Reklama

Reklama

Šimon a Matouš

  • Česko Šimon a Matouš: Obchodníci s diamanty (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jednoduchá zápletka skýtá skvělý prostor dvěma neuvěřitelným smolařům - Šimonovi a Matoušovi. Hoši nevědomky pašují diamanty po nichž pasou party ziskuchtivých zloduchů. Ovšem vzít našim hrdinům něco, co sami nechtějí dobrovolně vydat není tak snadné. Film plný bitek a situací postavených na hlavu - zkrátka fantastická italská komedie bez hlavy a paty, zato s tělem plným špaget a smíchu... (Levné knihy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (250)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 7/10 Hudba 7/10 Prostředí 8/10/// +zábavné, vtipné, povedený dabing, bitky, prostředí Holandska, titulní hudba -někdy je to strašná taškařice a šaškárna/// Už si přesně nepamatuji jestli jsem Šimona a Matouše v dětství vnímal jako klony nám známější dvojice, ale spíš jsem si myslel, že to jsou jejich další postavy. Dnes mohu říct, že ta podoba je hodně věrná, hlavně ta na Buda Spencera. I samotný film nemá svým dějem a pojetím daleko k jejich filmům. Musím říct, že jsem se příjemně bavil i když si myslím, že jsem tento film viděl poprvé a to až dnes. Nejvíc se mi asi líbili vedlejší postavy lupičů a jejich šéf. No prostě sranda. Jen je škoda, že tahle dvojice nenatočila více filmů, asi bych se na ně rád podíval./// Celkem 72%/// ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Je to klon filmu Jestli se rozzlobíme, budeme zlí jako vyšitý. Velmi podobná ústřední dvojice, podobné zápletky, situace, akce i humor. Naštěstí jde ale o povedený klon. Tedy alespoň v daném žánru je to ucházející oddechovka a ne propadák. Jako malému se mi to líbilo stejně jako právě Jestli se rozzlobíme, budeme zlí. Tady jsem ovšem neudělal tu chybu, že jsem si to pustil nyní jako dospělý znovu. To by možná šlo hodnocení také dolů. Takhle i díky ústřední chytlavé melodii nechávám tři hvězdy. ()

Reklama

janek85 

všechny recenze uživatele

Ha, tak u tohodle jsem se docela dobře zasmál. Je to vlastně velice povedená parodie na dva vynikající herce Buda Spencera a Terence Hilla a jejich filmy ( Jestli se rozzlobíme, budeme zlí ). Šimon, jakožto napodobitel Buda Spencera, vypadal úplně stejně, nebyl k rozpoznání a i klidně a dobře hrál jako Bud, ale Bud hraje líp. Matouš, který napodoboval Terence Hilla, hrál taky dobře, ale ne tak jako Šimon. U něho byl rozpoznatelný rozdíl mezi ním a Hillem. Oba napodobitelé předvedli nezapomanutelný herecký koncert, aspoň jsem to tak vnímal. Celým dějěm se táhne velice srandovní atmosféra. Co se týče scén, tak padaly jedná humorná za druhou. Taky byla vynikající úvodní melodie, dle mého názoru, je to jedna z nejlepších melodií, jakou jsem kdy ve filmu slyšel. Jsem rád, že jsem Šimona a Matouše shlédl a musím uznat, že se mi opravdu líbili. 84% ()

bloom 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem oba dabingy (Mrkvička + Jelínek a Štěpánek + Jelínek) a žádný větší rozdíl v nich není, až na... (viz níže) .Kdysi to televize inzerovali jako parodii na filmy s Budem a Terencem a celkem to tak je. Je to víceméně parodie na všechny bláznivé komedie 70. let, vždyť taky postava komisaře jasně odkazuje k Louisi de Funésovi. A tady tvůrci českého dabingu výjimečně pochopili vtip, protože ve starší verzi (Mrkvička + Jelínek) dabuje tuhle postavu František Filipovský. ()

dukeman 

všechny recenze uživatele

Morgan s dabingem Jana Přeučila, který téměř za každou druhou větou uštědří svým nechápajícím podřízeným epesní mlaskající facku, je jednoduše nepřekonatelný. "Lehce jako lví pšouk a jako myšák mazaně" Celý film je k zhlédnutí na youtube ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Pod hudbu sa tu podpísala hudobná skupina JUNIPER, čo je jeden z mnohých pseudonymov bratov De Angelisovcov. Hudba k filmu vyšla oficiálne na 7" LP platni v roku 1975, avšak pod iným ich pseudonymom – Dream Bags. (Piri)
  • Keď Šimon narazí do slona, jedná sa o slona indického, aj keď film sa odohráva v Afrike. (Igi155)
  • Film byl natočen v Dakaru (Senegal) a Amsterdamu (Nizozemí). (Rattus Rattus)

Reklama

Reklama