Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V pátém díle série Dominic Toretto (Vin Diesel) se svou partou elegantně sejmul mocného brazilského narkobarona. Velkou úlohu v tom sehrály jeden most v Rio de Janeiro a obří sejf, který po něm Domovi parťáci táhli. Nikdo z nich neměl tušení, že svědkem celé události byl zločincův syn Dante (Jason Momoa). Ten od toho dne osnuje plán pomsty, která má ošklivě postihnout nejen Toretta, ale i všechny jeho blízké, včetně Domova osmiletého syna. A protože na děti se nesahá, rozhodne se Toretto Danteho zastavit. Bohužel však příliš pozdě přijde na to, že tak odhodlanému a rafinovanému soupeři ještě nečelil. Zvlášť když má Dante neskutečný organizační talent a vytvoří tým, který spojuje jediná věc – nenávist k Dominicu Torettovi a jeho kámošům. Opulentní bitva, kterou střet obou táborů vyvolá, se bude odehrávat po celém světě, přičemž asi nejvíc bude hořet asfalt pod koly rychlých a zběsilých aut v nádherných kulisách italské metropole. Římské koloseum se tak znovu stane svědkem soubojů na život a na smrt. (Cinemart)

(více)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (422)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ono je to sice neskutečně tupý, ale jestliže mám v hlavě plno vážných věcí a najednou na 141 minut zmizí a jsou prostě zmizelé a to jen díky tupoliádě na plátně, tak to je za mě super deal. Akcí film skutečně nešetří, je to něky za hranicí všeho myslitelného, ale kvalitně natočený a třeba ta "římská" naháněčka se fakt povedla. Na můj vkus se tam někdy zjevovalo zbytečně postav - sester, bratrů, maminek, že jsem si říkal, že kdyby byla třídní schůzka a přišli všichni Torettovi a Hujerovi nestačil by mrakrodrap. Akční čurbes se nedá brát vážně, ale kterej si jede to svý od začátku do konce aniž by se jednou zatvářil, že chce být víc než jen akční čurbes a to je docela sympatický. Někde mezi 3-4* , ale film se mě trefil do doby kdy zábava bodne a on bodnul dokonale dobře, takže nakonec 4* ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Tohle je prostě nejambicioznější zakončení ságy od Infinity War a Endgame a Fast X končí největším filmovým cliffhangerem od Thanosova lusknutí. Je to naprosto stupidně geniální a já chci víc a chci to hned! Dejte mi další díl! Protože čekání na pokračování bude nekonečný. Abych se přiznal málem jsem v kině vypustil duši a umřel smíchy. Prostě jsem se extrémně bavil. Tohle je jednoznačně nejlepší díl za dlouho dobu a po nejslabší devítce se tu nabral druhý dech na finále. Vím, že poslední dobou nedávám moc často do recenzí číselné hodnocení, protože mi to přijde hloupoučký, ale desátý díl Fast Ságy, Fast X si prostě nezaslouží nic jiného, než upřímných a nefalšovaných 10/10. PS.: Lidi by měli pochopit, že ty filmy jsou dělaný, aby jste se smáli tomu filmu a ne s ním. (Tady máte tak 10 pomrknutí do kamery) ()

Reklama

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Toretto a jeho rodinka si zvesela jezdili po světě a dělali si co chtěli, tu zlikvidovali gang, tu zase někoho okradli, když se na ně někdo ošklivě podíval, tak ho zlikvidovali taky a tohle všechno dělali bez jakýchkoliv následků. Buď je kryl Hobbs a nebo Pan Nikdo, byl to fajnový život, kde kdo se i k nim přidal, tenhle ráj pak narušil Dante. A Dante je na první pohled výstřední záporák, ale zároveň je to záporák, který má právo na to se pomstít Torretovi a jeho rodině. Jason Momoa si tenhle film ukradl pro sebe a dokazuje to pokaždý když je na scéně. Celý film, je jedna velká honička, kdy Torreto a jeho rodina, utíkají před Dantem, který po nich jde jako zběsilý a ta akce je tady nápaditá, napínavá a furt se po akční stránce něco děje Ať už jde o akci v Římě a nebo závěrečnou honičku, která je fakt intenzivní, tak furt se sou tady věci, které sou zábavné a furt to má ten tah. Trošku slabší sou tady bitky, sou spíše takové průměrnější a odlehčenější. A teď si trošku za spoileruji, Dante má jednu velkou výhodu, nad Torettem a to je to, že i když do Torreto porazí a zabije, tak Dante vlastně vyhraje. Protože tím potvrdí, to co o něm Dante tvrdí a to že Torreto je arogatní pokrytec a že jediné co umí, je ničit okolo sebe lidi a jejich životy, aniž by hleděl na následky. Aby ho o tohle Torreto připravil, nesmí ho zabít. Což půjde dost těžko, protože se zde Dante opravdu snaží a dělá Torretovi peklo. Takže sem velice zvědavý, jak tohle skončí prototože jediné řešení jak Danteho porazit, je šoupnout ho do blázince/vězení, ale nechat naživu toho nejhorší nepřítele, je blbost, ale když ho Torreto zabije, tak Dante vyhraje. Uuuu tohle bude vážně ošemetné. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Stejně blbé jako minule, ale o dost zábavnější. Dom a jeho rodina tentokrát čelí nepříteli, který se na střet s nimi chystal deset let a hodlá si to užít. A užívá si to i většina herců, kteří se nebojí tlačit desáté Rychle a zběsile do komedie, ale zároveň i posouvat ty nejpovrchnější postavy k alespoň nějakému vývoji. Všichni se tu snaží a všichni se tu baví. Až na Diesela, který si očividně pořád myslí, že točí něco jako Hamleta s auty. Pitomé, ale zábavné. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Temný rytíř pro auty posedlé teenagery s IQ spálené pneumatiky. Absurdně předražená demence, která většinu času celkem funguje pouze jako slepenec zcela debilních, nicméně jakž takž zábavných akčně-komediálních scén a epizodek. Ostatně od chvíle, kdy v devítce duo "legračních" černochů autem odletělo do vesmíru, tuhle sérii nelze vnímat jinak než jako bláznivou akční komedii na hraně sebeparodie. Už je toho ale zkrátka moc. Porušování fyzikálních zákonů v akčních scénách, návraty mrtvých postav, deus ex machiny - všechny dlouhodobě známé neduhy téhle značky tady už dosáhly takového bodu tuposti a absurdity, kdy už si to nedokážu užít ani jako čistokrevný žánrový výplach. Momoův šílený záporák byl zpočátku vítaným osvěžením, nakonec se z něj ale stala jen špatná parodie Ledgerova Jokera (na steroidech a na piku). John Cena a Alan Ritchson (můj nový akční idol) jsou fajn, ale nemají dost prostoru (Statham má jen párminutové cameo). A Diesel předvadí to, co vždycky - otravně mudrujícího supermana, který každý problém vyřeší autem. Původně jsem byl ochoten to vzít přece jen na milost, z posledních pár minut už jsem se ale (z vícero důvodů) málem pozvracel. Pokud je něco z poslední doby skutečným výsměchem a urážkou vkusu a inteligence fanouška akčních filmů (a žánrové kinematografie obecně) a naprostým dnem současné vysokorozpočtové hollywoodské zábavy, pak je to finále Rychle a zběsile 10. 45 % ()

Galerie (69)

Zajímavosti (24)

  • 23. decembra 2022 vyšlo najavo, že Gal Gadot, ktorá stvárnila Gisele Yashar v troch predchádzajúcich častiach, nakrútila scénu pre tento film a začalo sa rozprávať, že bude znovu do projektu zapojená. Potenciálny návrat Gadot sa stretol so zmiešaným prijatím medzi fanúšikmi a kritikmi, pričom sa objavila kritika oživovania mŕtvych postáv len pre cieľ zarobiť na hviezdnej sile. Či bude, alebo nebude Gadot súčasťou filmu, sa tajilo až do premiéry filmu. (Arsenal83)

Související novinky

Paramount oznámil řadu nových projektů

Paramount oznámil řadu nových projektů

12.04.2024

Pokud přítomnost na letošní konferenci CinemaCon v Las Vegas pojalo nějaké hollywoodské studio ve velkém a hodlalo se co nejvíc předvést před kinaři z celého světa, byla to nejspíš společnost… (více)

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

10.07.2023

V celkových číslech relativně dobře, ačkoliv za sebou má několik neuspokojivých výsledků z kin a novým titulům z úspěšných franšíz se nedařilo tolik, jako v minulosti. Celkově Hollywoodské filmy na… (více)

Reklama

Reklama