Reklama

Reklama

Zhasni a zemřeš

  • USA Lights Out (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Když Rebecca odešla z domova, myslela si, že za sebou nechala i své strachy z dětství. Když v době dospívání zhasla, nebyla si nikdy úplně jistá, co je skutečné a co není ... a nyní její bratříček Martin prožívá stejně nevysvětlitelné a děsivé události, které kdysi vystavovaly zkouškám její příčetnost a ohrožovaly její bezpečnost. Znovu se objevila děsivá bytost tajemně propojená s její matkou Sophií. Ale tentokrát, s tím, jak se Rebecca přibližuje k odhalení pravdy, je třeba si přiznat, že životy všech jsou v ohrožení... jakmile se zhasnou světla. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (597)

castor 

všechny recenze uživatele

Zhasni a možná už nerozsvěcuj. Houby prý ale rostou, tak ať nejsem nefér, tady se také solidně urodilo. Ač je zápletka jednoduchá, má poměrně silný dopad. A o to v hororech jde. Strach ze tmy bude vždycky táhnout, navíc když tvůrci připravili snesitelně krátkou stopáž, siluetu s dlouhými prsty představili velmi brzy a před kameru postavili sličnou Teresu Palmer, může to fungovat. Výborně se tady navíc pracuje se světlem, komorní pojetí tomu také sedí. Takže bacha na maminčiny kamarádky. O pokračování nestojím, ale určitě se před námi představuje to lepší, co se v žánru letos urodilo. Jen to strašně rychle vyšumí z hlavy. Přitom ve sbírce mám horory, které z ní jen tak nedostanu. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Už podle názvu je jasné, že čekat jakákoli překvapení je docela zbytečné. Ale to nakonec vůbec nevadilo. Děj je takový hezky přímočarý a nechybí některá klasická klišé typu sanatorium, elektroléčba apod. Skoro bych řekl, že to celé působí tak nějak osmdesátkově, nebýt samozřejmě té tuny lekaček. Celkově má film jakési roztomile přiblblé kouzlo a jsem rád, že ve výsledku předčil má nepatrná očekávání. A už se těším na dvojku: Zhasni a Zemřeš: Zrození Zla. (kino) ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Definoval bych to jako fajnový thriller s prvky hovoru, samozřejmě jako vystřižených z Wanovy dílny. Solidní 80mintová jízda s vnadnou Teresou Palmer, která čelí nebezpečí, ač bolestivě generickému, ovšem patřičně tajemnému a celé je to svižně natočené, má to spád a uplyne to jako voda. Takhle by se měly točit všechny moderní duchařiny, ačkoliv by se občas i mohlo více zatlačit na pilu, ovšem u Lights out je vidět sražení rozpočtu na minimum, takže vlastně spokojenost. Pokud se i nadále bude pokračovat v podobném trendu, rád budu u toho. BTW : Lepší než totožně pojmenovaný kráťas, na který jsem si vzpomněl že jsem ho viděl až po zhlédnutí tohoto, ovšem díky němu vznikl i tenhle film...8/10 ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Tyjo, to hodnocení bych nečekal. Podle mě je to naprosto průměrný horor. Je fakt, že napětí je solidní, pár lekaček ujde, ale příběh je neoriginální, scénář a chování postav total stupidní. Přitom bych si dovedl představit, že by to mohla být fakt pecka. Kdyby tam bylo víc krve a duch by nebyl tak směšný. No co už, dávám 60%, na víc to fakt není, je mi líto... ()

classic 

všechny recenze uživatele

Najhoršie na tomto podivnom HORORE, je to, že je maximálne nevierohodný !!! , s debilným scenárom, a nie moc dobrými hereckými výkonmi, ktorým dominuje, akási kočka, Teresa Palmer. Patrí k tým herečkám, ktoré nemôžu príliš vyskakovať, ako pozerám jej filmografiu, nemá bohvieaké filmy, ktoré viac - menej, nestoja ani za fajku dymu. Vďaka Bohu za to, že strihač s režisérom sa zhodli na tom, že snímok potrvá do 80. minút aj s titulkami, kde by som uviedol na správnu mieru, že, cca. posledných 20 minút, stojí fakt za to ! Producent ,Jim Wan, ktorý sa špecializuje na tento žáner, tentokrát stúpil do psieho hovienka, nevyšlo mu to, mne film absolútne nesadol, pre jeho celkové poňatie, ktoré je strašne nereálne, ako to prezentujú tvorcovia, síce so zlovestným strašidlom Dianou, pracujú na vysokej úrovni, t. j - kamera, strih a zvuk ma občas vydesili, mykol som sa pri niektorých scénach, ale čo mi najviac vadí, sú herci a scenár ! To je hlavný katalyzátor celkového zlyhania tohto nízko - rozpočtového filmu, najmä to, ako na mňa po celý čas zvláštne pôsobil, že som mu nemohol prísť na chuť. Jeden z najslabších hororov, ktoré som za posledný čas mal možnosť vidieť. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (9)

  • Na začátku film, když si Paul (Billy Burke) na obranu bere baseballovou pálku z vitríny, si můžeme všimnout figurky, vzhledově identickou s tváří z původního krátkometrážního Lights out (2013). (Kejf.)
  • V domě Rebbecy (Teresa Palmer) si můžeme povšimnout také plakátů skupin Ghost a Slayer. (Dave24)

Související novinky

Rock vs. Superman?

Rock vs. Superman?

12.04.2017

Zvěsti o tom, že se v roce 2019 dočkáme čtyř batmanovských filmů, už byly hlasitě popřeny. Plány DC vesmíru jsou očividně jiné, a jak možná víte, rozhodně počítají s Dwaynem Johnsonem. Rock si… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno