Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V pátém díle série Dominic Toretto (Vin Diesel) se svou partou elegantně sejmul mocného brazilského narkobarona. Velkou úlohu v tom sehrály jeden most v Rio de Janeiro a obří sejf, který po něm Domovi parťáci táhli. Nikdo z nich neměl tušení, že svědkem celé události byl zločincův syn Dante (Jason Momoa). Ten od toho dne osnuje plán pomsty, která má ošklivě postihnout nejen Toretta, ale i všechny jeho blízké, včetně Domova osmiletého syna. A protože na děti se nesahá, rozhodne se Toretto Danteho zastavit. Bohužel však příliš pozdě přijde na to, že tak odhodlanému a rafinovanému soupeři ještě nečelil. Zvlášť když má Dante neskutečný organizační talent a vytvoří tým, který spojuje jediná věc – nenávist k Dominicu Torettovi a jeho kámošům. Opulentní bitva, kterou střet obou táborů vyvolá, se bude odehrávat po celém světě, přičemž asi nejvíc bude hořet asfalt pod koly rychlých a zběsilých aut v nádherných kulisách italské metropole. Římské koloseum se tak znovu stane svědkem soubojů na život a na smrt. (Cinemart)

(více)

Videa (16)

Trailer 16

Recenze (422)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Některý věci se prostě nemění. Česká politika stojí za howno v práci na noční je to nuda a od série Fast and fekalious dostanete pořád to stejný, takže máte jistotu, že auta a všechny akční scény s nimi popírají veškeré fyzikální zákony, že záporák z předchozího dílu se přidá k rodině a, že nikomu z rodiny se nemůže nic stát a pokud náhodou ano oživí ho v některým z dalších dílů. Navíc Diesel to se svým výrazem já toho Oskara za toho Torreta nakonec dostanu soustavně kazí, takže nic novýho pod sluncem.35% ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Spolehlivá dávka toho samého, které výjimečně chybí originalita. I když se před kamerou i za ní mohou všichni roztrhnout, aby diváky zase a znovu překvapili, provokovali nebo naruby obraceli fyzikální zákony, nedá mi to, abych tentokrát chvílemi nepoposedával s pocitem, že to není úplně ano. Vítám Brie Larson i rozlítaného Jasona Momou v roli brazilského klauna Pennywise, přijímám i libovolnou rodinnou peripetii. Po všech přeskakovaných mrakodrapech, nekonečných dálnicích nebo odtlačených torpédech jsem jen čekal něco specifičtějšího, než komplikované naháněčky skrz metropole a další stupňované vytahování triumfů z agentských rukávů. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Pomalu začínám zapomínat co se kde stalo a kdo je s kým rodina nebo nepřítel a v jakém rozpoložení jsme se s ním/ní vlastně rozešli. Blbé to je pořád a teď je to ještě ke všemu nechutně nedokončené. Ovšem to má Momou. Ukrutně hlaskujícího, pitvořícího a posmívajícího se Momou. Svěží vánek téhle nadsazené série. Objevují se zde opravdu všichni. Mrtví, živí, rozhádaní. Přidává se nově Jack Reacher a Cpt. Marvel + Ratcatcher 2. Akce je zběsilejší a sílenější než minule. Baví to pořád náramně, ale už se těším na konec. Tam si bude paraplegik Torreto po probuzení z narkózy muset poradit s jiným typem života. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Keď som si pred rokmi pozrel prvý pôvodný film "Rýchlo a zbesilo", tak som o ňom napísal niečo v tom duchu, že je určený predovšetkým pre ľudí, čo sa venujú tuningu. A i keď ja túto vášeň s nimi nezdieľam, uznal som, že autá v tomto snímku boli fakt vymakané. Kvalitne boli spracované aj scény, kedy sú tieto stroje v akcii. Motory hučia, pneumatiky pištia, divák doslova cíti tú rýchlosť. Tieto momenty sú veľmi dobre natočené. Nepozdával sa mi však nesympatický Vin Diesel, gambatá Michelle Rodriguez a horda slabých hercov všetkých možných etník. Iritovala ma aj rapová hudba, ktorú z duše neznášam. Vtedy som ešte netušil, že sa to natiahne na nekonečnú sériu. Ďalšie diely som ignoroval, až teraz som si náhodou pozrel časť s poradovým číslom desať, ktorá bola natočená v roku 2023. No a ono je to presne také prostoduché ako bola jednička. Tuning, autá, rýchlosť, multikulti komunita, lacné fľandry, rap, telnatý Vin Diesel a škaredá Rodriguezová. Bolo to nie len rýchle a zbesilé, ale aj nesmierne dlhé a dosť nudné. ** ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Čím víc přibývá tuku na telecí šíji Vina Diesela, tím je to díl od dílu blbější a blbější a vy si celou dobu jenom říkáte, co je horší, jestli šaškování Momoy, nebo pokusy o charakterní „shakespearovské“ herectví toho naboba, co to má celé pod palcem. Akci si člověk neužije, když ví, že 90% viděného je CGI, tedy tam necítí žádný lidský vklad, žádné riziko. Takže zatímco třeba takového Bullitta si i po padesáti letech dokáže člověk vychutnat  a má při něm příjemné mravenčení, tady jsem se už po 10 minutách blbnutí v Římě nudil jak Milouš Zeman svýho času na Hrádečku …. a raději bych jako on dělal něco užitečnějšího, třeba se opíjel :o). Navíc jsem kontinuálně z té série unaven i z lidské stránky, protože postavy, které dříve byly úhlavními nepřáteli, jsou zase NĚKDY kámoši největší, nebo v příštím díle zas naopak, zrovna podle toho, jestli se podařila s hereckým protagonistou podepsat smlouva …. a vám už to je všechno úplně u řiti. Aspoň že tu Charlize už produkce nenutila nosit ty nablblý paruky, tady jí to holce šiklo :o) __ PS: Nejlíp to tady ve svém komentu shrnul kamarád uživatel Kaka. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (24)

  • Při záchraně malého Bryana Toretta (Leo Abelo Perry) a Mii Toretto (Jordana Brewster) v domě prorazí Jacob Toretto (John Cena) s jedním z nepřátel podlahu. K tomuto manévru použije svůj signifikantní chvat z wrestlingové kariéry, který se nazývá „attitude adjustment“. (sQelle)
  • Před domem Dominica Toretta (Vin Diesel) stojí na začátku filmu několik aut, nejzajímavějším z nich je jistě koncepční Dodge Charger Daytona SRT z roku 2022, který namísto osmiválcového benzinového motoru pohání elektřina. Auto ukazuje, jak by v budoucnu mohly vypadat muscle cars Dodge, zároveň je to také odkaz na auta, která Toretto řídil v předchozích dílech v čele s Chargerem R/T z roku 1970, který se objevil hned v prvním filmu. (FIAT 500)

Související novinky

Paramount oznámil řadu nových projektů

Paramount oznámil řadu nových projektů

12.04.2024

Pokud přítomnost na letošní konferenci CinemaCon v Las Vegas pojalo nějaké hollywoodské studio ve velkém a hodlalo se co nejvíc předvést před kinaři z celého světa, byla to nejspíš společnost… (více)

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

10.07.2023

V celkových číslech relativně dobře, ačkoliv za sebou má několik neuspokojivých výsledků z kin a novým titulům z úspěšných franšíz se nedařilo tolik, jako v minulosti. Celkově Hollywoodské filmy na… (více)

Reklama

Reklama