Reklama

Reklama

Stopy spravedlnosti

  • Česko Nebezpečný cizinec (více)
Trailer 2

Jeho rodina se stala obětí IRA. Policie případ neřeší. Je čas se pomstít... (Filmbox)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (342)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Jackie Chan pod dohledem Cambella natočil dost možná nejlepší film za posledních 5 let a potěší, že Jackie je pořád ve formě, jen škoda, že pořádná akce příjde opět až v závěru. Souboj v lese či střetnutí v baráku je velmi solidní, Pierce Brosnan jako záporák v pohodě, příběhově to však mohlo být zajímavější a první půl hodina mi přišla trošku otravná, jelikož tvrdohlavý Jackie to trošku přeháněl s tím neustálým vyptáváním se po vrahovi jeho dceři, ale jinak slušná jednohubka, která neurazí. Příště méně politky a více Akce a bude to za 4. 70% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(65%) Na tento počin jsem se docela dlouhou dobu těšil. Přesto jsem se snažil nemít zbytečně velká očekávání. Martin Campbell je pro mě velmi dobrý režisér. Jeho Bondovky Zlaté oko a Casino Royale jsou k nezaplacení. Přesně tak i výborně natočený thriller Na hraně temnoty. No a nyní k tomuto snímku. Rozhodně jsem mírně zklamaný. Čekal jsem o něco víc. Snímek nemá žádné hlubší chyby, spíš mi něco k tomu chybělo. Mohlo být víc akce a to především více soubojů. Jackie Chan je ale borec, furt na to má, jen mu režisér nedal moc prostoru se předvést. Má zhruba 3 větší soubojové sekvence, kde má proti sobě Chan několik protivníků. Ta první je taková neohrabaná, i když dobře natočená. Ta druhá už moc zajímavá není, ale ta třetí akční sekvence je už perfektní. Chan v jedné místnosti zneškodní všechny protivníky, kteří se podíleli na smrti jeho dcery, která na začátku zemřela při bombovém, teroristickém útoku. Krom toho co se týče akce, tak nám film nabídne ještě pár dobře natočených výbuchů. Akce není hlavním bodem filmu, je to celkově takový spíš politický thriller. Emoce, lítost – to vše co k pomstě patří, zde bylo utlumeno, ale ty Chanovi pohledy za to stáli. Dokázal to poddat lépe než A.Banderas v nedávném Acts of Vengeance. Když se nad tím zamyslím, je to vcelku netypický film a hádám, že to nesedne všem, někteří diváci budou asi zklamaní víc a ohodnotí o hůře než já. Já se s tím jak to bylo točeno, smířil. Hlavní postavou, která má nejvíce prostoru je Pierce Brosnan a docela mě po delší době bavil. I ta tahanice okolo jeho postavy, to vše si mou pozornost udrželo, než abych si dával během sledování pauzy. Hudba je taková nevýrazná, ale postačila. Nicméně, přes všechny nedostatky jsem relativně spokojen, podruhé už to ale asi neuvidím, ale to 1 shlédnutí nelituji. Na jednohubku to zlé nebylo. Nadprůměr to je. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Vy jste mi v kanceláři odpálil zasranou bombu?" Když chce IRA spravedlnost, tak vzduchem lítají domy nebo autobusy. To dá rozum, to chápe každej Brit, kterej chce mít klid. Tady to ale IRA přehnala. Probudila v týpkovi, kterej po večerech připravoval v restauraci chutnýho Bóbika, specialistu pro boj ve vysoký trávě. A rozjela se hra, která mě hodně bavila. Srandy jsem si teda moc neužil, ale když jde o pomstu, terorismus, zradu a nevěru, tak ty vtípky snad ani tolik nepotřebuju. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Přesně to co čekáte když se podíváte na titulek filmu. Hlavní hrdina 1 a revenge story z východu. Akce, politika a hlavní hrdina 2 ze západu. Jak už vyplývá z kolonky režie, tak řemeslo velmi solidní, akce přehledná, ale je jí zatraceně málo. Na politický thriller je to příliš přitažené za koule a na čistokrevný akčňák málo akční. Hudba ala Sicario je obšlehlá až za roh. Ovšem funguje i tak velmi dobře. Dá se na to dívat, v pohodě to zvládnou fandové akční zábavy, Chana a Brosnana, potažmo ti kterým vyhovuje akčně dobrodružná nota Campbella. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Chan umí vážné role a velice mu sedí, jako příklad lze uvést fantastické New Police Story, ale tady má neskutečné štěstí že mu sekunduje výtečný Brosnan, jelikož scénář je opravdu vyloženě debilní. Občas jsem se docela nahlas smál, jak jeden šedivý a schrbený moula otravuje každého jak filcka po festivalu Trutnov a myslí si, že se kvůli jeho dceři snad posere celý svět. Brosnanovi jako nějakému náměstkovi bůh ví na jakém úřadu projde v klidu všechno, od plánování všelijakých politických tlaků až po vraždu. Vyšetřování je podivné a vůbec to celé dává smysl jak manuál k videu v japonštině. V 21. století naprosto nemyslitelné, co se ve filmu děje. Brosnan hraje drsnýho bejvalýho teroristu a před Chanem se tam div nepočůrá strachy. No když přestanu píčovat, akční scény mají říz, celé to vypadá na rozpočet slušně a ubíhá to rychle. Chtěl jsem dát trojku, ale okolo 80. minuty se to rozjede víc a začalo mě to na plno bavit a Chan tu akci pořád v nohách má. Jednohubka kterou nadhodnotím ani nevím proč. Chan má lepší filmy a Campbell taky. 70% slabších. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (8)

  • Okrem Londýna sa filmovalo aj v prístavnom meste Larne v Severnom Írsku, teda v štáte v ktorom bola snímka aj oficiálne zakázaná. K dispozícií ju však majú na platenej stanici Netflix. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama