Reklama

Reklama

Po tom, čo bezprecedentná globálna pandémia premení väčšinu ľudstva na násilných infikovaných tvorov, muž nadaný schopnosťou hovoriť novým jazykom nakazených vedie posledných preživších pri pátraní po pacientovi nula a lieku. (TV Markíza)

Videa (1)

Trailer

Recenze (55)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Mrzí mě, že Pacientovi 0 nemůžu dát s čistým svědomím aspoň čtvrtou hvězdu, protože jeho vizuál, celková atmosféra, herci i některé momenty (vede řezání tlusťochovy ruky) jsou fajn, ale příšerně mě prudily časté telenovelické vztahové vložky, kteréhožto sajrajtu bylo vlastně nakonec ve filmu mnohem víc, než pravověrné zombijské akce. Walking Dead hadr. A z té cajdákovité hudby, podbarvující neustálé plkání o tom kdo koho má nebo nemá rád, by se snad poblil i sám kýčařský prasopes Špílberg. Jinak ale oceňuju netradiční pojetí zombií (která vlastně ani "pravá" zombie nejsou), bavil mě Tucci a líbila se mi Dormer. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Patient Zero" sa konečne dostal k dispozícii na zhliadnutie. Na tento malý počin som bol celkom zvedavý. Nápad nebol najhorší, myslím si, že obsadenie je schopné a myslím si, že väčšinou to funguje. Neviem ako to zapôsobí na väčšinu divákov, no za mňa poviem, že som spokojný. Možno to nebude jeden z najlepších filmov roku, ale rozhodne je dostatočne zaujímavý na to, aby som ho pochválil. Plus mám pocit, že na rozdiel od filmu "The Cured", ktorý vôbec svoj potenciál a možnosti nevyužil, tak tu máme nejaké využitie. Stanley Tucci je skvelý a v role profesora, ktorý aj ako nakazený vie byť pokojný. Neviem síce čím to je a film nám to akosi nikdy neobjasní, takže nebudem to vysvetľovať... ale tak to hold je. Morgan je zaujímavou postavou a záverečné vysvetlenie je celkom okey. Čo sa mi ale páči je vzťah s jeho manželkou, ktorú sa snaží vyliečiť. Ľudia sa vždy snažia adaptovať. Ale keď som už spomínal "The Cured" tak minimálne by som povedal, že aj tu by sa dala aplikovať myšlienka, že "nočné mory nám pripomínajú našu ľudskosť." Pretože aj Morgan je pokúsaný ale jeho krv reagovala úplne inak, než všetkých ostatných. Možno to vizuálne mohlo pôsobiť silnejšie, možno to mohlo byť trošku strašidelnejšie... ale na druhú stranu mám pocit, že tento dramatický tón filmu je dobrý. Niečo sa dozvieme, bol som zaujatý kam sa to vyvinie a najmä som veril, že sa k niečomu dostaneme. Čo je len blbé je fakt, že trailer toho veľmi dosť spoiloval. Takže som vedel, čo sa ku koncu filmu udeje. Ak to nechcete vedieť, odporúčam trailer nepozerať. Ako film sám o sebe to podľa mňa funguje. Som rád, že som to videl, neviem či by som sa k tomu niekedy vrátil, ale za jedno zhliadnutie to stálo. Zvážte si pre a proti a rozhodnite sa. Hodnotenie: B ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Pokud vezmu v potaz akci a masky, tak se nejedná o nic světoborného. Nakažení se od normálních lidí odlišují vlastně jen šlutou barvou očí a několika jizvami. Nicméně po stránce příběhové se jedná o docela svěží vítr, protože tu existuje možnost komunikace, která otevírá celkem solidní prostor. Ne že by ho filmaři dokázali využít do mrtě, ale i tak se jedná o milé zpestření a ten jeden souvislejší dialog stojí za to. A fajn je i obsazení, protože narozdíl od jiných zombie/nakažených béček se tvůrcům podařilo sehnat osvědčená jména a ani na režisérské stoličce nesedí nějaký nýmand. Čekal jsem průšvih, ale nakonec jsem byl docela příjemně překvapen. 65% ()

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Panebože. Film se bere tak strašně vážně, že v kombinaci s opravdu hloupým scénářem a Mattem Smithem pokoušejícím se celou dobu o americký přízvuk se pro mě překlopil do roviny komedie do té míry, že jsem se během sledování pravidelně nahlas smála. A to jsem ani nezmínila Stanleyho Tucciho jako nasvalovaného zabijáka bez svědomí, what a treat. A to říkám jako někdo, kdo u žánrových filmů pravidelně katarzí brečí, když v nich najde náznak duše nebo fungující vztahy mezi postavami. Výslednému dojmu určitě nepřidává, že to celé působí jako kombinace I Am Legend a 28 Days Later, včetně té finální pointy "You are our Patient Zero", která je tak moc obšlahlá z I Am Legend/The Last Man On Earth, až to hezké není. Jenom je ten slepenec připravený o vše zajímavé z obou svých "předloh", aniž by přišel s něčím doopravdy zajímavým a doopravdy vlastním, a ještě k tomu jakoby slátaný velmi horkou jehlou. Do určité míry je to až nepochopitelné, mít tři tak charismatické herce a docela zajímavý námět, ale opravdu z nich nevykřesat vůbec nic . Komentář na začátku a na konci je až urážlivě doslovný a návodný a jenom potvrzuje, že tvůrci neměli žádnou důvěru ve svoje schopnosti, ani ve svoje diváky. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Chvílemi je vážně prdel sledovat špičkové seriálové a nadprůměrné filmové herce jak pod režijní taktovkou Ruzowitzkyho působí a hrají jak šílení amatéři z pořadu Na plac!. Odfláknutá režie a šílená kamera, které působí dojmem, že se to muselo natočit ve spěchu za tři dny v jedné tovární hale, kdy úplně všem byl konečný výsledek naprosto u prdele, shrábli cash a rozutekli se ke svým skutečným projektům. Ve scénáři chyba nebyla, odmyslím-li si ty naprosto scestné až směšně působící romantické linky, dal se i tak stupidní normovaný námět přetavit do komorního a lehce nadprůměrného atmosférického zombie hororu. Pokud by ovšem všichni tvůrci chtěli projevit elementární snahu. O proti tomuto filmu působí telenovela The Walking Dead se zombies v podobně chodících věšáků na hadry jako hororový projekt století. A pokud je cokoliv v žánru zombie horší než TWD, mizernější vizitkou se pyšnit nemůže. Přesně ten typ filmu, u kterého budou herci při castinzích na další role tajit, že si v něm zahráli. 10 % ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • V čase 01:14:40, kdy lezou hlavní postavy vzduchotechnikou a pronásledujou je zombíci, je v detailu jasně vidět, že zombík nemá žluté oči, ale klasicky hnědé. (Ace.A.T.L.)
  • Když v čase 44:15 připoutávají pokousaného vojáka a odchází eskorta, tak v jednu chvíli má pravou ruku dole za zády, pak je střih, má jí položenou na opěradle židle a po chvíli opět dole za zády. (Ace.A.T.L.)

Reklama

Reklama