Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nepraktický, roztržitý antropolog (Cary Grant), který má těsně před svatbou s dominantnější dívkou, shání peníze pro své muzeum, jehož budováním strávil posledních pět let. Do cesty se mu neustále plete živelná bohatá výstřednice s ochočeným mládětem leoparda Susan (Katharine Hepburnová), která sebe, Davida i své známé dostává do řetězce stále absurdnějších situací...Film, reprezentující vrchol bláznivých komedií třicátých let, stojí na výborných hereckých výkonech, vtipných dialozích a režijním umu Howarda Hawkse. (pm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (190)

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Velice pokleslá americká crazy komedie, jak verbálně, tak vizuálně. Tohle je opravdová "smrt Hollywoodu". Hepburnová a Grant zde nejsou víc než potrhlí šašci, necvičení klauni bez půvabu. Film nesnese srovnání ani s českými méně podařenými komedii této doby. Uklidňuje mě jen to, že nikdo z mých deseti "oblíbených" na čsfd tento film nehodnotil, tedy pravděpodobně ani neviděl. Škoda, že v tomto případě nepatřím mezi ně. Tady jsem opravdu potřísnil hollywoodským exkrementem. Dosud cítím jak se na mě lepí, i když jsem bez košile. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Královna střelených romantických komedií! Humor dovedený do absurdních rozměrů a mezitím dva báječní herci v nejlepší kondici. Zkázonosná Katharine Hepburn, která na co sáhne, z toho se rázem stane další průšvih + usedlý Cary Grant, který se marně snaží pochopit, jak se do tohoto cirkusu vlastně dostal. Ale nelituje... nakonec. ()

Reklama

Vědma 

všechny recenze uživatele

Komedie, která naprosto obstojí v současném měřítku. Spíš bych řekla, že zadupává většinu současných komedií do země svou inteligentní srandou, fajn postavami a slovními přestřelkami hlavních hrdinů. "Ve chvílích klidu jsem k vám zvláštně přitahován. Bohužel chvíle klidu nebyly." Má rád psy. To jako že je má rád nebo je žere?" Asi by ještě lepší bylo původní znění. Nevím proč jsem si před tím vždycky myslela, že Leopardí žena je gangsterka nebo špionážní drama :-). O to víc jsem se pobavila. Ve druhé půlce to začalo být trochu jednotvárné, ale do svých oblíbených starých amerických filmů si ho určitě zařadím. Ve své katogorii a při pohledu na rok vzniku si pět hvězdiček rozhodně zaslouží. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Jeden roztržitý antropolog, co se zítra žení, jeden uragán resp. roztomile potrhlá zamilovaná emancipovaná mladá slečna, jeden George-čtyřnohý nejlepší přítel člověka, co rád zahrabává boty a (brontosauří) kosti a jedno „Bejby“. Nikoliv to hříšné resp. šakalí, ale čtyřnohý mazel s vybraným hudebním vkusem a neukojitelným apetitem. Jednoduše roztomile potrhlá záležitost s mistrně se doplňujícím ústředním duem C. Grant-K. Hepburn, které buď zcela propadnete nebo ji nemilosrdně odstřelíte. Film, jenž má co nabídnout jak milovníkům (rychlých) dialogů, tak začínajícím zapáleným zoologům, pokročilým imitátorům a v neposlední řadě i vyznavačům absurdity. Scéna z vězení budiž ukázkovým příkladem. Troufám si rozhodně tvrdit, že „pod tíhou viděného“, by i major Terazky „prozřel“ a lakonicky utrousil „a táák, Kefalín“. Stejně tak, pokud jste čirou náhodou doposud neslyšeli zvuk alky resp. leoparda v červnu, je Bringing up Baby snímkem přesně pro vás. 89%[Snímek, který více než kdy jindy, lze zažít na dva způsoby. Vidět s dabingem nebo si jej v orig. prožít. Já měl tu čest resp.smůlu s oběma případy]. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Poté, co mě velmi potěšil snímek Moje nejmilejší žena a An Affair To Remember, v nichž hrál také Cary Grant, pustil jsem si i Leopardí ženu. Romantická komedie stará téměř osmdesát let neztrácí ze svého humoru, tempa a poutavosti vůbec nic a předčí převážnou většinu dnešní americké komediální produkce. Příběh sám o sobě baví, pořádné grády tomu dodávají Cary Grant a Katharine Hepburn, ale také samotný leopard a zápletky kolem něj. U řady scén jsem se opravdu zasmál a s hodnocením vůbec neváhám, neboť Leopardí žena patří do rodiny komedií, které nestárnou a mají úroveň i v absurdních scénách. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (32)

  • Katharine Hepburn se leoparda nijak nebála, Cary Grant z něj tolik nadšený nebyl a ve scénách, kde mělo docházet ke kontaktu se nechával dublovat. (Kulmon)
  • Howard Hawks chtěl do hlavní role Susan obsadit Carole Lombard, jelikož se mu velice líbil její výkon ve filmu Dvacáté století (1934). Z čistě ekonomických důvodů ho společnost donutila k obsazení Katharine Hepburn. (Pavlínka9)

Reklama

Reklama