Reklama

Reklama

Atomic Blonde: Bez lítosti

  • USA Atomic Blonde (více)
Trailer 12

VOD (1)

Agentka MI6 Lorraine Broughton (Charlize Theron) je vyslána během studené války do Berlína, aby vyšetřila vraždu kolegy. (Vertical Entertainment)

Videa (13)

Trailer 12

Recenze (694)

Rominator 

všechny recenze uživatele

Agentka MI6 Lorraine Broughton (Charlize Theron) je vyslána do Berlína, aby zajistila ukradený mikrofilm schovaný v hodinkách, který obsahuje jména a identity agentů... Sofia Boutella jako Delphine Lasalle je v akci prakticky nevyužitá, ale má milostnou scénu s Charlize Theron. Akce mohlo být mnohem více, protože Charlize Theron v ní působí absolutně přirozeně, dokáže si poradit s východoněmeckou policií, hřebem je likvidace agentů KGB s následnou automobilovou honičkou a v průběhu filmu předvede svoje bojové schopnosti ještě v dalších čtyřech menších akčních scénách. Závěrečná vysvětlovací desetiminutovka je hodně překombinovaná a nedává to úplně smysl. "David Hasselhoff is in town." ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Kdo čeká Johna Wicka v dámském provedení, nedočká se ho. Postava Charlize Theron není kladný macho agent toužící po pomstě kvůli mrtvému psovi a vypálenému domu. Je to vychytralá a nepředvídatelná mrcha, kterou definují spíše než emoce jen pohledy a arogantní hlášky. Tomu odpovídá i odlišný koncept snímku, který Leitch vytvořil. Podstata příběhu je totiž moderně pojatá špionážní hra na kočku s myší, kdy do poslední chvíle nikdo neví kdo, kde, jak a s kým. Zbytečně překombinovaný scénář však bohužel trochu ruší jinak naprosto senzační dojem z hmatatelné akce, která troufám si říci svým nábojem a zpracováním těžko hledá konkurenci ve své třídě. Na rozdíl od Wicka a jeho uber fuckin cool combo chvatů a stylové střelby je méně rytmická a víc syrově špinavá. Do paměti a filmových memoárů se určitě zapíše už v traileru načrtnutá bojovka na schodech jako jedna z nejlepších ever. Dohromady trvá cca 10 minut a střihů je tam zatraceně málo, vše navíc podpořené fenomenální ruční kamerou, která hlavním hrdinům nedá vydechnout (neskutečné, co fyzicky předvádí Charlize Theron, která pokračuje po Mad Maxovi v krasojízdě ultradrsňačky). Vše ostatní kolem filmu od sexy neonů, osmdesátkové hudby, stylových dekorací, prďácké výpravy, až po atmosferický Berlín, který je pro filmaře rájem studených kulis, jde stranou a s trochou nadsázky hraje druhé housle. Protože tahle desetiminutovka je sama o sobě film ve filmu, povyšující akční řemeslo v dané třídě na úplně jinou úroveň, což se naposledy povedlo dekádu zpět a o stupínek níže Greengrasovi se svým nervním a zběsilým Agentem bez minulosti. ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele

Dle mého si tento film zaslouží 5 hvězd, už za tu bojovou scénu na schodech samu o sobě. Zbytek bych nazval dobře udělaným a řekněme i vcelku realistickým bonusem. Byli tu i nudnější pasáže, ale moc se mi líbila propracovanost příběhu s tajnou službou a především způsob jakým hlavní představitelka čelila svým mužským protivníkům. Přičemž jako drobnější žena využíva veškeré možné výhody a snažila se vyhýbat soubojům zblízka. To zaručilo zcela mimořádný a dokonce i uvěřitelný akční zážitek. Já tedy tleskám. 82% ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Hmmm... Tady je něco špatně. Sice to má akční bloncku a kozy, ale nemá to koule. Navíc se to místy snaží tvářit hrozně sofistikovaně, přitom je to totálně průhledná blbost se dvěmi či třemi zapamatování hodnými scénami natažená téměř na dvě hodiny. Takže i když bych to neviděl na vyložený brak, tak na sukces zrovna taky ne. Bez lítosti udílím dvě atomový hvězdice a k tomu navrch 40% ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Připravte se na nejlepší akční scénu roku, která je bohužel schovaná v děsně průměrném špionážním thrilleru. Ano, jak jste uhodli z trailerů, Atomic Blonde je v podstatě vizuální porno s Charlize Theron, v němž se pro sexy záběr nikdy nejde daleko. Příběh je ale tak lopotný a hlavně zamotaný, že vlastně nevím, o co komu sakra šlo a co přesně se většinu času na plátně dělo. Ještě že asi ve dvou třetinách filmu přijde vypiplaná řežba, která se vám nesmazatelně zapíše do paměti (a postaví Charlize po bok Keanu Reevese). Bez ní by totiž Atomic Blonde byla jen nevýrazným pokusem o ženského Johna Wicka, který mimo fajnové akce a žhavé lesbické scény nenabízí nic extra zajímavého. (6/10) ()

Galerie (57)

Zajímavosti (28)

  • Charlize Theron (Lorraine Broughton) sa pripravovala na svoje akčné scény až s ôsmimi osobnými trénermi. Počas prípravy si dokonca zlomila dva zuby. Cvičila aj spoločne s hercom Keanu Reevesom, ktorý sa vtedy pripravoval na akčný film John Wick 2 (2017). (Steny94)
  • Slávna osemminútová schodisková scéna, ktorá vytvárala dojem, že je bez akéhokoľvek strihu, mala takmer 40 strihov a točila sa 4 týždne. (Real Tom Hardy)
  • Celosvětová premiéra proběhla 12. března 2017 na South by Southwest FF v Austinu. (Varan)

Související novinky

Druhý Old Guard nabírá posily

Druhý Old Guard nabírá posily

11.06.2022

Oscarova herečka Charlize Theron (Srážka s láskou, Šílený Max: Zběsilá cesta) zvládá docela v pohodě kombinovat jak ambiciózní dramata, tak studiové velkofilmy, tak nezávislou scénu. V poslední době… (více)

Dvojka Atomic Blond je na cestě

Dvojka Atomic Blond je na cestě

12.07.2020

Herečka Charlize Theron, jejíž novinka Old Guard: Nesmiřitelní tento víkend dorazila na Netflix, potvrdila zprávy, že pokračování k jejímu akčnímu hitu Atomic Blond je na cestě. Herečka se měla… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Na Filmovém víkendu ČSFD rozdáme 1000 plakátů!

Na Filmovém víkendu ČSFD rozdáme 1000 plakátů!

01.08.2017

Na šestém ročníku setkání filmových fanoušků již tento víkend nejen, že poběží největší filmové pecky roku jako Dunkirk, Strážci Galaxie Vol. 2 nebo sexy novinka Atomic Blonde, ale taky se bude… (více)

Reklama

Reklama