Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Geralt se smíří s osudem a chrání Ciri před silami, které bojují o vládu nad Světem. A taky před její záhadnou mocí. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (407)

agentmiky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak nakonec se to v souhrnu na ty čtyři hvězdy vyškrábalo, ale v porovnání s první sérií se prostě jedná k kvalitativní propad dolů o pár poschodí. Neberte mě špatně, postavy zase září, linka vystavěná kolem Geralta a Ciri je pevná jako skála, i ostatní v tomto ohledu nezaostávali. Jen mě tentokrát zklamal scénář. Všichni nám slibovali nášup všech druhů monster. Má očekávání díky tomu vystřelila kolmo vzhůru, ale bohužel zůstalo jen u nich. Bruxu Vereenu z prvního dílu už nic nepřekonalo, vše ostatní mi připadalo strašně zkratkovité (lešij, černohor, bazilišek), moc prostoru na obrazovkách jim autoři nedali, Geralt si s nimi poradil vždy až moc jednoduše. Po stránce vizuální bych měl též něco málo výhrad. Něco vypadalo fakticky dobře (Nivellen a Vereena), o něčem bych se radši už nezmiňoval (ten bazilišek na konci docela k smíchu, CGI otřes). Pořád se jedná o nadprůměrnou fantasy s mými oblíbenými hrdiny z knižní a herní série, ale doufám, že se nad vším zamyslí především forerunnerka této série, tedy Lauren Schmidt. Má co napravovat. Za mě 7/10 P.S. Jó, a soundtrack v původní sérii s daleko větším emocionálním dopadem na diváka. Aspoň ten Joey Bates složil písničky, které mají šmrnc :D ()

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// To dobré: Cavill, Geralt, Yennefer, kamera, hudba, budování světa. To zlé: Odklon od předlohy, Vesemir, zaklínači, cestování, elfové, politika, budování světa. Velká neznámá: Ciri. Kolem a kolem jsem se bavil zhruba stejně jako u první série, což je na poměry předlohy málo, zároveň je to dostatečně své a ty pozitiva většinou přebíjí zklamání ze zbytku, takže tomu těch 7/10 dám znova, nicméně naprosto chápu rostoucí nechuť ostatních a fakt bych rád, aby to třetí série začala lámat k lepšímu. Předloha tam je, tak proč se jí prostě víc nedržet? ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O dost slabší než první řada. První díl je parádní, ale pak už to jde od desíti k pěti. Politikaření, a úskoky, nějací nedůležití panáci řeší válku a já usínám. Geralt a Ciri jsou super. Dobře zahrané zajímavé postavy. Ti ostatní většinou nudí. Dialogy jsou často toporné a hloupě poukazují na věci, které by při lepším scénáři byly jasné. Akce je fajn, ale je jí málo. Výprava parádní a příšery zajímavé. Podle toho co čtu se zase tvůrci nedrží předlohy tak snad se poučí do příště. Vždyť jak dopadla Hra o trůny, když tvůrci začali improvizovat? ()

Fr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„OSUD NÁM DAL DAR…“   Příběh, to je taková pohádka o blondýně a magii. Řád věcí zde určuje dítě osudu  Ciri a já (ač si to nechcu přiznat), postupně zjišťuju, že se mi to vlastně líbí. Tvůrci totiž utahujou příběhový opratě a dovedou mě k psychologicko-akčnímu masakru, jehož největší chybou je, že nemá další sérii.     /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu „Krev elfů“, kterou v roce 1994 napsal Andrzej Sapkowski, neznám. 2.) Je kolem mě chaos. ///  Thx za titule „Eliška K. Vítová“.                PŘÍBĚH  *****  HUMOR  ne  AKCE  **  NAPĚTÍ  * ()

Geralt z Rivie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokud bychom zapomněli, že je nějaká předloha, tak by se to dalo zkousnout. První série přinesla mnoho odchylek od předlohy, ale teď? To si dělá Lauren Schmidt z nás prdel? Ano, hodně porovnávám (hry a knihy) a snažím se viděl ve druhé řadě, co se povedlo, ale opravdu toho moc není. Vnímání postav (Geralt a Ciri jsou jediné dvě postavy, které tam patří), humor, sarkasmus, celé pojetí hlavního příběhu konfliktů mezi severním královstvím a Nilfgardem mě nebaví. Pochválit se dá jen pár nových monster, ale soubojů bylo málo. Netflix mám rád, ale už to opravdu přehání s pič..inou o LGMBTV nebo jak se to píše. Chybí tam už jen, aby Geralt, Ciri nebo Yennefer prohlásili, že jsou transgender nebo nějaká jiná podobná volovina. S blackwashing by to taky mohlo být trochu mírnější. Neneke to je taková ta třešnička na dortu nebo spíš kudla do zad od Netflixu. Ukázky na The Witcher: Blood Origin? Tak z těch šikmooček už mám teď strach :-/ Ještě se musím zastavit u pana Sapkowského, protože je tak trochu pokrytec, když hejtuje hry a vychvaluje seriál, který jde úplně jinou cestou, něž jeho knihy. Přitom jsou hry daleko více podobné jeho předloze. NA ZÁVĚR: Tohle jsme si za dva roky čekání opravdu nezasloužili. ()

Galerie (128)

Zajímavosti (29)

  • Henry Cavill vysvětlil, jak v průběhu natáčení druhé série kladl důraz na Geraltovu knižní verzi: „Nejtěžší bylo uvést do rovnováhy vizi naší tvůrkyně a moji lásku ke knihám a pokusit se divákům nabídnout co nejlepšího Geralta. Šlo o to najít zlatou střední cestu, protože jde o seriál naší tvůrkyně, a tak tu natáčíme pouze adaptaci knih. Ocitl jsem se tedy v zapeklité situaci, chtěl jsem hrát Geralta věrného knihám, který se bude co nejvíce líbit tvůrkyni. Nešlo jen o to, aby Geralt více mluvil. Šlo o to, aby Geralt jako takový více odpovídal knihám. Určitě mi rozumíte, v knihách je Geralt filozof amatér, intelektuál. Jde o moudrého a hloubavého muže. Ano, je i mrzutý, morbidní a náladový, ale pro mě bylo důležité, aby přesně odpovídal své předloze. Právě tohle pro mě bylo těžké zařídit.“ (Geralt z Rivie)
  • Pro druhou sérii přivedl Netflix nová studia tvořící speciální efekty. První je studio Rodeo FX, které existuje už od roku 2007 a pracovalo na: Hra o trůny (od r. 2011), Stranger Things (od r. 2016), Fantastická zvířata (2016) či Deadpool (2016). Druhým studiem je Mr. X, které v poslední době pracovalo například na vizuálních efektech k seriálům Vikingové (od r. 2013), Carnival Row (od r. 2019) či Prokletá (od r. 2020). Kromě toho na druhé řadě pracuje i studio Nviz, jež pracovalo už na efektech první série. (Geralt z Rivie)
  • Část natáčení měla probíhat v České republice a na Slovensku, ale kvůli pandemii koronaviru bylo natáčení přesunuto do Anglie. (Geralt z Rivie)

Reklama

Reklama