Reklama

Reklama

Šimon a Matouš

  • Česko Šimon a Matouš: Obchodníci s diamanty (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jednoduchá zápletka skýtá skvělý prostor dvěma neuvěřitelným smolařům - Šimonovi a Matoušovi. Hoši nevědomky pašují diamanty po nichž pasou party ziskuchtivých zloduchů. Ovšem vzít našim hrdinům něco, co sami nechtějí dobrovolně vydat není tak snadné. Film plný bitek a situací postavených na hlavu - zkrátka fantastická italská komedie bez hlavy a paty, zato s tělem plným špaget a smíchu... (Levné knihy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (250)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Žid Paul Lawrence Smith (Adam Eden) ako Šimon (Simone) a Talian Antonio Cantafora ako Matúš (Matteo) urputne sa snažiaci napodobniť populárne fackovacie akčné komédie svojich slávnych značkových kolegov Buda Spencera (Carlo Pedersoli) a Terence Hilla (Mario Girotti). Prekvapivo sa im to výborne podarilo. Takmer predčili originál. "Šimon a Matúš: Obchodníci s diamantami" (Il vangelo secondo Simone e Matteo). Stará bláznivá talianská komédia pri ktorej som sa ako decko zadúšal od smiechu. *** ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Z prvního dílu zůstal skvělý hudební motiv a dvojice smolařů je pořád stejně sympatická. Zbytek je ve všem výrazně horší. Souboje postrádají jiskru a parta nešikovných lupičů, taktéž recyklovaná z minulého filmu, působí nevýrazně. Zápletka je dost šílená na nekonečný zdroj vtipů, ale přišlo mi, že scénář většinu možností trestuhodně promrhal. ()

Reklama

AGAMENON 

všechny recenze uživatele

Totéž co první díl, dva blbouni se nějak protloukají a připletou se do cesty bandě kriminálníků. Syžet příběhu je pořád stejný, to však vůbec nevadí, o ten přeci u těchto filmů nikdy nešlo. Exotické prostředí děj pěkně osvěžilo a první půle odehrávající se v Africe, je přeci jenom zábavnější, než Holandská část. Velká škoda, že rejža natočil pouze dva filmy, klidně bych si jich s touto dvojicí ještě pár dal. "A pamatujte, večere je přesně v sedm." "Přijdeme ve tři." ()

Han22 

všechny recenze uživatele

No a málem bych zapoměl na možná nejlepší Spencerhillovku, možná proto že v ní ani Spencer ani HIll nehráli. Ale vůbec to ničemu nevadí. Dvojice smolařů se stává shodou náhod kazateli v zapadlé díře v Jižní Africe, zaplete se do pašování diamantů a stávají se terčem mafiánů i policie v Amsterdamu. V patách jim je Morgan s tiky v obličeji a panickou hrůzou z dobrmanů, nechybí pár geniálních scén jako přepadení obchodu nebo dvě party pitomců, které jdou nezávisle na sobě osvobodit hlavní hrdiny z vězení. Jsou tu krásné zrychlené scény jak z grotesky, pár parádních bitek a jako třešnička na dortu asi nejchytlavější písnička co se kdy v italských komediích objevila (jak jinak než od bratrů de Anglisových). Nezpochybnitelná (nejen) dětská klasika. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Taliani si raz povedali že filmov so Spencerom a Hillom nie je nikdy dosť a tak natočili ešte ďalšie do ktorých obsadili ich dvojníkov. A svete poser sa, tým špagetožrútskym chumajom to vyšlo! Táto pirátska SpencerHillovka je po všetkých stránkach rovnako vydarená ako tie skutočné. Bitky, vtipy, ultra dementný zloduchovia, dokonca aj ústredná pesnička je rovnako chytľavá ako slávna Dune Buggy. Keď som bol malý, strašne som sa rehotal na tej scéne keď Šimon s Matúšom vylezú z mraziaceho boxu a vysia z nich cencúle. Fakt som sa vtedy skoro posral. Ale ani po mnohých rokoch tomu nechýba vôbec nič, stále je to taká istá priblblá pohodovka o fackujúcich sa magoroch. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Pod hudbu sa tu podpísala hudobná skupina JUNIPER, čo je jeden z mnohých pseudonymov bratov De Angelisovcov. Hudba k filmu vyšla oficiálne na 7" LP platni v roku 1975, avšak pod iným ich pseudonymom – Dream Bags. (Piri)
  • Keď Šimon narazí do slona, jedná sa o slona indického, aj keď film sa odohráva v Afrike. (Igi155)
  • Film byl natočen v Dakaru (Senegal) a Amsterdamu (Nizozemí). (Rattus Rattus)

Reklama

Reklama