Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Geralt se smíří s osudem a chrání Ciri před silami, které bojují o vládu nad Světem. A taky před její záhadnou mocí. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (407)

Wysch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Osobně zastávám názor, že pokud chce někdo stoprocentní adaptaci knih, ať si přečte knihy. Druhá řada je o Ciri. Mně osobně teda mrzí, že se dva roky čekalo na osm dílů, z nichž jenom pět má aspoň malý koule, dva jsou krokem trochu vedle a jeden je úplně zbytečnej, aby to zakončilo finále, který jaksi postrádá pointu. Nevadí mi odklon(y) od předlohy, Freya Allan je úžasná ve všech polohách, Anya Chalotra je stále stejně skvělá a Henry Cavill je polobohem nás, nerdů a geeků, Jaskier (Batey) si krade všechny scény a Vesemir (Bodnia) je taky skvělá volba. Ale. 30% stopáže je v podstatě od ničeho k ničemu, 30% něco slíbí, 30% jsou dialogy postav, které v této řadě nemají ještě význam, a jen 10% má opravdu koule a obstojí. Prvotní kamerové a střihové hrátky vystřídá standardní sázka na jistotu, triky jsou lepší (ale pořád žádné terno), potratila se nějaká výraznější scéna (jako třeba ta v Blavikenu) a mně osobně nejvíc mrzí, že se ztratila ta odvaha vyprávět příběh v různých časových linkách (ale nevyčítám to).  Kolem a kolem je druhá řada Zaklínače takové trošku generické fantasy se západoevropskými politicky korektními gesty, a taková trošku až moc sázka na jistotu a jen takové slibování toho, že ve třetí řadě to opravdu začne.  Aby nebylo pozdě. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O dost slabší než první řada. První díl je parádní, ale pak už to jde od desíti k pěti. Politikaření, a úskoky, nějací nedůležití panáci řeší válku a já usínám. Geralt a Ciri jsou super. Dobře zahrané zajímavé postavy. Ti ostatní většinou nudí. Dialogy jsou často toporné a hloupě poukazují na věci, které by při lepším scénáři byly jasné. Akce je fajn, ale je jí málo. Výprava parádní a příšery zajímavé. Podle toho co čtu se zase tvůrci nedrží předlohy tak snad se poučí do příště. Vždyť jak dopadla Hra o trůny, když tvůrci začali improvizovat? ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Zaklínača som si popravde už moc nepamätal i keď ubehlo len cca dva roky od videnia prvej serie. Asi do polovice druhej serie som sa trocha strácal v deji a aj keď prichádzali alebo odchádzali nove či staré postavy, jasno som stále v tom celkom nemal. Zlom nastal až v posledných dvoch epizódach, tam to už dávalo celkom zmysel o čom je tato séria. Monstra boli dokonale, ani si nejako neviem vybaviť, ktoré bolo z nich najlepšie, ale prepracovanosťou môžu konkurovať ktorémukoľvek fantasy seriálu.. Tá koncova vybíjaná v zaklínačovom  brlohu bola veľkolepá a úchvatná. Je pravda, že už to nebolo po celu dobu tak skvele ako prvá séria, ale stále má čo ponúknuť a do starého železa sa zaklínač i zo svojou partiou nechystajú. Strašne potešili trpaslíci, tých som si pamatal aj z jednotky a aj viem prečo. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jakožto věrnej fanoušek knižní předlohy a herní adaptace, potažmo člověk kterej považuje fantasy svět jejž stvořil geniální polský autor Andrzej Sapkowski za svůj nejoblíbenější – ať už vezmu v potaz Harryho Pottera, Warcraft, Pána prstenů apod. – jsem na rozpacích. Moje nejhorší obavy se totiž naplnily a Netflix s jeho tvůrci v čele totálně vykastrovali a zamerikanizovali vše, co dělá Zaklínače Zaklínačem. Cílovkou už nejsou fanoušci knížek, her, či slovanský ba středoevropský mytologie, ale amíci, frikulíni, lidi co o fikčním univerzu Zaklínače nevěděj jedno hovno ale rovnou dvě, a jednoduše řadoví konzumenti co u Netflixu trávěj 24/7....... Nevadí mi ani ta odpudivě papundeklová audiovizuální forma a béčkový pojetí, který tvůrci zvolili. Nejvíc mě totiž sere ta trestuhodně odfláklá prezentace mytologie a filozofie onoho fikčního světa. S velkou pravděpodobností bych si klidně troufal tvrdit, že producenti, rejžové, natožpak korporativní pohlaváři od Netflixu nejenže nečetli knížky, zároveň však i naprosto zapomněli, že existuje něco jako fanbase – jinak si ten ultimátní shitfest, kterej v druhý řadě předvádí, nedokážu vysvětlit. Děj se co děj, Zaklínač je takřka ze všech hledisek komorní fantazijní drama, ne komiksovej akčňák. Čili dopravdy nechápu, proč tvůrci zcela bezproblémově nejdou ve šlépějích knižní předlohy, neadaptují její původní příběh, a namísto toho si vymýšlej naprosto debilní dějový linky, který nemaj prakticky žádnej význam, věrohodnost, ba ani impakt či jakoukoliv formu katarze. Neříkám, že by seriál měl být doslovně jak přes kopírák identickej jako literární předloha, specificky jako román Krev elfů, z nějž druhá série čerpá – jen tvrdím, že jak pro diváky, tak pro tvůrce by se jednalo o výhodnější kompromis...... Děvkař, chlípník, lamač srdcí a bard Marigold tak zachraňuje celou show seč mu síly stačí – to samý platí i o Henrym Cavillovi, který musel dokonce jednou seřvat producenty za to, že nerespektují knižní látku. Momentálně mě v neposlední řadě jímá takový zoufalství, že by mi ani nevadilo, kdyby Netflix všechny budoucí plány s touhle amatérskou parodií smetl ze stolu... a fakt mě to mrzí a láme mi to srdce. Já tedy doufám, že tohle je jenom příběh z alternativní sféry a třetí řada tak bude o tom, jak Ciri vyčaruje Witcher-verse, díky čemuž se setkají knižní, herní, a oba seriáloví Geralti – vzhledem k tomu, co se právě v druhý řadě odehraje za hovna, by mě vůbec nepřekvapilo, kdyby se to reálně stalo. Absolutně nepobírám, co na tom tatíček Sapkowski vidí. Tady to už nezachrání ani strejda Vesemir.... Sper to ďas, kurva mať! ()

