Reklama

Reklama

Po tom, čo bezprecedentná globálna pandémia premení väčšinu ľudstva na násilných infikovaných tvorov, muž nadaný schopnosťou hovoriť novým jazykom nakazených vedie posledných preživších pri pátraní po pacientovi nula a lieku. (TV Markíza)

Videa (1)

Trailer

Recenze (55)

Psychor 

všechny recenze uživatele

Jakožto zdejší hororový expert jsem k projekci snímku Patient Zero přistoupil především z profesní povinnosti. Obdobný námět totiž zpravidla vyústí v oddechovou zábavu pro nenáročné diváky a ne jinak tomu bylo i v tomto případě. Přesto snímek vyloženě nepropadl a v rámci zombie subžánru dokonce patří mezi ty vydařenější. Z hlediska příběhu se sice jedná o přímočarou recyklaci již mnohokrát viděného, přičemž se scénárista Mike Le nevyvaroval ani početné řádky zjevných logických lapsů, avšak na druhé straně je snímek obohacen o několik osvěžujících anti-atropocentrických myšlenek odkazujících k Teorii Gaia a přítomné akční scény stojí na poměrně bytelných atmosferických základech. Vše podpořil skvělý casting, kterému vévodí nestárnoucí Natalie Dormer a charismatický Stanley Tucci. Patient Zero ode mě tedy obdrží vcelku přívětivé slabší tři hvězdy. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Kde se vzal virus vztekliny, co se začal šířit jako mor (ach ta dnešní paralela)? Ti co přežili, si myslí, že najdou-li počátek, pak s ním najdou i účinnou vakcínu. Morgan byl pokousán, ale neproměnil se. Virus ho jen trochu změnil, a tak dokáže mluvit s nakaženými. Ti jsou loveni, považováni za zvířata a vyslýcháni, aby vědci nalezli prvního nakaženého. Vše se ale zkomplikuje, když se mezi chycenými objeví profesor, co se zdá být jakousi anomálií mezi nakaženými. Něco z filozofie, úvahy o lidstvu a jeho pokračování a nepokračování na Zemi a boj o život. Pěkná scéna v krematoriu, naháněčky, krev z napadených stříká, osud většiny se zdá býti zpečetěn. Akce je rychlá a drsná. Takový milý menší britský film s poměrně početným komparsem a slušnými efekty. Za mě spokojenost, byť nic mimořádně nového nepřináší.  3,5* ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Mrzí mě, že Pacientovi 0 nemůžu dát s čistým svědomím aspoň čtvrtou hvězdu, protože jeho vizuál, celková atmosféra, herci i některé momenty (vede řezání tlusťochovy ruky) jsou fajn, ale příšerně mě prudily časté telenovelické vztahové vložky, kteréhožto sajrajtu bylo vlastně nakonec ve filmu mnohem víc, než pravověrné zombijské akce. Walking Dead hadr. A z té cajdákovité hudby, podbarvující neustálé plkání o tom kdo koho má nebo nemá rád, by se snad poblil i sám kýčařský prasopes Špílberg. Jinak ale oceňuju netradiční pojetí zombií (která vlastně ani "pravá" zombie nejsou), bavil mě Tucci a líbila se mi Dormer. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Filmy se zombie tématikou nemám nějak zvlášť v oblibě, nicméně první ukázka snímku Patient Zero lákala na neotřelou a víceméně originální podívanou. Bohužel, výsledek takový není ani zdaleka. Slibná nosná myšlenka snímku je totiž zcela utopena pod nefunkčním scénářem, nataženou stopáží a rádoby šokujícími zvraty, nad nimiž jsem jenom nevěřícně kroutil hlavou. Vážně nechápu, jak je možné, že se tomuto "dílu" podařilo sehnat tak zvučná herecká jména jako Natalie Dormer či Stanley Tucci. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Postkapokaliptický pandemický film. Pseudozombie akční horor. Supervirus přeměnil lidstvo na vysoce inteligentní zabijáky. A imunní oběť, která je schopná se stýkat s nakaženými vede poslední přeživší za Pacientem Nula a léčbou. Na plátna kin film určitě nepatří, ale jako domácí video ano, pokud to nepovažujete za marnění času. Možná kdyby se sestříhal. nějaký trailer. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • V čase 01:14:40, kdy lezou hlavní postavy vzduchotechnikou a pronásledujou je zombíci, je v detailu jasně vidět, že zombík nemá žluté oči, ale klasicky hnědé. (Ace.A.T.L.)
  • Když v čase 44:15 připoutávají pokousaného vojáka a odchází eskorta, tak v jednu chvíli má pravou ruku dole za zády, pak je střih, má jí položenou na opěradle židle a po chvíli opět dole za zády. (Ace.A.T.L.)

Reklama

Reklama