Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1942 a Max Vatan (Brad Pitt) seskakuje padákem do dun marocké pouště s cílem zabít v Casablance německého velvyslance. V městě se setkává s Francouzkou Marianne (Marion Cotillard), která má hrát roli jeho manželky a pomoci mu se splněním jeho mise. Předstírání manželské intimity a zamilovanosti postupně přeroste v opravdovou vášeň, a proto po ukončení operace společně odjedou do Londýna, kde se vezmou, válce navzdory. Jejich rodinné štěstí trvá jen do chvíle, kdy se Max dozví, že i tohle může být jen důmyslná hra, která by ve finále mohla výrazně ovlivnit výsledek Druhé světové války. V tu chvíli začíná jeho zoufalý hon za pravdou a za nadějí, že to, co o jeho ženě tvrdí jeho nadřízení, není pravda. (Cinemart)

(více)

Videa (29)

Trailer 2

Recenze (646)

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Slibovala jsem si od tohohle filmu víc. V podstatě jsme byli hozeni do děje bez nějakého úvodu. Rozkoukání mi ale netrvalo moc dlouho, takže jsem se mohla ponořit do příběhu, který byl.. no asi by nebyl špatný, ale mě to nějak neuchvátilo. Emocionálně to bylo naprosto prázdné, autoři nám vůbec nedokázali přiblížit hlavní hrdiny, abychom s nim sympatizovali. Když minete tu chvilku, kdy mezi hlavními postavami přeskočí jiskra, tak víte, že je něco špatně. A tady jsem úplně minula ten okamžik, kdy se do sebe zamilovali a ani herci tomu moc nepomohli, protože jsem mezi nima neviděla žádnou chemii. Film sice ubíhal, a nemůžu říct, že bych se vyloženě nudila, ale tak nějak jsem měla nutkání při filmu vytáhnout hodinky a podívat se, kolik je. Navíc valná většina vážných scén působila velmi komicky (třeba ta scéna v porodnici, to jako vážně?), což taky není úplně dobrý znamení. A po skončení jsem si uvědomila, že to ve mě nezanechalo nic, což taky neni dobře. Takže, 3* hodně průměrné. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekne poňatý príbeh o dvoch ľuďoch, ktorých postretla láska v tú najnevhodnejšiu dobu. Vojna ako taká totiž neničí len materiálne, hmotné veci, no najmä city či šťastie, ktoré môže byť v mnohých prípadoch na dosah, no zároveň na míle vzdialené. Naozaj som milo prekvapený, ako na mňa tento vojnový, romantický snímok, obohatený o špionážnu story zapôsobil. Palček hore všetkým zúčastneným ... ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Zemeckis s Burgessem si ujíždějí na nenápadných kamerově trikových hrátkách, ale namísto manželského dramatu bezděky mapují kýčovitou druhoválečnou romanci, kde sex je ekvivalentem pouštní bouře a rodinný piknik přesného úderu do hrotu Luftwaffe. Tyhle obrazy, snaživě opsané od Spielberga, včetně Williamsových not, jenom dokazují, že některé žánry jsou i pro zkušené vypravěče passé. Ten film má subjektivně čtyři hodiny. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Skoro jsem měla nutkání napsat, vstup mužům zakázán a ženám povolen. Něco, co vídáme na dveřích WC, ale nebudu prudit. Výborná dvojka s Bradem a Marion. Brad má sice takový stále stabilní bezemoční obličej, kde snad až na konci ho trochu pozměnil a to je škoda, protože já toho kluka mám ráda. Ale zase Marion to dorovnávala, například svým porodem. Jinde řvou ženy jak na vrata a ona to zvládla skutečně jak normální mamka v reálu. Při tom jsem přemýšlela, jestli byl Brad i u porodu svých skutečných dětí. Akcí nebylo až tak moc, možná proto se zmiňuji o těch ženách. Jinak jsem se pobavila s fosforečnanem, taková blbůstka, ale hned mi to šrotovalo v hlavě, scéna s letadlem nad domem taky byla velmi dobrá, málem jsem letěla do sklepa a kdo byl tím agentem říše, tam se přiznávám, to jsem byla vedle. Allied nebyl žádný hrc frc, tak jsem si ten film docela užívala. Co mě mrzelo, že jsem tam nepostřehla vůbec žádnou chemii. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Troj kombo Zemeckis, Brad Pitt a náckové zkrátka zle dopadnout nemůže. Allied ztvárňuje pohled na druhou světovou válku opět z jiného úhlu, což je vždy zajímavé sledovat. Film je sice především romantickou drámou, ale výborně zde funguje chemie mezi Pittem a půvabnou Cotillard, atmosféra je ponurá a správně retro. Akční scény jsou zde sice pouze dvě, ale mají šmrnc, jsou rkové a scéna na oslavě patří k Highlightu filmu. Trochu mě mrzí že film příliš negraduje, tempo je spíše pomalejší, ale nudit jsem se nestihl a to se počítá. Závěr je správně šokující, který i zaokrouhluje na čtyžhvězdí. Plusy: Vynikající režie, excelentní herecké výkony, retro atmosféra, Rko. Mínusy: delší stopáž, málo akce.70% ()

Galerie (145)

Zajímavosti (30)

  • Jména bojovníků francouzského odboje, kteří Vatanovi (Brad Pitt) pomáhají najít Delamareho (Thierry Frémont) – Monet, Degas a Renoir – jsou převzata od významných francouzských impresionistických malířů: Claude Monet, Edgar Degas a Pierre-Auguste Renoir. (henrycruel)
  • Psaní vzkazů adresované Adolfu Hitlerovi na bomby je založeno na skutečných událostech. Jednalo se o vzkazy typu Happy easter Adolf, Easter egg for Hitler, Merry xmas Adolf, Special delivery for Adolf, apod. (honza.kuzel)
  • Příjmení postavy, kterou hraje Brad Pitt, Vatan, v turečtině a arabštině znamená „domovina“. (Melcoiro)

Související novinky

Zemeckis a miniaturní druhá světová

Zemeckis a miniaturní druhá světová

20.06.2017

Legendární Robert Zemeckis (Návrat do budoucnosti, Forrest Gump) se po Vánoční koledě konečně vrátil k hraným filmům. Jeho nová dramata Let, Muž na laně a Spojenci se (alespoň v Česku) dočkala velmi… (více)

Reklama

Reklama