Reklama

Reklama

Zaklínač

(seriál)
Trailer 3
USA / Polsko, (2019–2024), 30 h 55 min (Minutáž: 47–67 min)

Tvůrci:

Lauren Schmidt

Předloha:

Andrzej Sapkowski (kniha)

Hrají:

Henry Cavill, Freya Allan, Joey Batey, MyAnna Buring, Anya Chalotra, Eamon Farren, Adam Levy, Jodhi May, Lars Mikkelsen, Mimi Ndiweni, Wilson Mbomio (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(32)

Zaklínač Geralt, mutant a lovec příšer, těžce hledá svoje místo ve světě, kde lidé jsou často ohavnější než zvěř. (Netflix)

Videa (12)

Trailer 3

Recenze (975)

RedAK odpad!

všechny recenze uživatele

Dlouhý léta jsem podezíral verbala, že se tuatam překope pikem a v tom nejhorším dojezdu, když už si stáčí do buchny ředidlo a nadrcený marťánky, se nakonec posadí ke kompu a začne si vymýšlet všechny ty šílený nedonošence, co mu údajně píšou. Ale ne, kdepak, ukázalo se, že opravdu existují. Od včerejška se začali kdesi v incestním hnízdě rozmnožovat a klást mi vajíčka do pošty, když jsem ji k večeru otevřel, vyvalila se na mě poctivá kupa smrdutých červivých hoven. Jakpak prej jsem se vopovážil, jóóóhoho, VOPOVÁŽIL!, dát tomu zkurvenýmu Zaklínačovi odpad!? Předem upozorňuju, že ačkoliv mi to rozesralo náladu už v prvních deseti vteřinách, já poctivě dokoukal celý dva díly. Sice jsem byl během toho nerudnej a těhotný ségře jsem na smsku, co chci na vánoce, odepsal, aby na štědrej večer potratila, nicméně bylo potřeba se obětovat, abych měl v hodnocení maximálně čistý svědomí. Naposledy jsem se cítil takhle zoufale nešťastnej u Nabarvenýho ptáčete, odpad jsem udělil po třičtvrtě roce, jak neskutečně mě to debilní hraní vytáčelo. Vadilo mi tam komplet všechno, přesvědčivější herecký výkony by předvedla i mrtvá filcka ve slipech. Zaklínače jsem nečetl ani nehrál, ovšem pokud to bylo určeno pouze vám, blbečci, tak ať mi Netflix laskavě dá čtyři pětky slevu a vy se tím zadavte. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Můžu k tomu mít spoustu výhrad. Od jakési umělosti, což se týká hlavně bitvy a výpravy, po ne všechny nějak extra zdařilé postavy a lehce rozmělněný děj. Ale jakmile dojde na souboj face to face, dostává Witcher úplně jiný náboj a drajv, kvůli kterému jsem mu ochoten mnohé odpustit. A navíc a to mě překvapilo úplně nejvíc, Henry Cavill se ukázal být tou správnou volbou v obsazení hlavní role, což jsem já jako zarytý skeptik vůbec nečekal. Není to vůbec bezchybné ani dokonalé, ale svůj účel to do puntíku splnilo. I v případě mojí probdělé noci, která určitě stála za to. (Oblíbené postavy: Geralt, Stregobor, Jaskier) ()

Reklama

Rogue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

s01 Prazvláštní adaptace, která se odklání od knih především z hlediska postav (což přináší občasné nelogičnosti), ale děj i povídkový charakter poměrně věrně kopíruje. Až na černochy (poameričtění pochopím, ale kdykoliv vidím čerou dryádu, tak umírám smíchy) a zmatek v časové posloupnosti je to bezva (prostříhávat v rámci epizody tři příběhy, co se dějí úplně jindy je dost debilní nápad), plusové body za Cavilla a za to, že i přes změny je to pořád Zaklínač.  s02 meh ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Definice pořekadla za málo peněz hodně muziky.... Přestože seriál působí béčkově, roztěkaně, papundeklově, vůči předloze nesmírně uspěchaně a vypravěčsky nekonzistentně, kolem a kolem jde o náramnou osmihodinovou zábavu, která je zároveň téměř perfektní adaptací úvodních Zaklínačských povídek mistra Sapkowskiho, ačkoliv celkově jde vlastní svéráznou cestou, která si určité motivy pro potřeby televizního formátu vkusně upravuje. Slovanská mytologie je jakžtakž zachována, a to je hlavní. Za mě báječnej návrat fantasy žánru ze starý školy na obrazovky. Henry Cavill je mlejnek na maso. Jakožto fanoušek hodnotím 8 kikimorama z 10 ()

liskam 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Díly samy o sobě zase až tak nefungují, klopýtá scénář, klopýtá hudba a napětí by se taky mnohdy nedalo krájet. Ovšem jako celek je Zaklínač skoro perfektní a musím říci, že se opravdu těším na další sérii. A maličkato doufám, že se z chyb v této sérii poučí a druhá řada překoná vše co jsem doposud vyděl. za mě nyní 84% ()

Galerie (249)

Zajímavosti (213)

  • Henry Cavill patří do týmu Yennefer: „Pro mě, když jsem hrál hry a především, když jsem poté četl knihy, vždy to byla Yennefer. Cítím se s Geraltem spojený a ten je v týmu Yennefer. Na hrách je samozřejmě skvělé, že si můžete dělat, co chcete, ale pro mě, dokonce i ve hrách – tým Yennefer.“ (Geralt z Rivie)
  • Elixír, který občas pije Geralt (Henry Cavill) před bojem, se nazývá Blizzard. Tento elixír zlepšuje reflexy a reakční dobu uživatele. (Velorahex)
  • Geralt (Henry Cavill) se chtěl jmenovat Geralt Roger Eric du Haute-Bellegarde, ale Vesemir mu jméno zamítl s tím, že je hloupé a zní domýšlivě. (Geralt z Rivie)

Související novinky

Poslední řada Koruny má datum premiéry

Poslední řada Koruny má datum premiéry

10.10.2023

Netflix oznámil, že šestá a poslední sezóna seriálu Koruna bude rozdělena do dvou částí. U velkých věcí jako jsou Zaklínač nebo Stranger Things už je tento formát pro Netflix prakticky standardem,… (více)

Jak to vypadá s rebootem Highlandera?

Jak to vypadá s rebootem Highlandera?

31.08.2023

Už to bude pěkných pár let, co byl oznámen reboot kultovní akční sci-fi fantasy Highlander v čele s Henrym Cavillem a režisérem Chadem Stahelskim (John Wick) za kamerou. Jenže Cavill měl od té doby… (více)

Sledovanost Zaklínače klesá

Sledovanost Zaklínače klesá

07.07.2023

Nedávno jsme psali článek zabývající se odchodem hlavní hvězdy Zaklínače Henryho Cavilla, a jak si tvůrci představují, že představí jeho náhradu. Už tehdy jsme se nicméně zabývali taky otázkou, jaké… (více)

Tvůrci Zaklínače komentují odchod Cavilla

Tvůrci Zaklínače komentují odchod Cavilla

02.07.2023

Třetí řada známého Netflix seriálu Zaklínač před pár dny dorazila na streamovací službu – respektive dorazila tam její první část. Zatímco prvních pět epizod už mají diváci k dispozici, zbylé tři… (více)

Reklama

Reklama