Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pohledná servírka z krkonošského hotelu Bobí vrch Gita (Ž. Veselá) zahyne pod koly auta svého milence, který ji zabil kvůli obavám, že na něj dívka vyzradí nezákonné machinace s valutami. Gitu krátce nato začne hledat její sedmnáctiletá kamarádka Anna (D. Veškrnová). Naivní dívka, která vyrostla v dětském domově, chce původně jen padesát korun, které kdysi Gitě půjčila. Každý v hotelu se domnívá, že Gita prostě odjela za lepším, jak se tu už mockrát stalo. Jenže Anna začne v domnělém odchodu spatřovat řadu nejasností – Gita si například před svým zmizením nevyzvedla drahé boty, které si nechala opravit. Anna využije situace a nastoupí na Bobím vrchu jako pomocná síla v kuchyni. Nepotrvá to dlouho, a bude potřebovat pomoc… (Česká televize)

(více)

Recenze (209)

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Tento film sice nepatří k vrcholům tvorby Herze, ani ke špičce kriminální komedie, přesto se dá na něj koukat. s kapkou uspokojení, se špetkou napětí i trochou vtipu. Navíc jsou zde kulisy Krkonoš, na které mám krásné vzpomínky z dětství. Zvědavost a touha po odhalení tajemství žene Annu (ukřičená Dagmar Veškrnová) do nového prostředí, do malých dobrodružstvích, do každodennosti všedních dnů horského hotelu a do neukojitelného apetitu. Vrahem nakonec musí být podle tradice ten, na koho je upřena nejmenší pozornost. Z dalších rolí: otcovský příslušník VB Sláma (Ilja Prachař), nenapravitelný sukničkář a lékař Rendl (Josef Abrhám), provozní horského hotelu Petrák (Vít Olmer), rázný šéfkuchař Muraško (Karel Augusta), roztomilý psycholog (Jan Schmid), či sám pan režisér jako host. Krkonoše a co vše se tam může stát... ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

To je bohužel hodně špatný film. Můžu jen konstatovat, že mě bavila akorát tak krásná krajina kolem. Dagmar Havlová a její uvřeštěný styl hraní mě absolutně nebaví a spíše byl po chvíli otravný. Člověk to je schopen akceptovat ještě v Co je doma, to se počítá, pánové..., ale tady už ne. Jediný Ilja Prachař se snažil držet tenhle snímek jakž takž v mezích. Navíc se opravdu jen těžko může tohle veledílo počítat jako krimi film. Vždyť příslušník pátrá až v posledních patnácti minutách. Do té chvíle se Anna motá sem a tam. Ve filmu absolutně nefunguje hudba. Ta rádoby dramatická muzika nebo podkres, když někdo něco zajímavého řekne, sklouzává až do fraškoidnosti. Ale zase je to s ohledem na sedmdesátá léta. Mě ale ještě zaráží naprosto nedobrý střih. Závěrem musím konstatovat, že tady byl na zabití především celý film. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Ta komedie je trochu mimo, spíše je to kriminálka s dosti dramatickou hudbou. Odehrávající se v originálním prostředí horské boudy. Dagmar Veškrnová je tady taková blboučká a naivní. Od začátku mi bylo jasné, kdo je vrah. Zajímavá zápletka, děvče z dětského domova jede do Krkonoš hledat svoji kamarádku, kterou někdo zabil. Dagmar Patrasová v pidiroličce je namluvená polsky. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Škoda, že po tom krásném giallo rozjezdu (morbidní úvodní titulky a vražda sličné dívky tajemným vrahem v černých rukavicích s pitvorným skřetím přívěškem) Herz rezignoval na temnější atmosféru a film je nevzrušivou detektivkou s nijak překvapivým vyústěním. Prostředí horských chat se mi ale líbilo, mladá Veškrnová, která mě nikdy nějak extra nebrala, hlavní roli bez problémů utáhla a navrch to má zajímavý hudební doprovod. ()

foils 

všechny recenze uživatele

Všude ptáci jsou, však pár jen hnízd! Herzův pokus o detektivku západního střihu táhne dolů hlavně ne úplně dotažený scénář (nikoliv z režisérova pera) a snaha o komickou stránku, již si prý Herz do scénáře přidal, a která částečně vinou castingu bohužel vůbec nevychází. Leccos o rozdílu mezi ambicemi a výsledným produktem prozradí už úvodní kreslené titulky. Vedle pár pěkných herzovských obrazů tak potěší hlavně mistrovo hitchcockovské cameo s tatarákem nebo rozkutálené barely na silnici při automobilové honičce. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (20)

  • Štáb bydlel po dobu natáčení v téže chatě, kde se film odehrává. (M.B)
  • Režisér Juraj Herz si zahrál malou roli muže, připravujícího si v restauraci v Praze tatarský biftek. (rakovnik)

Související novinky

Juraj Herz 1934 - 2018

Juraj Herz 1934 - 2018

09.04.2018

V neděli zemřel režisér, scénárista a herec Juraj Herz. Jeden z hlavních představitelů československé nové vlny vystudoval fotografii na bratislavské UMPRUM, následně režii a herectví na loutkářské… (více)

Reklama

Reklama