Reklama

Reklama

VOD (1)

Šikanovaná a odstrkovaná Yennefer náhodou objeví způsob, jak utéct. Geraltovo pátrání po takzvaném ďáblovi skončí pořádným malérem. Ciri najde bezpečí mezi svými. (Netflix)

Recenze (113)

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sapkowski vymyslel vcelku zajímavý svět, ale co se s ním udělali tvůrci tohoto seriálu, to je tedy mazec. Triky jsou skoro jako z Hvězdné brány, ale nevadilo by mi to. Co mě ale iritovalo hodně, byla neskutečně otravná postava barda a jeho blbý písničky, které totálně zlikvidovaly už tak velmi nevýraznou atmosféru celé epizody. Zatím chybí seriálu špinavost a právě nějaká atmosféra. Yennefer linka byla jako Harry Potter po polski... . Ještě tomu dám šanci, ale zatím zklamání. ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Černí elfové vypadají opravdu podivně, né že bych byl rasista, chápu, že chtějí byl rasově neutrální a pokouší se to ukecat tím, že elfové jsou prastará rasa co může být všelijaká, ale co od toho mám čekat? Duhovou plejádu kožních barev od modré po červenou? .... No to je jedno, Marigold má super hlas a herecký výkon je podařený, ale nečekal jsem, že bude vypadat takto. Yennefer je známá, že má mladickou vizáž, ale umí se i mračit, což zatím moc nepoznám, protože je v té době, kdy byla zasažena klatbou. Ciri to je jasně super tvář i když v prvním díle vypadala velmi dospěle, ale teď už vypadala na předpubertální věk. Leč čert rozhodně nedostal tolik prostoru jaký měl dostat, sice "džouk" "Did your mother fuck a snowman?" byl dobrý, ale nedostatečný. Hold jedna hodnina na epizodu nestačí evidentně. ... HODNOCENÍ: 75% (4*) ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O poznání slabší a zbytečně překombinovaný druhý díl, který je možná pro znalce předlohy modla, ale pro neznalce docela patálie. Akce minimum, atmosféry sice dost, ale možná až příliš obsáhlý a hluboký svět bez jakýchkoliv berllček a pomocné ruky pro neznalce celého příběhu. Divák se tak ocitá v nezáviděnihodné situaci, kdy občas neví která bije a trochu zoufale tak vyhlíží rozřešení v dalších epizodách. ()

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle je průšvih, tak nějak všechno špatně. Teda Marigold ne, ten je výborný, ale jinak hrůza. Linka Ciri je něco neuvěřitelně otravného a nudného, proto je tohle v knihách vynechané. Sapkowski to uměl napsat zábavně, paní scénáristka ne, u ní si dovolím zpochybnit, že knihy vůbec četla, stěží má snad přečtenou wikinu. Linka Yennefer je něco, co v knihách není příliš vysvětleno, jelikož tam je jen jednou z mnoha vedlejších postav. Celé dění v Aretuze je takové přitažené a vcelku pofidérní, neříkám nezábavné, ale je to celé na ten svět podivně naroubované. Ten Istredd no, to je vcelku vycucané z prstu. Jo a Fringilla nejen, že ten její casting naprosto ničí její nejdůležitější motiv, jeji přítomnost v Aretuze úplne plive na logiku světa, ale to nečtenáři samozřejmě nevědí. Geraltova linka je ohavně osekaná povídka Konec světa, která je jednou z mých nejoblíbenějších. To co z ní tady vycucli je prostě směšné, po tomhle fiasku ať netvrdí, že adaptují knihy. Tohle prosím opravdu ne. ()

VashCZ

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhý díl mě trochu dostal z varu. Naštěstí tam bylo vyprávění o důležité postavě v sáze, které ještě ušlo. Ale Ciri a Geralt to byl zase úděs. Černý elf, naprosto netaktické chování od zaklínače. Geralt tu dělá jenom šaška, je jako karikatura. Příběh okolo čerta bych jako nezkušený divák vidět nechtěl, protože bylo prostříháno aspoň pět minut, které ho dělají celistvým. uff, snad jiný rejžové aspoň něco poberou v dalších dílech ()

Galerie (9)

Zajímavosti (4)

  • Marigold (Joey Batey) se narodil v roce 1222 a na začátku příběhu je mu 18 let. První série končí, když je mu 41 let. (Geralt z Rivie)
  • Yennefer z Vengerbergu (Anya Chalotra) se narodila v roce 1192 a na začátku příběhu je jí 14 let. První série končí, když je jí 71 let. (Geralt z Rivie)

Reklama

Reklama