Reklama

Reklama

Stopy spravedlnosti

  • Česko Nebezpečný cizinec (více)
Trailer 1

Jeho rodina se stala obětí IRA. Policie případ neřeší. Je čas se pomstít... (Filmbox)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (343)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Campbell natočil chuťovku. Krásne plynúci, špionážny thriller, kde sú karty krásne rozdané a kde každá z postáv plný svoju funkciu do bodky. Od tých vedľajších až po tie hlavné. Príbeh je komplexný, bez zaváhaní. Dve línie síce na začiatku pôsobia nesúrodo, ale kupodivu fungujú. Ukáže sa to hlavne na konci, kedy nastáva pocit zadosťučinenia. Chan aj Brosnan perfektní. Pohrával som si s myšlienkou na plný počet. Má to v sebe všetky atribúty, ktoré mám na tomto žánri rád. A som milo prekvapený, že si Campbell strihol takúto hru na istotu. Toto bude vo mne rezonovať ešte dlho. Nič čo v tomto príbehu bolo nepôsobilo ako fikcia. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

V hlavní roli irský Brosnan a český Semtex. Ať žije Semtín! Ve vedlejší roli Chan made in China, majitel čínské restaurace, kde se už dávno negrilují jezevčíci, ale irští teroristi s vyšším obsahem proteinů a olova. A ten mi tu prostě neseděl. Celkově kdyby tu Džeký vůbec nebyl, sledovali bychom vcelku zajímavé vyšetřování a nějaké ty intrikánské vychytávky, takže slušná nenáročná zábava by vyšla. S Džekým to byla přepálená blbost, doslova a do písmene. Škoda, že neexistuje v reálu podobný restauratér, mohl Amíkům ušetřit práci a čapnout Usámu bin Ládina do týdne od útoků na Dvojčata. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Chan umí vážné role a velice mu sedí, jako příklad lze uvést fantastické New Police Story, ale tady má neskutečné štěstí že mu sekunduje výtečný Brosnan, jelikož scénář je opravdu vyloženě debilní. Občas jsem se docela nahlas smál, jak jeden šedivý a schrbený moula otravuje každého jak filcka po festivalu Trutnov a myslí si, že se kvůli jeho dceři snad posere celý svět. Brosnanovi jako nějakému náměstkovi bůh ví na jakém úřadu projde v klidu všechno, od plánování všelijakých politických tlaků až po vraždu. Vyšetřování je podivné a vůbec to celé dává smysl jak manuál k videu v japonštině. V 21. století naprosto nemyslitelné, co se ve filmu děje. Brosnan hraje drsnýho bejvalýho teroristu a před Chanem se tam div nepočůrá strachy. No když přestanu píčovat, akční scény mají říz, celé to vypadá na rozpočet slušně a ubíhá to rychle. Chtěl jsem dát trojku, ale okolo 80. minuty se to rozjede víc a začalo mě to na plno bavit a Chan tu akci pořád v nohách má. Jednohubka kterou nadhodnotím ani nevím proč. Chan má lepší filmy a Campbell taky. 70% slabších. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak tu máme dva filmy v jednom. Za prvé napínavý, konšpiračný politický triler, kde každý hrá na každú stranu a každý môže byť zradca. Za druhé klasický revenge movie s vráskaveným hrdinom so schopnosťami Ramba a Jasona Bournea, ktorý by ale obom nakopal prdel. Obe dejové línie sa síce pretínajú, ale mohli by bez problémov fungovať samostatne. Pričom je zrejmé, že keď je jedna absolútne seriózna záležitosť a tá druhá čistá akčná rozprávka, tak ako jeden celok to nepôsobí vôbec harmonicky. Každopádne zabaviť sa rozhodne zabavíte, zaokrúhľujem však nižšie. 70% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Režisér mé nejoblíbenější bondovky, (Zlaté Oko) můj nejoblíbenější Bond (Brosnan), nejoblíbenější čínská hvězda (Chan) v akčním thrilleru, který jakoby vypadl z mé oblíbené doby 90. let. Po všech směrech dokonalá kombinace a ačkoliv není film dokonalý, povedl se naštěstí opravdu hodně. Oblíbené téma pomsty za smrt bližních je v tomto případě zabalena do politického thrilleru a přestože tempo není tak svižné, jak by si film zasloužil, je radost se na něj koukat a já jsem rád, že ještě pořád vznikají filmy ze staré školy. Campbell si u mě po průseru s Green Lanternem, zdárně napravil reputaci. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (8)

  • Postava Liama Hennessyho (Pierce Brosnan) odkazuje na írskeho politika menom Gerry Adams. Brosnan sa svojím výzorom vo filme na spomínaného politika podobá aj výzorovo. (MikaelSVK)
  • Pri natáčaní výbuchu autobusu na Lambert Bridge v Londýne bol policajtom dvakrát nahlásený teroristický útok, keďže nie všetci v okolí o natáčaní vedeli. (Astonko)

Reklama

Reklama