Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hned po příjezdu ukáže major Kuneš své schopnosti v případu vraždy z vězení právě propuštěného dealera. Zásah malou ráží za silného větru na více než 200 m zvládne jen málokdo. Kuneš musí rozbít konstrukci o mstě gangu a vypátrat skutečného vraha. (Česká televize)

Recenze (65)

Marty7CZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pachl prostě vládne český detektivní scéně, Čermák začíná bejt českou megastar(konečně drsnej ksicht, kterej funguje!!!) a ČT? Tý děkujem za fakt čím dál kvalitnější seriály, kde se ty zoufalý nesmysly komerčních beden můžou jen trapně krčet v koutě...80% za první díl. P.S. výtečná hudba severskýho kalibru, bravooooooo. P.S.2 uživatel bajonet musí bejt evidentně MEGAůleťák na hnusech typu výměna manželek, jinak si ten jeho "odpad" vážně neumim vysvětlit!!!!!!! ()

verlit 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělé úvodní a závěrečné titulky, dobrá atmosféra, zoufalý scénář a slabé herecké výkony, v některých případech hraničící s ochotnickým divadelním představením. Škoda, těšila jsem se, ale kriminálka prostě potřebuje děj, potřebuje zápletku, stopy, napětí a vyvrcholení a nic z toho se prostě nekonalo. Dvě hvězdy, zatím. ()

Reklama

Lukoboss 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi není moc co řešit. Tenhle žánr jde u nás postupně nahoru, konečně se to začíná zbavovat nějakýho patosu nebo případně občasných vtípků, aby se téma odlehčilo, a dává to prostě na vážnou notu po celou dobu. To je taky v pořádku, je to kriminálka, vyšetřuje se tam vražda, takže pohádku nečekejte. H. Čermák je prostě dobrej, jemu takový role sedí, celkově ponurá atmosféra se povedla (taky asi dobře vyšlo počasí na tohle). Na první díl jako otvírák k sérii všechno v pohodě, jenom bych to možná trochu oživil, chvílema je to až moc konverzační (ale zase ne nějakou divokou akci, to ne). Nicméně je vidět, že to točí J. Pachl, protože už ty jeho dvě gangsterky byly výborný, takže se žádnýho propadáku ani neobávám. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moc jsem se snažil, přivíral jsem oči, jak jen to šlo, ale nakonec jsem se ke čtyřem hvězdičkám přinutit nedokázal. První epizoda fungovala poměrně dobře jako nenáročná oddechovka, líbila se mi pochmurná atmosféra, ale zklamala mě forma vyšetřování. Major Kuneš v podstatě kašlal na důkazy i stopy, místo toho spoléhal na intuici a skvělé potápěče, kteří dokázali najít vražednou zbraň v mokřině, v níž bylo, podle jejich vyjádření, pod hladinou po kolena bahna, přitom měli plochu pro hledání určenou evidentně jen slovy: "Někde tady." ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příjemně nekorektní osvěžení a detektivka, jak má být - uvěřitelné postavy, dobří herci, sem tam vtip, ale skutečně povedený, dobrá hláška, do toho modré filtry, které zde fungují, i hudba je na místě, a jednotlivé body pátrání se přelévají stále kupředu - ne jako v prvním dílu Mordparty, kde se vařilo ani z vody, ale ze vzduchu a všem byl pachatel hned jasný. Čermák hraje svého neomaleného drsoně skutečně dobře. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (6)

  • Ve scéně, kdy na začátku major Kuneš (Hynek Čermák) sedí před komisí, lze spatřit i plukovníka se špatným hodnostním označením. Místo tří velkých hvězd pro plukovníky jsou na výložkách tři malé hvězdičky pro strážmistry a praporčíky. (Pimburger)
  • Zhruba v polovině dílu si můžeme ve scéně u kina všimnout plakátu na film Gangster Ka (2015), ve kterém ztvárnil hlavní roli také Hynek Čermák. (Bube1)
  • Tento díl se natáčel v Jablonci nad Nisou, na Špičáku v Jizerských horách, Jáchymově, Klánovicích, Nuslích. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama