Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Geralt se smíří s osudem a chrání Ciri před silami, které bojují o vládu nad Světem. A taky před její záhadnou mocí. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (407)

halogenka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neštěstí pokračuje. Místy to vypadá jako nějaká jebnutá inscenace televize Brno. Místy máte pocit, jako by se střihači spletli a omylem je vám prezentován sled toho, co vystřihli. A tím “místy” myslím 90 % času této protahované agónie. Dialogové mlácení prázdné slámy, herecky zoufalost, celkově totální propadák. Další série a spin-offy už prosím ne. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z očekávaných seriálů roku Zaklínač dle reakcí asi nenaplnil úplně svůj potenciál. Fanoušci her i knížek jsou poměrně zklamáni, ale pro mne jakožto nepolíbený předlohou jen čistě z pozice diváka milující Fantasy jsem si to užil víc než dost.Henry Cavill se opět potvrdil, že je velká cástingová trefa a skvělá je i Freya Allan v roli Ciri. Trochu mě zde zklamala Yennefer, která celou sérii nemá žádné schopnosti a její linie je tedy docela nezajímavá. Marigold tradičně skvěle zpívá a zbytek postav mě až tak nezaujal. Dějově je to podobně jako první série docela náročnější na orientaci ( spousta měst, lokací, názvů a postav). ale podobný problém jsem měl i u GOT, až někde u 3-4 série jsem se pořádně začal orientovat v postavách a městech, takže to jako výtku neberu. Co však docela zamrzí, že se šetří akcí ( jedno monstrum za díl je docela málo), ale když se objeví tak sánka dole. Všechny monstra patří ke špičce všech Fantasy a fakt, že je to Rko ( nevzpomínám si na jiné Rkové Fantasy), tak místy šťavnaté Gore seriálu sakra sluší, leč chtěl jsem ho více. Naštěstí je seriál dostatečně zábavný, výpravně drahý a poutavý i v těch komornějších scénách, takže jsem k nudě nesklouzl ani jednou a to se počítá.Já jsem spokojen.Příběh 4/5, Akce 4/5, Humor 3/5, Násilí 4/5, Zábavnost 4/5 Hudba 5/5, Vizuál 5/5, Atmosféra 4/5, Napětí 4/5, Emoce 3/5, Herci 4/5. 8/10. ()

Reklama

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jakožto věrnej fanoušek knižní předlohy a herní adaptace, potažmo člověk kterej považuje fantasy svět jejž stvořil geniální polský autor Andrzej Sapkowski za svůj nejoblíbenější – ať už vezmu v potaz Harryho Pottera, Warcraft, Pána prstenů apod. – jsem na rozpacích. Moje nejhorší obavy se totiž naplnily a Netflix s jeho tvůrci v čele totálně vykastrovali a zamerikanizovali vše, co dělá Zaklínače Zaklínačem. Cílovkou už nejsou fanoušci knížek, her, či slovanský ba středoevropský mytologie, ale amíci, frikulíni, lidi co o fikčním univerzu Zaklínače nevěděj jedno hovno ale rovnou dvě, a jednoduše řadoví konzumenti co u Netflixu trávěj 24/7....... Nevadí mi ani ta odpudivě papundeklová audiovizuální forma a béčkový pojetí, který tvůrci zvolili. Nejvíc mě totiž sere ta trestuhodně odfláklá prezentace mytologie a filozofie onoho fikčního světa. S velkou pravděpodobností bych si klidně troufal tvrdit, že producenti, rejžové, natožpak korporativní pohlaváři od Netflixu nejenže nečetli knížky, zároveň však i naprosto zapomněli, že existuje něco jako fanbase – jinak si ten ultimátní shitfest, kterej v druhý řadě předvádí, nedokážu vysvětlit. Děj se co děj, Zaklínač je takřka ze všech hledisek komorní fantazijní drama, ne komiksovej akčňák. Čili dopravdy nechápu, proč tvůrci zcela bezproblémově nejdou ve šlépějích knižní předlohy, neadaptují její původní příběh, a namísto toho si vymýšlej naprosto debilní dějový linky, který nemaj prakticky žádnej význam, věrohodnost, ba ani impakt či jakoukoliv formu katarze. Neříkám, že by seriál měl být doslovně jak přes kopírák identickej jako literární předloha, specificky jako román Krev elfů, z nějž druhá série čerpá – jen tvrdím, že jak pro diváky, tak pro tvůrce by se jednalo o výhodnější kompromis...... Děvkař, chlípník, lamač srdcí a bard Marigold tak zachraňuje celou show seč mu síly stačí – to samý platí i o Henrym Cavillovi, který musel dokonce jednou seřvat producenty za to, že nerespektují knižní látku. Momentálně mě v neposlední řadě jímá takový zoufalství, že by mi ani nevadilo, kdyby Netflix všechny budoucí plány s touhle amatérskou parodií smetl ze stolu... a fakt mě to mrzí a láme mi to srdce. Já tedy doufám, že tohle je jenom příběh z alternativní sféry a třetí řada tak bude o tom, jak Ciri vyčaruje Witcher-verse, díky čemuž se setkají knižní, herní, a oba seriáloví Geralti – vzhledem k tomu, co se právě v druhý řadě odehraje za hovna, by mě vůbec nepřekvapilo, kdyby se to reálně stalo. Absolutně nepobírám, co na tom tatíček Sapkowski vidí. Tady to už nezachrání ani strejda Vesemir.... Sper to ďas, kurva mať! ()

