Reklama

Reklama

Zajatci času

  • USA Time Trap (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Skupina studentů archeologie se rozhodne prozkoumat hluboké jeskyně v Texasu, aby našli svého oblíbeného profesora. Muž se ztratil při expedici za nejasných okolností. Cílem profesora bylo najít "fontánu mládí". Když studenti vstoupí do škvíry v meziprostoru, ukazuje se, že podzemní čas běží mnohem pomaleji než na povrchu. Zbaveni jakékoliv pomoci zvenčí, musí jít hlouběji do jeskyně, což vede k objevu jednoho z nejzajímavějších tajemství minulosti. (LIVINGDEAD)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (129)

Grizzly 

všechny recenze uživatele

Supr nápad, dobrá myšlenka, celkem dobře napsaný a oproti jiným "časovým filmům" to vlastně ani nemá žádný do očí bijící nesmysly. Prachy nebyly, ale to ani nevadí. Škoda, že postavy se chovaj často dost divně, ale to je na úkor zrzchlení tempa no. Herci jsou hrozní, ale co by člověk po takovém rozpočtu chtěl, že ano? Škoda, že od napínavější části už film běží fakt až moc rychle a není čas nic pořádně rozvinout. Ale tak atmosféru to má a nápad taky. Je to dobrý. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Kombinace Stroje času a Pádu do tmy mne mile překvapila. Obecně mám nízkorozpočtová sci-fi rád, protože často dokážou s málem zázraky. Cílem profesora Hoppera nebylo, jak se nám snaží podsunout zdejší obsah, hledání fontány mládí, nýbrž nalezení jeho rodičů a sestry, kteří kdysi (v 70. letech 20. století) v systému jeskyní zmizeli. Zpočátku spíše průměrné drama o hledání, ztrácení se a odkrývání tajemství dostane postupně patřičné napětí, dojde i na mrtvé. Ač se zdá, že hlavní postavy nemají šanci na návrat a možná ani na přežití, ukáže se, že není vše zcela ztraceno. Příjemné finále. Atmosferická hudba je tajemná, jeskynní prostory působivé. Snad jen v reálu by se asi vše topilo ve tmě... ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

V žánru filmů se zmatkujícíma a nepravděpodobně krásnýma pubreťákama je to super. V žánru inteligentních sci-fi zase tolik ne. Přesto mi na Time Trap vadila jen jedna věc. Konkrétně záporáci, bez nichž by se zápletka úplně obešla, a bez nichž se koneckonců obešla i realita. Takže za mě dobré, ale místo béčkových naháněček bych uvítal přemýšlivější pasáže. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Celkom dobré scifi za relatívne nízky rozpočet. Práve na to aký bol nízky rozpočet sa celkom dobre pozeralo na vizuálnu stránku celého filmu. Dej už trocha pokulhával ale na druhej strane ho posúvalo dopredu herecké obsadenie kde hlavne ženské osadenstvo stále celkom za to. Finále bolo trocha očakávateľné ale ako kratochvíľa film funguje výborne a ako aj v minulosti ak človek nemá veľké očakávania dostane sa mu dobrého zážitku. Ak však očakávate niečo čo ste nikdy nevideli alebo niečo čo bude mať hĺbku tak na tento film rovno zabudnite. 70% ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Mínusem jest spoilerodní název, občas divné chování postav a trošku bych chtěl konec více dovršený, dozvědět se co se všechno stalo, jak to teď chodí a tak dál. Né, že by ta partička mladých byla charismatická, ale jsou tam dvě sexy blondýny a jeden sympaťák. Pokud dojde na akci, se kterou jsem ani nepočítal, tak jsou zde solidní fighty s opičákama, kterých se zůčastní Human Predator. Audiovizuálně nápadité, bohaté, pestré a lehce barevné. Co mě fakt potěšilo: u spoustě filmů, které jsou říznuté časovým paradoxem, postrádám strukturu a logiku, se kterou se tvůrci neobtěžují. "Díky" tomu, že postavy příliš nerozebíraj časové paradoxy, to zde nepůsobí jako něco vycucaného z prstu, pouze spíš jako kulisa pro dobrodužství z jeskyně a hlavní partička pořád přemýšlí nad způsobem, jak se s tim vyrovnat a zachránit se z nory a to mi přišlo super. Divák ví, to co hlavní postavy a díky té touze, pouze a jenom přežít, to celé působí dynamicky, napínavě a hlavně to vtáhne do dění. Kameraman Mike Simpson je talentovanej frajer. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Celosvětová premiéra proběhla 19. května 2017 na Mezinárodním filmovém festivalu v Seattlu. (BMW12)
  • Natáčelo se v Texasu a Kalifornii. (BMW12)
  • Film byl původně koncipován jako found footage. (PamPero 1)

Reklama

Reklama