Reklama

Reklama

Devadesátník Zev (Christopher Plummer) se po smrti své ženy vydává z pečovatelského domu na útěk a na sedm desetiletí odkládanou cestu za pomstou. Bojuje se selhávající pamětí, ale má instrukce od přítele Maxe (Martin Landau), kterému podává zprávy o misi, v níž potřebuje získat zbraň a najít muže, odpovědného za smrt jejich rodin v Osvětimi a skrývajícího se pod cizí identitou. Zevovo urputné odhodlání ho vede na dobrodružnou cestu plnou neočekávaných zvratů při hledání toho správného viníka. Napětí, otázky morálky a šokujících odhalení v netradičně pojaté road-movie o stínech nacismu. (APK Cinema Service)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (310)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Musím to dokončit. Musím. Je to člověk, co zavraždil naše rodiny." A je to Rudy Kurlander, Otto Wallisch nebo Kunibert Sturm? Tohle pro alzheimerem vybaveného Žida Zeva rozhodně nebyla snadná cesta za pomstou. A pro mě taky ne, protože Zev se líně ploužil, mozek se mu spolehlivě vypínal, svěrač povoloval a na neustálý volání mrtvý manželky jsem začal být rychle alergickej. Nicméně slečna Náhoda provedla Zeva zdárně všemi nástrahami moderního světa a pak si konečně vzpomněl. To bylo super, dostalo mě to, ale cesta k tomu byla příliš pomalá na to, abych to tady nějak přeháněl s hvězdami. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Komorný thriller ktorý spočiatku svojim pomalým tempom nijak mimoriadne neohúri, no postupne si Vás natoľko omotá okolo prstu, až sa prestanete brániť. No a keď to budete najmenej čakať, pichne vám v podobe rozuzlenia takú dýku do chrbta, že nebudete stačiť poháre na krv nosiť. Nechám si to uležať v hlave a možno aj navýšim. ()

Reklama

Ampi 

všechny recenze uživatele

bortaS bIr jablu'DI' reH QaQqu' nay' neboli Pomsta chutná nejlépe servírovaná za studena, jak říká staré klingonské přísloví. Nicméně i 70 let stará pomsta může být hodně kořeněná a pálivá. Skončil by kapitán Von Trapp takto, kdyby v zůstal v Rakousku a nechtěl by sloužit u německé Kriegsmarine na ponorkách? Film se chytře vyhnul vzpomínkám na minulost, ale v náznacích jsou drobnosti evokující Osvětim. Jako například sprcha v koupelně nebo veřejný tlampač na autobusovém nádráží. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vůbec jsem tentokrát netušil (nechtěl), o čem film je. Takže vendeta, hm. Zpočátku jsem měl pocit, že sleduji obyčejnou cestu za pomstou. Postupně se ale začal děj zaplétat, napětí se stupňovalo a nakonec vše explodovalo. Konec by možná mohl vypadat spektekulárně, ale ve skutečnosti ho vymyslel chytrý mozek - a pomsta očividně chutnala sladce. Plummer je i přes svůj věk stále vynikající! ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Veľmi zaujímavo a pútavo natočený snímok o dedkovi, ktorý sa po smrti svojej manželky konečne odhodlal vysporiadať sa so svojou smutnou minulosťou... Miestami sentimentálne, no nie nátlakové, pričom určitú melanchóliu tu je cítiť celý čas. Nesklamal ma ani záver, na diváka tu čaká dosť nečakané rozuzlenie, skrátka môžem iba doporučiť. 80/100 ()

Galerie (48)

Zajímavosti (15)

  • Scenár bol zdieľaný s odborníkmi na Alzheimerovu chorobu, aby sa zabezpečilo, že presne zobrazuje dejové prvky o senioroch trpiacich demenciou. (Arsenal83)
  • Zev (Christopher Plummer) ve filmu sdělí, že překlad jeho jména do hebrejšitny znamená vlk. Ve stejnojmeném filmu - Vlk (1994) herec Christopher Plummer hrál. (Iktus)

Reklama

Reklama