Reklama

Reklama

Sherlock: Přízračná nevěsta

(TV film)
  • Velká Británie Sherlock: The Abominable Bride (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Netrpělivě očekávaný speciál kultovní série jen 24 hodin po světové premiéře! Fanoušky po celém světě dlouho očekávaný zbrusu nový díl britské série je konečně zde. Sherlock Holmes a jeho věrný společník doktor Watson v neodolatelném podání Benedicta Cumberbatche a Martina Freemana se tentokrát zcela výjimečně a dle tvůrců série naposledy ocitají na stopě zločinu v kulisách viktoriánského Londýna konce 19. století. Tedy v prostředí a době, kam dobrodružství slavného detektiva původně umístil praotec celého fenoménu, Sir Arthur Conan Doyle. Jak prosté. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (462)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Jakožto milovník suchého anglického humoru, s prvkami sarkazmu, nemôžem inak, iba vyjadriť potešenie, že som si konečne našiel čas (respektíve nebolo čo pozerať) a vzhliadol tento detektívny "televizák". Samotný príbeh je dostatočne mysteriózny, pričom drží diváka v napätí, k akému rozuzleniu že sa to spoločne spolu s hlavnými predstaviteľmi dopracuje. Titulok "Holmes" budí vždy záujem a zriedka kedy svojim pútavým obsahom skutočne sklame. Londýn, 19 storočie, tmavé uličky, hmla, kostýmy, svojské správanie oboch hrdinov mi bolo pochuti, takže táto pozícia v červených pozíciách je z môjho pohľadu plné zaslúžená. Jeden háčik to ale má, úplne klasicky tento snímok spracovaný nie je, takže tí čo očakávajú nalinajkovanú predlohu klasiky, budú zrejme mierne sklamaný. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Sherlock se nám přesouvá zpátky do 19. století, kam původně patřil. Vizuálně je vše v pořádku a samotný případ se Nevěstou je skvělý od začátku do konce (respektive skoro do konce). Nicméně to tam děsivě ruší ty vstupy ze současnosti, ty psychedelické zjevení profesora Moriartyho a celkově pokus o to udělat z toho něco víc než zajímavou stylovou detektivku. Chápu, že to tvůrci chtěli nějak navázat na původní seriál, ale mě to prostě přišlo asi stejně otravné jako když hrajete Assassin's Creed a probudíte se z Animu. 3,5 ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Tohle mohlo dopadnout jen obrovským úspěchem nebo naprostým fiaskem. Dva roky čekáme na další série a máme obrovská očekávání, zatímco Benedict Cumberbatch a Martin Freeman naprosto nemají čas v diáři, aby tu plnohodnotnou sérii natočili. První hodina viktoriánského Sherlocka neprosto super, závěr je jakoby vycucaný z prstu a vyvstává z něj více otázek než odpovědí, ale prozatím si stojím za tím, že další série vše vysvětlí a přijde snad brzy...85% ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Kým sa Sherlock a Watson pohybujú vo viktoriánskej dobe, ide až o nečakane vynikajúce a stále moderné osvieženie, v mojich očiach prekonávajúce pôvodný seriál. Problém nastáva približne v polovici, keď sa do tej doby čistá žánrová zábava zvrhne v prekombinovanú sebaparodickú záležitosť striedajúcu časové línie. Mal to byť samostatný špeciál ako bolo avizované, snaha o napojenie na udalosti tretej série pôsobí v tomto podaní jemne kŕčovito, pretože vo výsledku nerieši vôbec nič. Akokoľvek musím chváliť skvelé dialógové výmeny a istú nepredvídateľnosť, Moffat by sa mal viac sústrediť na budovanie zápletiek, ako na tieto samoúčelné, hoci stále do istej miery zabavné, exhibície. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

K mému zděšení a zároveň hlubokému smutku se stal z novodobého "Sherlocka" jeden z nejnabubřelejších seriálů současnosti. A nejhorší je, že jsem k tomu (vylepováním plakátů I believe in Sherlock Holmes) taky přispěla... I když jsem byla ze třetí série značně rozladěná (tj. znechucená a nas*aná), stejně jsem se na "The Abominable Bride" těšila. Ne proto, že bych zbožňovala Moffatovy speciály, ale proto, že jsem nepřestávala doufat v závan čerstvého vzduchu, který by mi pomohl zapomenout na předchozí sérii (2*). No, doufat můžu, že? Po úvodní scéně, která se mi ani trochu nelíbila (sakra, nic mě nenapadá, tak prostě přetočíme seznamovací scénu, bude jim to připadat cool...), následovalo až nečekaně příjemné překvapení. Vím, že je Viktoriánská doba pro napínavé duchařské příběhy jako dělaná, ale stejně jsem byla nadšená; z nepříjemné zápletky, z hutné atmosféry i z líbivé vizuální stránky. A pak se Sherlock *spoiler* probudil *spoiler*. Ke zbytku nemám, co bych dodala, snad jen, že nebýt "Moriartiho" (a zvědavosti, co z toho nakonec vypadne), tak bych to nejspíš ani nedokoukala. Snesu hodně, ale díl, který se z 95% odehrává v Sherlockově *spoiler* zfetovaném mozku *spoiler*, to už je vážně moc. A to obhajování vraždících sufražetek mělo znamenat co, proboha?!? Kdyby to brali jako 4x00, tak bych to možná ještě vzala, ale vydávat to za speciál, když je to prachobyčejná (a zároveň naprosto zbytečná) spojnice mezi třetí a čtvrtou řadou, ze které jen čiší tak něco rychle spatláme, ať maj radost a neotravujou?!? Ne, nezlobte se na mě, vím, že většina z vás při jménech "Moffat" a "Gatiss" omdlévá, a že byste pěli ódy i na mimozemšťany, kdyby je zakomponovali do scénáře, ale já už tohle prostě nedávám... "SHERLOCK" IS DEAD. 2,5*. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (4)

  • Ženy, které se, stejně jako Moly Hooper (Louise Brealey) zde, vydávaly za muže, aby mohly vykonávat lékařské povolání, v 19. století skutečně existovaly. Známý je například případ Margarety Ann Bulkleyové alias vojenského chirurga Jamese Barryho. (IlMagnifico)
  • Ve filmu můžeme nalézt hned několik přímých referencí na původní povídky o Sherlocku Holmesovi. Jedná se například o „Modrou karbunkli“, „Pět pomerančových jadérek“ nebo „Musgraveský rituál“. (Othones)
  • Natáčelo se od 5. ledna do 10. února 2015 v Anglii (města Wraxall, Londýn, Bristol a Bath). (Varan)

Reklama

Reklama