Reklama

Reklama

Atomic Blonde: Bez lítosti

  • USA Atomic Blonde (více)
Trailer 13

Agentka MI6 Lorraine Broughton (Charlize Theron) je vyslána během studené války do Berlína, aby vyšetřila vraždu kolegy. (Vertical Entertainment)

Videa (13)

Trailer 13

Recenze (694)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Počas sledovania mi občas napadlo či nesledujem nejakú ženskú verziu filmu Kuriér. Charlize to ide s lanom rovnako dobre ako Stathamovi s hadicou v spomínanom filme. Najaký čas som o film nejavil záujem, napriek tomu, ž filmy s Charlize vyhľadávam. Neporaziteľné ženské bojovníčky veľmi nemusím a myslel som, že film je zo súčastnosti. Až po zistení, že sa film odohráva v Berlíne tesne pred rokom 89 ma to začalo zaujímať a dal som filmu šancu. Žánrovo je to trochu chaos a za najväčšiu slabinu považujem, že nám Lorraine (Charlize) prezentujú ako neporaziteľnú a neomylnú. Z toho dôvodu viete predpovedať ako film skončí a celé to prestáva byť zaujímavé. Fajn bojové i akčné scény, sympatické a hviezdne obsadenie ale celkovo nevyvážené. S malými zmenami to mohol byť super film. 60%. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Kdyby jenom zůstali u konceptu "platinová Charlize mlátí věci", tak bych nejspíš vrněla jako kočka, ale tento přeestetizovaný a hudebně přebujelý film se tvůrcům rozpadl pod rukama. Na konci se tomu velmi toporně snažili dát vyšší smysl, ale to přece nemůžou dělat, pokud nemají ten základní smysl v jádru pudla. (Roztomilý Skarsgard (a konečně i Sofinka) totálně nevyužití.) ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Oči Čárlí jsou jako chameleon. Tahle ženská s nima umí "pojď sem, chci tě, miluju tě, nebavíš mě, odprejskni a zabiju tě" během tří vteřin. Kdyby to šlo, její pohled bych si koupil a chodil s ním ven na procházky. Jenže ona nejen že má ty nejrafinovanější kukadla v Hollywoodu, řadí se mezi nejlepší věšáky na šaty vůbec a je dokonalou ukázkou toho, proč jsou dvě holky na sobě lepší než vychlazená dvanáctka v létě; ona je navíc ve formě, že kdyby bylo na mně, hraje Bonda i když je ženská. Samozřejmě film sám o sobě taky supr, hlavně proto, že nemá slitování s nikým a ničím. Jde si svou cestou, hraje k tomu výborná muzika a mně je najednou úplně jedno, že se to zas všechno točí kolem podělaný války. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Atomic Blonde sice disponuje zajímavým vizuálem a neotřelým prostředím, ale zdaleka diváka nezaujme tak, jak by chtěla. Nechybí tu násilí, odhalené sexuální hrátky, či hra na více stran, to je pravda. Každopádně se Leitchovi nepovedlo tyto prvky uspokojivě zkombinovat a ve finále dostanete jen lehce nadprůměrnou podívanou. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Tam, kde John Wick 2 nezklamal vůbec vizuálně svým nádherným filtrem, tam jeden z původních spolurežisérů sází na opravdu ošklivé prostory sametorevolučního Berlína v neskutečně vyblitých barvách, což mě tedy moc sledovat nebavilo. S tím jsem měl problém už od prvního traileru a proto jsem na to nakonec nešel, ovšem nedokázal jsem se přes to přenést ani doma. Charlize Theron je ovšem v roli neskutečně uvěřitelná, ačkoliv tedy zejména ona slavná nejlepší scéna v kontextu mužské síly Johna Wicka a minionů, které si Charlize ve filmu poddá, úplně věrohodná není, ale je zkrátka vidět, že je David Leitch co se týče choreografie někde úplně jinde než zbytek Hollywoodu. Ačkoliv mě to tedy extra nestrhlo, i přes mírně nadsazenou stopáž (stejně výtka u letošního bratránka) jsem se nenudil a za pár let bych si dal klidně crossover, kdyby to bylo možné. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (28)

  • Slávna osemminútová schodisková scéna, ktorá vytvárala dojem, že je bez akéhokoľvek strihu, mala takmer 40 strihov a točila sa 4 týždne. (Real Tom Hardy)
  • Tvorcovia museli prepísať mnoho dialógov medzi zamestnancami MI6, pretože sa domnievali, že diváci nebudú chcieť neustále počúvať špionážne termíny z 80-tych rokov. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Druhý Old Guard nabírá posily

Druhý Old Guard nabírá posily

11.06.2022

Oscarova herečka Charlize Theron (Srážka s láskou, Šílený Max: Zběsilá cesta) zvládá docela v pohodě kombinovat jak ambiciózní dramata, tak studiové velkofilmy, tak nezávislou scénu. V poslední době… (více)

Dvojka Atomic Blond je na cestě

Dvojka Atomic Blond je na cestě

12.07.2020

Herečka Charlize Theron, jejíž novinka Old Guard: Nesmiřitelní tento víkend dorazila na Netflix, potvrdila zprávy, že pokračování k jejímu akčnímu hitu Atomic Blond je na cestě. Herečka se měla… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Na Filmovém víkendu ČSFD rozdáme 1000 plakátů!

Na Filmovém víkendu ČSFD rozdáme 1000 plakátů!

01.08.2017

Na šestém ročníku setkání filmových fanoušků již tento víkend nejen, že poběží největší filmové pecky roku jako Dunkirk, Strážci Galaxie Vol. 2 nebo sexy novinka Atomic Blonde, ale taky se bude… (více)

Reklama

Reklama