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// To dobré: Cavill, Geralt, Yennefer, kamera, hudba, budování světa. To zlé: Odklon od předlohy, Vesemir, zaklínači, cestování, elfové, politika, budování světa. Velká neznámá: Ciri. Kolem a kolem jsem se bavil zhruba stejně jako u první série, což je na poměry předlohy málo, zároveň je to dostatečně své a ty pozitiva většinou přebíjí zklamání ze zbytku, takže tomu těch 7/10 dám znova, nicméně naprosto chápu rostoucí nechuť ostatních a fakt bych rád, aby to třetí série začala lámat k lepšímu. Předloha tam je, tak proč se jí prostě víc nedržet? ()

Galerie (128)

Zajímavosti (29)

  • V průběhu let si hráči oblíbili hlášky herního Geralta. Ten během hraní například zmiňuje to, že fouká silný vítr (konkrétně slovy „wind's howling“). Toto sice nelze brát jako přímý odkaz na hry, ale vždy, když hráči někde zaslechnou či spatří tato slova, vybaví si právě Geralta. V anglických titulcích pro neslyšící se tato hláška objevila na začátku třetí epizody. (Geralt z Rivie)
  • Henry Cavill se podílel na tvorbě nové Geraltovy zbroje. Návrhářka rozebrala celý návrh společně s Cavillem, který jí dal několik velmi cenných tipů, jež byly nakonec zakomponovány do finálního vzhledu. (Geralt z Rivie)

Reklama

Reklama