Geralt z Rivie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokud bychom zapomněli, že je nějaká předloha, tak by se to dalo zkousnout. První série přinesla mnoho odchylek od předlohy, ale teď? To si dělá Lauren Schmidt z nás prdel? Ano, hodně porovnávám (hry a knihy) a snažím se viděl ve druhé řadě, co se povedlo, ale opravdu toho moc není. Vnímání postav (Geralt a Ciri jsou jediné dvě postavy, které tam patří), humor, sarkasmus, celé pojetí hlavního příběhu konfliktů mezi severním královstvím a Nilfgardem mě nebaví. Pochválit se dá jen pár nových monster, ale soubojů bylo málo. Netflix mám rád, ale už to opravdu přehání s pič..inou o LGMBTV nebo jak se to píše. Chybí tam už jen, aby Geralt, Ciri nebo Yennefer prohlásili, že jsou transgender nebo nějaká jiná podobná volovina. S blackwashing by to taky mohlo být trochu mírnější. Neneke to je taková ta třešnička na dortu nebo spíš kudla do zad od Netflixu. Ukázky na The Witcher: Blood Origin? Tak z těch šikmooček už mám teď strach :-/ Ještě se musím zastavit u pana Sapkowského, protože je tak trochu pokrytec, když hejtuje hry a vychvaluje seriál, který jde úplně jinou cestou, něž jeho knihy. Přitom jsou hry daleko více podobné jeho předloze. NA ZÁVĚR: Tohle jsme si za dva roky čekání opravdu nezasloužili. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tato série nepřinesla nic zásadního, ani velkolepého a vůbec by nevadilo, kdyby nikdy nebyla natočena. První 4 epizody se nestalo vůbec nic a děj byl zaplněn pouze nudným tlacháním na hradě zaklínačů a na druhé straně naopak hradě mágů. Když se to konečně trochu rozjede, stále se nejedná o žádné terno, přičemž Geralt má svázané ruce s celodenní péčí o Ciri a Yenn přišla o magii a tak je zcela zbytečnou a nudnou postavou. Překvapivé vykoupení a nápravu mého hodnocení přinesla až závěrečná epizoda, jenž přinesla něco nového a zcela zásadního do příběhu. Konečně nám byla dopřána také nějaká velkolepější bitka a vcelku emotivně založené finále. Určitě bych byl raději, kdyby na režisérskou stolici pro příště usednul někdo jiný, ale aspoň nebylo sledování úplnou ztrátou času a tak hodnotím spíše kladně. 56% ()

Galerie (128)

Zajímavosti (29)

  • Jedná se o adaptaci povídky „Zrnko pravdy“, která je součástí první knihy „Poslední přání“, ale i tak se ji tvůrci rozhodli zařadit do druhé série po setkání Geralta (Henry Cavill) a Ciri (Freya Allan). (Geralt z Rivie)
  • V epizodě zazní část tzv. Ithlinnina proroctví, staré elfské proroctví vyslovené elfskou prorokyní Ithlinnou zvěstující konec světa a příchod velké zimy, která pokryje celý známý kontinent ledem. (NiWi)

Reklama

Reklama