Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Geralt neochotně doprovází Marigolda na královský ples. Ciri vejde do začarovaného lesa. Yennefer se pokusí ochránit svoje svěřence. (Netflix)

Recenze (80)

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Linka Yennefer trochu zbytečná (ačkoliv rozumím její funkci v dalším vývoji charakteru osudové čarodějky a po akční stránce to byla docela zvrácená zábava), na vzhled a atmosféru Brokilonu si asi budu muset zvykat déle než bych byl rád, ale všechny problémy bohatě překrývá excelentní adaptace Otázky ceny. V závěru se nám taky poprvé osobněji představí temná imperiální moc, která slibuje do budoucna pro naše hrdiny velké potíže a pro nás diváky snad výživnější podívanou než kterou jsme dostali v první epizodě (ale plnohodnotného Nilfgaardu se dočkáme stejně asi až v příští sezoně). Každopádně osudová a naprosto zásadní epizoda, jsem rád, že se to povedlo. ()

WathanajX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ne, ne, a ne tak teď už v tom mám vážně šílený bordel. Tak já nevím snažili se tvůrci držet knihy a seriál udělat jen pro pravé znalce? Protože zatím mi to tak připadá. Nebo se snažili osekat knížku natolik, aby tomu porozuměl i ten co o knihu či hru ani nezavadil? No mám dojem, že se jim bohužel nepovedlo ani jedno. Tenhle díl jsem několikrát přetáčela zvědavá, jestli mi něco neuniklo. Bohužel. Normálně mám flashbacky v seriálech ráda, protože spoustu věcí vysvětlují tady to samé, ale tvrdit nemohu. Flashback takhle blbě načasovaný, že prakticky až dokonce nikomu nedojde že se o flashback jedná je naprosto k ničemu, a navíc ani pořádně nic nevysvětluje jen vám to v hlavě udělá guláš tak jako mě. Popravdě vůbec nedokážu po tomhle dílu jednotlivé události správně časově zařadit. Co mě zmátlo ještě víc byla dějová linka s Yennefer navíc opět zcela nezáživná. Už si ale začínám na Henryho po kouskách zvykat i když mi to bude asi ještě chvíli trvat, protože jsem jedna z mnoha, kterým jako Geralt prostě nesedí. Hodnocení: (3*) ()

Reklama

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epizóda od začiatku odsýpa hneď v prológu dialógmi zamračeného Geralta a ľahkomyseľného Marigolda/Jaskiera. V tomto duchu sa pokračuje až na zásnubnú hostinu, kde sa divák divák síce necíti v sieti intríg ako v GoT, no vytvára to podobný dojem. Dejová línia s Yennefer je akčná a dotvára jej charakter. Najzásadnejšia poviedka pre budúci dej (z Geraltových príhod) je adaptovaná doteraz najlepšie. Má všetko, čo by si čitateľ kníh aj divák mohol priať, silné zásady, zásadné postavy s opačnými názormi, dusnú atmosféru, adrenalínovú akciu a dych vyrážajúce fantasy. Výborné. ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

K některým momentům bych měl nějaký výtky, i tak se jedná o povedený díl, který je od začátku do konce zajímavý. Dějová linka Yennefer mi přišla promarněná, tvůrci si s tím mohli pohrát víc. Zato Geralt nezklamal. Henry Cavill je u mě čím dál tím víc oblíbenější, a jeho "fuck" a "hmm" mě nikdy neomrzí. Witcher mě baví, tak doufám, že to tak bude pokračovat. :) ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím zřejmě nejlepší díl. Jsem rád, že alespoň zrzouni ze severu jsou věrní předloze a neudělali z nich tvůrci negry jako z elfů. V rámci totoho seriálu by mě to ani v nejmenším nezaskočilo. Co se týče zpracování dané povídky, tak jsem rovněž docela spokojen. I navzdory nutnému krácení se konečně podařilo zachovat povídku konzistentní a motivace postav konečně dávaly smysl. Linka s Cirri byla snad poprvé trošku zajímavá. Konečně i Yenn absolvovala svoji plastickou operaci a dá se na ni taky koukat. Lepší 3 kousky. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (6)

  • V knižní předloze se Marigold (Joey Batey) hostiny vůbec neúčastnil. V seriálu tak nahradil barda Dragodara. (Geralt z Rivie)

Reklama

Reklama