde rázem do prdele, do anotace ke snímku se nemilosrdně vkrade „otravná, nudná a pomatená fantasy“ a vy opět následující hodinu a půl znechuceně sledujete uspávací epizodu „Alibaba a dvanáct fanatiků“ z nekonečné a tisíckrát omleté telenovely „Jak jsem poznal vaší Bibli“. Seňor Gonzáles se furt někde zjevuje a apoštolové se za ním s plným pytlem vypatlaných demagogických keců táhnou jak smrad. Pohádkaření následně podléhá i dříve kůl tribun Dementius, posílá daleko neškodnější Jupitera s Marsem do Juny a začíná se přiblble blahoslaveně usmívat s vševědoucím výrazem profesionálního downa v očích. Takže si můžeme odškrtnout jen další zkurvené fantasy píárko, ospravedlňující dva tisíce let teroru První římskokatolické a.s., jejímuž zabíjení a kradení ve jménu synátora by symbolicky daleko více slušelo, kdyby tehdy před přitlučením mlel schizofrenní pičoviny raději o hranol vedle visící zloděj a vrah Dysmas. Avšak pohádky jsou pohádky a já jsem docela zvědav, kdo bude mít hustší bajkařský základ, až jednou čmoudi z Koránu vyinterpretují, že byl Mohamed na Řípu první. Aha, oni už to vlastně zjistili. Rozlučme se dnes tedy památnými slovy jednoho moudrého muže, tedy mě: „Bůh nás ochraňuj před náboženstvím!“ ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Film parazituje na nejsilnějším příběhu lidské civilizace a má kvality, jaké lze očekávat od neumělé kopie. 1) Snímek má příjemný vizuál a 46letému Josephu Fiennesovi (římský velitel Clavius) stejně jako 29letému Tomu "Dracovi" Feltonovi (římský velitel Lucius) s krásnýma modrýma očima to sluší._____ 2) Ovšem jinak je to klasická americká slátanina, kde dominují přihlouplé dialogy. Tvůrci si spletli Poseidona s Neptunem, z Máří Magdalény v souladu se středověkým pojetím udělali prostitutku, z apoštolů bláznivé hippies a Tiberia poslali do Judeje, kde ve skutečnosti nikdy nebyl, abych připomněl jen pár nesmyslů patrných na první pohled._____ 3) Působivý popis umírání ukřižováním doporučuji k podrobnému prozkoumání: Clavius: Imagine having this driven through your arms. And then the same driven through your feet. Your feet. Can you imagine it? That's what you hang from. Nails rubbing on bone. You have to decide what's worse. The agony here [grabbing his arm] or here? [kicks him in the ribs] You choose which torture your own weight will inflict, constantly. And then you discover you can't breathe. And you realize you will never breathe easily again. And that every breath for the rest of your horrific life will be like sucking through wet cloth. Yeshua was lucky, he only hung like that a few hours, most take days - gasping for someone to kill them. And if he still felt anything at the end, he surely felt the spear that thrust up under his ribs to pierce his heart and lungs. I didn't look closely, but they must have had to break bones just getting him down. Sometimes they bury them with nails still in... Bartholomew: Enough! ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Aby zaistili, že spoločné scény Josepha Fiennesa (Clavius) a Cliffa Curtisa (Yeshua) budú sršať napätím, sa Fiennes a Curtis mimo kamier vyhýbali očnému kontaktu počas celého štvormesačného nakrúcania. Často boli v jednej miestnosti, no nikdy sa k sebe nepriblížili. (krasomama)
  • Joseph Fiennes (Clavius) strávil nejaký čas s policajným detektívom, aby si osvojil techniky vyšetrovania a vypočúvania podozrivého. (krasomama)
  • Pracovným označením snímky bol aj názov Resurrection. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama