Reklama

Reklama

Šimon a Matouš

  • Česko Šimon a Matouš: Obchodníci s diamanty (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jednoduchá zápletka skýtá skvělý prostor dvěma neuvěřitelným smolařům - Šimonovi a Matoušovi. Hoši nevědomky pašují diamanty po nichž pasou party ziskuchtivých zloduchů. Ovšem vzít našim hrdinům něco, co sami nechtějí dobrovolně vydat není tak snadné. Film plný bitek a situací postavených na hlavu - zkrátka fantastická italská komedie bez hlavy a paty, zato s tělem plným špaget a smíchu... (Levné knihy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (250)

waits 

všechny recenze uživatele

Bezelstně a přímočaře pitomé, dokonale nenáročné, prošpikováno ovšem jiskřivě přitroublými dialogy Dojem kazí jen pachut parazitování na dvojici Spencer / Hill, jejichž charisma tahle dvojka nemá. Už na základní škole jsme se ve škole smáli: "Šéfe, sloup!"nebo "Kdo volal? To byl šéf." No a smál jsem se spokojeně i ted´, ne že ne:) ()

otík 

všechny recenze uživatele

Klasický příběh, který každý filmový fanda viděl. Tentokrát tito dva nerozluční přátelé ne málo podobní Hillovi a Spencerovi mají zálusk na diamanty, které nechtěně pašují přes hranice. Skvělí jsou záporáci, kteří jsou skutečná nemehla, bravurní je plán útěku z vězení. Nejlepší a nejpamátnější je však scéna z obchodu se smíšeným zbožím a s trestanci na úterku. To byla asi nejlepší fackovací scéna ze všech společných filmů obou hlavních herců. Přes to všechno je to totální blbost, naštěstí stále zábavná. ()

Reklama

janek85 

všechny recenze uživatele

Ha, tak u tohodle jsem se docela dobře zasmál. Je to vlastně velice povedená parodie na dva vynikající herce Buda Spencera a Terence Hilla a jejich filmy ( Jestli se rozzlobíme, budeme zlí ). Šimon, jakožto napodobitel Buda Spencera, vypadal úplně stejně, nebyl k rozpoznání a i klidně a dobře hrál jako Bud, ale Bud hraje líp. Matouš, který napodoboval Terence Hilla, hrál taky dobře, ale ne tak jako Šimon. U něho byl rozpoznatelný rozdíl mezi ním a Hillem. Oba napodobitelé předvedli nezapomanutelný herecký koncert, aspoň jsem to tak vnímal. Celým dějěm se táhne velice srandovní atmosféra. Co se týče scén, tak padaly jedná humorná za druhou. Taky byla vynikající úvodní melodie, dle mého názoru, je to jedna z nejlepších melodií, jakou jsem kdy ve filmu slyšel. Jsem rád, že jsem Šimona a Matouše shlédl a musím uznat, že se mi opravdu líbili. 84% ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Z prvního dílu zůstal skvělý hudební motiv a dvojice smolařů je pořád stejně sympatická. Zbytek je ve všem výrazně horší. Souboje postrádají jiskru a parta nešikovných lupičů, taktéž recyklovaná z minulého filmu, působí nevýrazně. Zápletka je dost šílená na nekonečný zdroj vtipů, ale přišlo mi, že scénář většinu možností trestuhodně promrhal. ()

AGAMENON 

všechny recenze uživatele

Totéž co první díl, dva blbouni se nějak protloukají a připletou se do cesty bandě kriminálníků. Syžet příběhu je pořád stejný, to však vůbec nevadí, o ten přeci u těchto filmů nikdy nešlo. Exotické prostředí děj pěkně osvěžilo a první půle odehrávající se v Africe, je přeci jenom zábavnější, než Holandská část. Velká škoda, že rejža natočil pouze dva filmy, klidně bych si jich s touto dvojicí ještě pár dal. "A pamatujte, večere je přesně v sedm." "Přijdeme ve tři." ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Film byl natočen v Dakaru (Senegal) a Amsterdamu (Nizozemí). (Rattus Rattus)
  • Pod hudbu sa tu podpísala hudobná skupina JUNIPER, čo je jeden z mnohých pseudonymov bratov De Angelisovcov. Hudba k filmu vyšla oficiálne na 7" LP platni v roku 1975, avšak pod iným ich pseudonymom – Dream Bags. (Piri)

Reklama

Reklama